آیا فعالیت فروشندگان غذا در فضای مجازی نیاز به مجوز دارد؟
با توجه به گسترش کسب و کارهای نوین و عادت مردم به خرید در بستر اینترنت هر روز به تعداد فروشگاه های اینترنتی در داخل کشور افزوده می شود. به موازات تمامی صنف ها بر تعداد فروشندگان غذا در فضای مجازی نیز اضافه می شود و امروز این بستر فراهم شده تا انواع غذا را از طریق اینترنت سفارش و درب منزل تحویل بگیرید.
به مانند تمام کسب و کارهای واقعی، فروشندگان غذا در فضای مجازی نیز نیاز به اخذ مجوز دارند. اگر این دسته از فروشندگان مجوز نداشته باشند نظارت بر فعالیت های این گروه بسیار سخت خواهد شد. همچنین اگر اتفاقی رخ دهد شناسایی مسئول اصلی فعالیت سخت خواهد شد.
اعطای مجوز برای فروشندگان غذا در فضای مجازی یا راه اندازی آنلاین شاپ غذا با استناد به آیین نامه اجرایی ماده 87 قانون نظام صنفی انجام خواهد شد.
موسسه حقوقی وکلای تلفنی با بهره گیری از حضور وکیل های مجرب آماده ارائه مشاوره حقوقی تلفنی از طریق شماره تماس 09212242670 می باشد
از کجا بفهمیم آنلاین شاپ غذا مورد تایید بهداشت است؟
فروشندگان غذا در فضای مجازی باید دارای مجوز باشند. مجوز نیز به این شیوه اعطا خواهد شد در مرحله اول متقاضی یک سایت را برای فعالیت های خود راه اندازی می کند و از طریق مرکز توسعه تجارت الکترونیک تقاضای مجوز می نماید و درخواست او توسط کارشناسان فنی بررسی می شود.
با توجه به اینکه آنلاین شاپ غذا نیاز به دریافت مجوز از بهداشت و درمان نیز خواهد داشت. متقاضی باید مجوز آنها را نیز اخذ کند. در این مرحله اگر فروشگاه فقط توزیع کننده باشد یعنی اینکه از رستوران های دیگر خرید و آن را توزیع کند فقط کارت سلامت برای پخش کنندگان لازم است.
اما اگر فروشندگان غذا در فضای مجازی بخواهند خود غذا پخت کنند شرایط فرق می کند و باید مکان پخت را به بهداشت محل معرفی کنند و تاییدیه بگیرند. بعد از این مراحل مجوز صادر و سایت باید نماد اعتماد الکترونی نیز دریافت کند.
به همین دلیل فروشندگانی که دارای مجوز هستند و مجوز آنها نیز قابل استعلام است زیر نظر بهداشت فعالیت می کنند و به صورت دوره ای از آشپزخانه و محل پخت غذا توسط بهداشت بازرسی انجام می شود.
مسئولیت حقوقی فروشندگان غذا در فضای مجازی
فروش برخی کالاها و قطعات از طریق فروشگاه های اینترنتی روندی طبیعی است اما فروش غذا در فضای مجازی خطراتی را به همراه دارد. با توجه به تغییراتی که در سبک زندگی خانواده ها شکل گرفته و وابستگی که به اینترنت به وجود آمده است موجب شده بازار فروشندگان غذا در فضای مجازی رونق بیشتری بگیرد.
فروشندگان غذا در فضای مجازی نسبت به خریداران مسئولیت هایی دارند از جمله اینکه غذای سالم و با کیفیتی را عرضه کنند. همچنین فروشندگان علاوه سلامت باید از مواردی همچون کم فروشی، گران فروشی و سایر تخلفات صنفی و بهداشتی پرهیز کنند.
فروشندگان غذا در فضای مجازی نسبت به مشتریان خود دارای مسئولیت حقوقی هستند. اگر این حق را نقض کنند باید در مجامع قضایی پاسخگو باشند. مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان به کاربران در مورد مسئولیت کیفری و حقوقی فروشندگان غذا در فضای مجازی می تواند بسیاری از سوالات حقوقی شما را برطرف سازد.
مجازات تهیه غذای مسموم در آنلاین شاپ
مجازات تهیه غذای مسموم در آنلاین شاپ در قانون مواد خوردنی و آشامیدنی و بهداشتی تعیین شده است. اگر مواد غذایی مسموم باعث آسیب به مصرف کننده شود و معالجه آن کمتر از یک ماه طول بکشد مرتکب به 6 ماه تا دو سال حبس محکوم خواهد شد.
اگر معالجه بیش از یک ماه طول بکشد میزان حبس نیز تا سه سال افزایش پیدا خواهد کرد. همچنین اگر آسیب ناشی از غذای مسموم به مرتکب جدی و باعث نقص عضو شود حبس تا 10 سال و اگر موجب مرگ فرد شود حبس تا 15 سال با اعمال شاقه خواهد بود. به غیر از مجازات های فوق مرتکب به پرداخت غرامت و محرومیت از اشتغال در این دسته از کسب و کارها می شود.
با توجه به اینکه فروشندگان غذا در فضای مجازی بخشی از مجوز خود را از بهداشت دریافت می کنند. اولین و سریعترین راه برای شکایت از آنلاین شاپ غذا تماس با شماره 190 مرکز پاسخگویی سلامت است.
برای دریافت راهنمایی های حقوقی در مورد مجازات تخلف فروشندگان مواد غذایی در فضای مجازی و همچنین چگونگی شکایت از فعالان این صنف می توانید با بهترین وکیل موسسه حقوقی وکلای تلفنی مشاوره حقوقی تلفنی انجام دهید. همچنین این امکان فراهم شده تا مستندات و مدارک شما از طریق مشاوره حقوقی آنلاین و رایگان با کمترین هزینه توسط وکیل خبره بررسی شود.
چگونگی شکایت از آنلاین شاپ غذا
شکایت از آنلاین شاپ غذا به روش های مختلفی امکان پذیر است که یکی از آنها شکایت از طریق سامانه نماد اعتماد الکترونیک است. برای شکایت از فروشندگان اینترنتی به ویژه افرادی که مجوز ندارند دومین راه شکایت از طریق پلیس فتا است. به محض اطلاع به پلیس فتا این مرجع رسیدگی به موضوع را آغاز خواهد کرد.
سومین راه برای شکایت از فروشندگان غذا در فضای مجازی از طریق مراجع قضایی امکان پذیر است.
مرجع صالح برای رسیدگی به تخلفات فروشندگان غذا در فضای مجازی
مرجع صالح برای رسیدگی به تخلفات فروشندگان غذا در فضای مجازی دادگاه کیفری است. بعد از پایان رسیدن تحقیقات اولیه در دادسرا پرونده برای صدور رای به دادگاه کیفری ارجاع داده می شود. در نهایت رسیدگی در شعبه کیفری دادگاه انجام و در نهایت حکم صادر خواهد شد.
طرفین پرونده اگر به حکم اعتراض داشته باشند می توانند با ثبت اعتراض در موقع مقرر پرونده را در دادگاه تجدیدنظر دنبال کنند. این امکان در موسسه فراهم شده تا در کمترین زمان با وکیل سایبری یا سایر وکلا مشاوره حقوقی انجام دهید