لاغرها بخوانند
چطور چاق شویم؟
اکثر مردم فکر می کنند که افراد چاق بیشتر در معرض بیماری ها هستند، اما به همان اندازه که افزایش وزن بیش از حد و چاقی می تواند مشکلاتی را برای سلامتی فرد به وجو د آورد، کمبود وزن نیز مستثنی نبوده و عوارضی را برای فرد دربر خواهد داشت. اگر کمبود وزن شما بیش از حد باشد، در معرض کمبود انواع مواد مغزی می باشید و کمبود این مواد زمینه را برای ابتلا به بیماری های چون کم خونی، پوکی استخوان، بیماری های پوستی، صضعف عضلانی، پریشانی، تنبلی و بالاخره خستگی بیش از حد فراهم می کند.
ابتدا مطمئن شوید که لاغر هستید!
لاغر به دو گروه تقسیم می شوند: لاغرهای سالم و لاغرهای بیمار ، لاغرهای سالم معمولاً در طول زمان مقداری اضافه وزن پیدا می کنند، اما لاغرهای بیمار اشتای چندانی برای خوردن ندارند به همین دلیل مود مغذی لازم به بدن آنها نمی رسد و باید حتماً به پزشک مراجعه داشته باشند. اگر شما از ان دست افراد لاغرهای رنجور هستید که اصلی ترین دلیل لاغری تان فقط در رژیم غذایی است، به مرور زمان و و با تغییر این رژیم نامناسب می توانید وزن خودتان را به حد مطلوب برسانید.
برای این که بدانید دچار کمبود وزن هستید یا نه، ابتدا باید BMI تان را حساب کنید. در این فرمول باید وزنتان را برحسب کیلوگرم و قدتان را برحسب متر اندازه گیری کنید. حالا وزن خود را تقسیم بر قدتان (برحسب متر) به توان بکنید، حاصل به دست آمده اگر 18 یا کمتر از آن باشد این مفهوم را می رساند که شما کمبود وزن دارید و به عبارتی لاغر هستید، پس این مطلب را از دست ندهید و با ما همراه باشید. اما اگر حوصله حساب و کتاب های پیچیده را ندارید، را دیگری برای محاسبه سرانگشتی این که بدانید لاغر یا چاق هستید وجود دارد.
اگر آقا هستید، قدتان را به سانتی متر اندازه گرفته و 100 را از آن کم کنید (منهای 100کنید) حاصل این تفریق تقریباً وزن ایده ال شما را نشان می دهد، برای خانم ها نیز همین فرمول صادق است منتهی باید به جای 100، 105 را از عدد قد خود کم کنید البته این که جثه شما چه قدر باشد در وزن ایده آل تان دخیل است.
یافتن علت لاغری، مهمترین گام برای درمان آن است در اولین گام برای درمان لاغری، باید ابتدا علت لاغری شما مشخص شود زیرا بسته به نوع لاغری درمان ان هم متفاوت خواهد بود.
بی اشتهایی عصبی یکی از دلایل لاغری است، بیمارنی که دچار بی اشتهایی عصبی هستند، برای بهبود و افزایش وزن باید ابتدا از عوامل استرس زا فاصله گرفته و این عوامل تشدید کننده را از اطراف خود دور کنند.
پر کاری تیروئید باعث سوخت و ساز بیشتر در بدن می شود به همین دلیل در صورت پر کار بودن غده تیروئید هر چه قدر هم که غذا بخورند به علت سوخت و ساز بالا ی بدن، لاغر می مانند. به همین دلیل پرکاری غده تیروئید از دلایل دیگر لاغری محسوب می شود. البته ارث نیز می تواند یکی از دلایل لاغری باشد برخی افراد لاغری را از خانواده شان به ارث می برند و دلیل لاغری آنها به ژنتیک آنان برمی گردد.
از غذاهای کم حجم و پرکالری استفاده کنید
در رژیم غذایی برای افزایش وزن باید از غذاهای کم حجم و پرکالری استفاده کنید، از جمله این غذاها میتوان عسل، خرما، و مغز دانه ها اشاره کرد.
برخی از افراد لاغر برای افزایش وزن و چاق شدن به سراغ مواد غذایی پرخطر می روند مثلاً مقدار استفاده از روغن را در غذاهایشان بیشتر می کنند یا این که مصرف شیرینی و شکر را در برنامه غذایی شان افزایش می دهند؛ در حالی که به کار بردن این روش تغذیه به سلامت آنها آسیب می رساند و حتی احتمال دارد باعث بروز بیماری های قلبی و عروقی نیز شود!
محیطی که برای غذا خوردن انتخاب می کنید دلچسب و مطلوب باشد
فرد لاغری که می خواهد با غذا خوردن به وزن ایده آل خود برسد، باید در محیطی به دور از استرس و عده های غذایی را صرف کند. اگر شما لاغر هستید سعی کنید سفره تان رنگین و جذاب و غذایتان خوش طعم و خوش بو باشد تا خوردت را برای شما لذت بخش کند. به هیچ وجه به اصرار دیگران، بیشتر از ظرفیت خودتان غذا نخورید، چون در این صورت از غذا دلزده شده و دفعات بعدی تمایلی به خوردن نخواهید داشت.
تعداد وعده های غذایتان را زیاد کنید!
زیاد کردن وعده های غذایی یکی از راه های افزایش وزن است اگر در وعده غذایی مصرف غذای شما کم است، بهتر است تعداد وعده های غذایی را افزایش داده و نوبت های متعدد مقدار غذار مورد نظر را صرف کنید.
به زمان آب خوردنتان توجه کنید!
بهتر است افراد لاغر آب را با فاصله کم از وعده غذایی مصرف نکنند، زیرا خوردن آب با فاصله کم از آغاز تا تا پایان وعده¬های غذایی باعث می شود شیره گوارشی را رقیق کرده و غذا به درستی هضم نشود که این امر برای افراد لاغر ضرر دارد و مانع هضم کامل غذا و از افزایش وزن آنان می شود.
ورزش را فراموش نکنید
قطعاً شما نیز شنیده اید که برخی از افراد لاغر می گویند اگر ورزش کنند لاغرتر می شوند، به همین دلیل در طول رژیم غذایی شان برای چاق شدن، هیچ گونه فعالیتی ندارند و نتیجه ای که از این کار می گیرند یک آدم لاغر با شکم قلمبه است. ورزش نکردن و انجام ندادن فعالیت های بدنی روزانه در لاغرها باعث چاقی موضعی می شود. برای جلوگیری از چنین اتفاقی باید در برنامه غذایی روزانه خود ورزش و پیاده روی را را بگنجانید. به عبارت دیگر بی تحرکی باعث ضعیف شدن عضلات افراد لاغر می شود در حالی که ورزش عضلات آنها را قوی و بزرگتر می کند و حتی تأثیر زیادی بر روی اشتهای آنها دارد. البته نباید در فاصله ای نزدیک به زمان غذا خوردن اقدام به فعالیت بدنی و پیاده روی کنید چون احتمال دارد اشتها را کور کرده و باعث شود غذای کمتری مصرف کنید. به همین جهت باید میان ورزش و غذا خوردن فاصله کافی بیندازید.