سلام دوستان. حال و احوالتون چطوره... قبل از هر حرف و حدیثی باید بگم از اینکه همراه مامی فود هستین قلبا سپاسگزارم، نظرات شما کاربران عزیز بهم دلگرمی میده و ترغیبم میکنه تا دستورات بیشتری رو باهاتون به اشتراک بزارم، انتقاداتون رو با کمال میل می پذیرم، میدونم که دستورات آشپزی من قطعا خالی از اشکال نیستن، اما اینو بدونید که هر دستور آشپزی که مطالعه می کنید فقط یک روشه انجامه ولی کیفیت کارتون با تجربه به دست میاد، لابه لای توضیحاتم در تمام دستوراتی که براتون نوشتم سعی کردم نکاتی که مهم هست رو اضافه کنم تا در نهایت به نتیجه بهتری برسید. خب بریم سراغ دستور آشپزی امروزمون که میخوام روش تهیه شیر سویا رو بهتون آموزش بدم.
تا حالا در مورد شیر سویا چیزی شنیدید؟ میدونید چی هست؟ شیر سویا برخلاف شیرگاو، نوعی شیر گیاهی هستش که معمولا گیاهخوارها خیلی طرفدارشن، مسلما کلسیم شیر گاوی بیشتر از شیر سویاس اما خب شیر سویا هم ارزش غذایی زیادی داره، بنظرم هیچوقت این دوتارو جایگزین همدیگه نکنید و هرکدومو بخاطر خواص خودش مصرف کنید، این دوتا شیر شاید فقط ظاهر مشابهی داشته باشن هرچند که می تونید در صورت داشتن رژیم گیاهخواری نوشیدنی های گرمتون (مثل قهوه لاته، اسپرسو و...) رو هم با این شیر سویا درست کنید.
شما برای تهیه شیر سویا به دانه سویا(لوبیای سویای خام) احتیاج دارید، شاید براتون ناآشنا باشه اما می تونید اونو توی حبوبات فروشیا پیداش کنید، توی کشور خودمونم این دونه ها کاشت میشه.
مرحله اول روش تهیه شیر گیاهی(شیر سویا) در منزل:
4 فنجان لوبیای سویا را داخل یک ظرف مناسب ریخته و به آن آب ولرم اضافه کنید به طوری که آب روی سطح لوبیاها را کامل بپوشاند؛ در ظرف را ببندید و در گوشه ایی از آشپزخانه قرار دهید و اجازه دهید 8 الی 10 ساعت به همین حالت بماند تا لوبیای سویا خیس خورده و آماده شود؛ بهتر است این کار را شب قبل از خواب انجام دهید تا صبح لوبیاها خیس خورده و آماده شده باشند.
مرحله دوم روش تهیه شیر گیاهی(شیر سویا) در منزل:
پس از مدت زمان گفته شده، آب درون ظرف را خالی کنید و با آب سرد لوبیاهای خیس خورده را بشویید.پوسته نازک لوبیاها را جدا کنید.
مرحله سوم روش تهیه شیر گیاهی(شیر سویا) در منزل:
از یک دستگاه آبمیوه گیری با صافی مناسب استفاده کنید (یک صافی با سوراخهای ریز بردارید تا تفاله ها را کاملا جدا کند)، حالا یک فنجان دانه لوبیای خیس خورده را داخل آبمیوه گیری ریخته و 2 فنجان آب جوشیده سرد شده به آن بی افزایید و دکمه دستگاه را بزنید، زیر دهانه آبمیوه گیری یک قابلمه بزرگ قرار دهید.
هر بار که یک فنجان لوبیای سویای خیس خورده را داخل آبمیوه گیری می ریزید 2 فنجان آب جوشیده سرد شده همراه آن اضافه کنید. این کار را تا آخر انجام دهید تا دانه های لوبیای سویا تمام شود.
مرحله چهارم روش تهیه شیر گیاهی(شیر سویا) در منزل:
قابلمه عصاره لوبیای سویا را بردارید و آن را روی حرارت گاز قرار دهید، شعله گاز را زیاد کنید تا روی سطح قابلمه کف سفیدی ایجاد شود با یک قاشق چوبی کف ها را جمع کنید و دور بریزید. به مدت 2 الی 3 دقیقه حرارت زیاد باشد و شما مدام شیر سویا را هم بزنید.
به طور کلی شیر سویا را باید به مدت 10 دقیقه بجوشانید. از آن غافل نشوید! پس از 2 الی 3 دقیقه جوشیدن با حرارت زیاد، سپس حرارت را کم کنید تا سرریز نشود. هرچه شیر سویا را بیشتر بجوشانید، غلیظ تر خواهد شد.
پس از جوشیدن شیر سویا و رسیدن به غلظت دلخواه تان گاز را خاموش کنید.
مرحله پنجم روش تهیه شیر گیاهی(شیر سویا) در منزل:
بعد از اینکه شیر سویا گرمای خود را از دست داد، آن را داخل یک مخلوط کن بریزید، حالا یک قاشق چایخوری پودر قند و کمی نمک به عنوان طعم دهنده به آن بی افزایید و دکمه مخلوط کن را فشار دهید تا همه مواد باهم ترکیب شود، هدف از این مرحله و ریختن شیر سویا در مخلوط کن این است که بافت شیر سویا کاملا یکدست و لطیف شود.
شیر سویای شما آماده است؛ پس از سرد شدن کامل آن را داخل بطری های شیشه ایی در دار ریخته و یک شب در یخچال قرار دهید.شیر سویا باید طی 4 الی 5 روز به مصرف برسد.