با سلام خدمت مامی فودی های عزیز خیارشور در واقع نوعی خیار مزه دار می باشد و در واقع یکی از چاشنی های خوشمزه و معمولا شورمزه می باشد که از آن هم بعنوان چاشنی همراه غذا و ساندویچها و سالادها و هم به منظورها مختلف دیگری استفاده می شود و معمولا در دو نوع خیار شور سرکه ای و یا خیارشور نمکی در بازار فروخته می شود و به صورت آماده در بسته بندی و یا به صورت باز و حالت فله ای در دبه های بزرگ از مغازه های مختلف و سوپرها قابل خریداری است.
البته خیارشور بسته بندی و کارخانه ای از نظر کیفیت سالم و بهداشتی است اما خیارشورهای فله و باز که در برخی سوپرها و مغازه های سوسیس و کالباس فروخته می شود به خاطر باز بودن اغلب غیر بهداشتی و معمولا دارای کپک است و خوردن آنها به هیچ وجه توصیه نمی شود بخصوص در این ایام کرونا که باید از خریدهای فله ای خودداری کرد. ضمنا باید این مساله را در نظر داشت که تهیه خیارشور در منزل و به صورت خانگی کار بسیار راحتی است و هر کس در منزل به راحتی می تواند با مواد اولیه ای ارزان قیمت و در دسترس و موجود در همه خانه ها به راحتی خیارشوری سالم و با کیفیت و با هزینه ای بسیار کمتر از خیارشورهای بهداشتی و بسته بندی بازاری درست کند و آن را برای انواع مختلف غذاها استفاده نماید.
مرحله اول تهیه خیارشور خانگی:
ابتدا و برای شروع کار 4 لیتر آب را داخل قابلمه می ریزیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و زیر گاز را روشن کرده و منتظر می شویم تا آب داخل قابلمه جوش آید. سپس 10 قاشق غذاخوری نمک را داخل قابلمه می ریزیم و منتظر می شویم تا آب داخل قابلمه برای چند دقیقه خوب قل بخورد و بجوشد و نمک کاملا در آب حل شده و آب داخل قابلمه کاملا یکدست شود و در ادامه 2 قاشق غذاخوری سرکه را به قابلمه اضافه می کنیم و بعد از 2 دقیقه دیگر که مواد ما جوشید زیر گاز را خاموش می کنیم و منتظر می شویم تا آب داخل قابلمه خنک شود و دمای آن کم شود.
مرحله دوم تهیه خیارشور خانگی:
سپس در ادامه 3 کیلو خیار را با آب و مایع ظرفشویی و به صورت کاملا بهداشتی می شوریم و آبکش می کنیم و سپس خیار را کاملا خشک می کنیم تا هیچ آبی نداشته باشد (وجود آب در خیار باعث می شود خیار شور ما خراب شود). سپس خیارها را با کمک یک سوزن سوراخ می کنیم تا سوزن از یک سمت خیار به داخل آن رفته و از سمت دیگر در آید.
مرحله سوم تهیه خیارشور خانگی:
سپس خیارهای خشک شده را داخل یک شیشه و یا یک دبه پلاستیکی می چینیم و لابلای آنها مقدار کافی سیر و یا در صورت تمایل سبزیجاتی مانند ترخون و یا شوید و فلفل تند و گلپر و ... می گذاریم. سپس داخل شیشه مقداری اندک و در واقع به اندازه سر سوزن زاج می ریزیم و سپس آب و نمک سرد شده که در مرحله اول درست کردیم را روی خیارشورها و داخل شیشه میریزیم و روی آن باقی مانده سرکه سفید را می ریزیم و روی درب شیشه و یا دبه را ابتدا مقداری پلاستیک قرار داده و پلاستیک را با کش محکم می کنیم و سپس درب ظرف را محکم می بندیم تا هوا وارد ظرف خیارشور نشود و خیارشور ما حالت لیز پیدا نکند و کپک نزند. برخی افراد چند عدد نخود خام نیز داخل ظرف خیار شور می ریزند تا خیار شور ترد تری داشته باشند و اما استفاده از نخود کاملا اختیاری است.
مرحله چهارم تهیه خیارشور خانگی:
سپس دبه ها و شیشه های خیار شور را خارج یخچال و در جایی خنک برای مدت 2 هفته قرار می دهیم تا خیار شور آماده شود و به اصلاح خیار شور ما برسد. سپس وقتی خیار شور آماده شد آن را از دبه در آورده و خیارشورها را در یخچال نگه می داریم. سپس وقتی خیار شور آماده شد آن را برای چاشنی همراه با انواع ساندویچها و یا غذاها می خوریم و یا در تهیه سالادها و ... از خیارشور استفاده می کنیم. نوش جان
امیدوارم از دستور تهیه خیارشور خانگی خوشتان آمده باشد و آن را در منزل درست کنید و نوش جان نمایید.