سمبوسه یکی از غذا های محبوب در میان جنوبی ها است. سمبوسه های سنتی را می توان با سیب زمینی، پیاز و سبزی های معطر تهیه کرد. این نوع سمبوسه گزینه مناسبی برای پیش غذا، غذا های لقمه ای حتی غذای اصلی در مهمانی ها می باشد، زیرا که این نوع غذا در بین همه به ویژه کودکان دارای محبوبیت خاصی است. سمبوسه می تواند در مهمانی های به ویژه میهمانی هایی که مختص کودکان است جایگاه خاصی را در سفره غذا به خود اختصاص دهد. من در این بخش از در دستور آشپزی خود آموزش مرحله به مرحله تهیه سمبوسه را که برای 5 نفر می باشد در اختیار شما عزیزان قرار می دهم. البته شما می توانید با توجه به تعداد نفرات خود، مواد مورد نیاز تهیه این غذا را افزایش دهید. برای آموزش مرحله به مرحله سمبوسه همراه من باشید.
مرحله اول تهیه سمبوسه:
در مرحله اول تهیه سمبوسه سیب زمینی ها را آب پز کنید البته می توانید هم با پوست آب پز کنید هم اینکه پوست آنها گرفته خرد کرده و آب پز کنید. در مدت زمانی که سیب زمینی ها در حال آب پز شدن هستند می توانید بقیه مواد مورد نیاز را آماده کنید. پیاز ها را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید تا سبک شوند بعد مقداری زردچوبه اضافه کرده تا پیاز ها طلایی و خوش رنگ شوند. سیب زمینی ها که آب پز شدند را بگذارید سرد شود بعد پوست بگیرید و خرد، رنده یا با گوشت کوب له کنید، و به پیاز سرخ شده اضافه کنید و همراه پیاز تفت دهید. اگر دوست داشتید می توانید به جای سیب زمینی از گوشت چرخ کرده یا سوسیس های خانگی و پنیر پیتزا استفاده کنید بسته به ذائقه خود می توانید محتویات سمبوسه را تغییر دهید. البته اگر دوست دارید سمبوسه تندی داشته باشید می توانید از فلفل دلمه ای نیز استفاده کنید.
همان طور که می دانیم سیب زمینی ها دارای مقادیری کربوهیدرات، ویتامین B6, ویتامین C غنی از فیبر و پتاسیم می باشد. کاهش دهنده فشار خون، دشمن سرطان و از روماتیسم هم جلوگیری می کند. سیب زمینی دارای خواص بی نظیری است. پیاز نیز به علت داشتن قند ها، ویتامین ها، مواد معدنی، کلسیم، فسفر و پتاسیم بسیار حائز اهمیت است. تمامی این خواص به طور یکجا در غذای بسیار لذیذی هم چون سمبوسه جمع شده اند.
مرحله دوم تهیه سمبوسه:
در مرحله دوم تهیه سمبوسه سبزی های معطر (گشنیز و جعفری) را که از قبل خرد کردید به همراه مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به مواد قبلی که در مرحله اول گفته شد اضافه کنید و تفت دهید. مواد که آماده شد نوبت به نان لواش می رسد که برش بزنید. سعی کنید سمبوسه های متوسطی تهیه کنید. کمی از مواد را برداشته و گوشه نان قرار دهید و به حالت مثلثی بپیچید. البته می توانید به هر شکلی که دوست داشتید سمبوسه های خود را درست کنید. می توانید به جای نان لواش از خمیر یوفکا یا اینکه خودتان با کمی آب و آرد خمیر آن را تهیه کنید.
اگر احساس کردید نان خشک است کمی آب به نان بزنید تا مرطوب شود و موقع درست کردن نان نشکند. حواستان باشد هنگام تهیه سمبوسه با نان برای اینکه در مرحله نهایی باز نشود می توانید از کمی آب یا مخلوط آرد و آب استفاده کنید تا از باز شدن آن ها جلوگیری کند. افرادی هم که زیاد اهل پخت و پز و آشپزی نیستند به راحتی می توانند مواد داخل سمبوسه را آماده کنند، فقط آماده کردن نان کمی سخت است که با کمی تلاش و چند بار تمرین می توانند آن را در شکل ها و ابعاد مختلف درست کنند. جعفری یکی از سبزی های معطر و گرم و خشک است. اشتها آور، هضم کننده غذا و برای معده بسیار مناسب است. برای کم خونی، کلیه، مثانه مفید است. گشنیز نیز یک گیاه معجزه آسا که دارای فواید بسیار است. برای کاهش گلسترول، مشکلات پوستی بسیار کاربردی است.
مرحله سوم تهیه سمبوسه:
در مرحله سوم تهیه سمبوسه، سمبوسه های مثلثی را داخل روغن قرار دهید با حرارت ملایم بگذارید تا سرخ شوند. یک طرف سمبوسه ها که سرخ شد طرف دیگر آن را نیز سرخ کنید. زمان آماده سازی مواد ۱۵ دقیقه طول می کشد و زمان پخت آن ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت می باشد. بعد از سرخ شدن درون صافی یا روی یک دستمال بگذارید که روغن سمبوسه ها گرفته شود. غذا آماده است با عزیزانتان میل کنید سمبوسه را می توان با سس قرمز نوش جان کنید.