افسردگی:
یکی از بیماری های دیگر که از شایع ترین اختلالات اعصاب و روان است می توان به افسردگی اشاره کرد. افسردگی از احساس ناراحتی جزیی تا احساس اندوه و پوچی متغیر است. بیماری افسردگی شامل علایم جسمی و روانی متفاوتی است. این علایم جسمی و روانی با همراهی یکدیگر یک سندرم را تشکیل می دهند. بیماری افسردگی یکی از ناخوشایندترین تجربیاتی است که بیمار می تواند آن را تجربه کند. یکی از علل این بیماری پیشرفت های امروزی است که همراه می شود با استرس و فشارهای ذهنی و این باعث اختلال در افراد می شود.یکی از بزرگترین و دردناکترین نتایج این بیماری خودکشی در بیماران است. گر گرفتگی و لرز اشاره کنی. بیمار در این موارد احساس پوچی کرده و خود را مسئول فانی شدنش می داند و ناامید است.
تغذیه درمانی افسردگی:
داروهای ضد افسردگی برای درمان این بیماری استفاده می شود ولی احتمال شدید شدن بیماری بسیار زیاد است و اثرات جانبی این بیماری به علت استفاده از داروها هم زیاد است. آسیب کبدی، افزایش حساسیت، بی خوابی، کاهش فشارخون، توهم، گیجی و تشنج از عوارض این دسته دارویی هستند.
رژیم غذایی بر سلامت روانی انسان اثر زیادی دارد پس با این رژیم غذایی می توانیم این بیماری را به صورت طبیعی درمان کنیم.
مصرف غذاهای غنی از ویتامین های گروه ب مانند غلات کامل، سبزیجات سبز، تخم مرغ و ماهی توصیه می شود.
این بیماران باید از رژیم آب میوه جات مثل سیب، گلابی، پرتقال، گریپ فروت و لیمو استفاده کنند و طول این رژیم سه تا پنج روز است.
تنقیه آب گرم روزانه بسیار مفید است در این دوره.
بیماران پس از طی این دوره از یک رژیم غذایی متعادل باید بهره بگیرند. این رژیم شامل دانه های گیاهی، مغز میوه جات، غلات و حبوبات، سبزیجات و میوه جات هستند.
تکرار رژیم آب میوه در فواصل یک یا دو ماهه می تواند مفید باشد.
رژیم غذایی را باید به سه وعده در روز کاهش داد. در وعده صبحانه می توان از میوه جات به همراه شیر استفاده کرد. یک مشت از دانه های گیاهی با مغز میوه جات را می توان برای بیمار در نظر گرفت.
نهار می تواند شامل سبزیجات پخته شده باشد. نان گندم کامل هم بسیار مفید است. برای نوشیدنی یک لیوان دوغ توصیه می شود.
شام نیز سالاد سبزیجات سبز و تازه به همراه جوانه یونجه و لوبیا است. پنیر را همراه با این سبزیجات مصرف کنید. برای نوشیدنی از دوغ استفاده کنید.
نیم لیوان شربت گلاب با عسل، دم کرده گل گاوزبان، زعفران، بادرنج بویه، اسطوخدوس و بهارنارنج در وعده صبحانه و عصرانه بسیار برای این بیماران مفید است.
مصرف گوشت، چای، قهوه، الکل، شکلات، نوشیدنی های دارای کولا، مواد غذایی سرخ شده، غذاهای تصفیه شده شکر سفید و ارد سفید و محصولات آنها را در این بیماران کاهش دهید. رنگ های غذایی و برنج سفید و ادویه جات تند و استعمال دخانیات را در این بیماران حذف کنید.
برنامه غذایی رژیم متعادل برای درمان افسردگی:
صبحانه: میوه جات تازه بسیار عالی هستند برای وعده صبحانه یک لیوان شیر را با یک مشت از مغز میوه جات میل کنید.
نهار: برای نهار یک کاسه سبزیجات پخته شده تازه مصرف کنید. نان گندم کامل و یک لیوان دوغ برای نوشیدنی بسیار مفید است.
عصرانه: چندین لیوان از آب میوه جات و سبزیجات تازه میل کنید.
شام: یک کاسه بزرگ سالاد سبزیجات سبز و تازه را به همراه جوانه یونجه و لوبیا و همراه با آب لیموی تازه نوش جان کنید.
سایر اقدامات: خلق افسرده را می توان با انجام فعالیت های سبک در هوای آزاد رفع کرد.