شربت خرما (که به آن سیلان، شهد خرما و عسل خرما نیز گفته می شود) غلیظ و به رنگ کاراملی است و به عنوان جایگزین شکر سفید فوق العاده است. در حالی که شیرینی آن نسبت به شربت عسل و افرا کمتر است، اما شربت خرما نوعی طعم کارامل مانند وانیل دارد و این یک شربت غلیظ قرمز یاقوتی با طعم میوه ای غلیظ است زیرا منحصراً از خرما و آب تهیه می شود. درست کردنش سخت یا گران نیست (مخصوصا اگر خرما را به صورت فله ای خریداری کنید) و از سوی دیگر، شربت خرما برای پخت مناسب است و از آنجایی که از خرما نیز استخراج میشود، دارای برخی از خواص تغذیهای شکر خرما است و اگر این دستور شربت خرما خانگی را امتحان کنید، خوشحال می شوم نظرات/سوالات شما را در زیر بشنوم. همچنین، من واقعاً از رتبهبندی کارت دستور غذا در زیر قدردانی میکنم،
مرحله اول تهیه شربت خرما (شیرین کننده طبیعی)
با این مواد شما 16 قاشق غذاخوری شربت خواهید داشت. در ابتدا اگر خرماها از قبل هسته گرفته نشده اند، ابتدا باید خرماها را هسته بگیرید و سپس آنها را به چند قسمت خرد کنید. انجام این کار با یک چاقوی کمی چرب شده می تواند آسان باشد (چون بسیار چسبنده هستند!). می توانید هسته ها را نگه دارید، آنها را تمیز و خشک کنید و سپس برای چندین منظور از آنها استفاده کنید (سؤالات متداول را بخوانید). سپس خرماها را خیس کنید تا نرم شوند. اگر از خرمای خشک تری استفاده می کنید، این امر به ویژه مهم است. من این کار را با قرار دادن تمام خرماها در یک کاسه بزرگ و پر کردن آنها با آب جوش (یا حداقل بسیار داغ) انجام می دهم و 20 تا 30 دقیقه خیس می کنم.
مرحله دوم تهیه شربت خرما (شیرین کننده طبیعی)
اگر خرماها به اندازه کافی نرم هستند، ممکن است نیازی به انجام خیس کردن نداشته باشید - و می توانید کمی از قندها /طعم مایع خیسانده را از دست بدهید - بنابراین از آن صرف نظر کنید و در صورت تمایل خرماها را کمی بیشتر بجوشانید. خرماها را در قابلمه بزرگی بریزید و به اندازه ای آب اضافه کنید که خرماها را کاملا بپوشاند. سپس آن را به جوش بیاورید. پس از جوش آمدن، حرارت را کم کنید تا به آرامی بجوشد. اجازه دهید حدود یک ساعت بجوشد و هر از گاهی هم بزنید. می توانید آنها را حتی بیشتر بجوشانید. در این مدت زمانی که قندها از خرما خارج می شوند، آب رنگ قهوه ای تیره تری پیدا می کند.
مرحله سوم تهیه شربت خرما (شیرین کننده طبیعی)
قبل از انجام مرحله زیر، اجازه دهید مخلوط به مدت 20-30 دقیقه دیگر خنک شود.کل مخلوط را در یک الکی که با پارچه پنیر یا کیسه شیر خشک پوشانده شده است بریزید تا آب آن جمع شود. سپس خرماها را هم فشار دهید تا حد امکان آب اضافی آن گرفته شود.از طرف دیگر، می توانید کل مخلوط را به یک پوره اضافه کنید و سپس آن را الک کنید. تفاله خرما باقیمانده رارا نگهداری میتوانید آن را در دستورات غذایی استفاده کنید.
مرحله چهارم تهیه شربت خرما (شیرین کننده طبیعی)
در حالی که از نظر فنی، مایع قبلاً یک "شربت خرما" است، من دوست دارم مایع را بیشتر کاهش دهم تا قوام و طعم غلیظ تر و شیرین تر داشته باشد.برای انجام اینکار، مایع را دوباره به قابلمه اضافه و روی حرارت متوسط رو به پایین بجوشانید تا به قوام و طعم دلخواه شما برسد (البته مراقب باشید که نسوزد!). این می تواند 45-60 دقیقه طول بکشد.برای امتحان قوام آمدن شهد خرما برای آزمایش مقدار کمی از آن را توی یک بشقاب بریزید و انگشت خود را در آن بکشید. اگر خیلی آبکی باشد، شربت دوباره فضا را پر می کند. وقتی ضخیم تر شد، مدت بیشتری جدا می ماند. پس از آماده شدن، اجازه دهید شربت خنک شود و آن را به یک شیشه/بطری استریل شده دربسته منتقل کنید.
مرحله ششم تهیه شربت خرما (شیرین کننده طبیعی)
از خرماهای با طعم خوب و مرغوب استفاده کنید. توصیه میکنم در صورت امکان از خرماهای ارگانیک استفاده کنید (ممکن است گران باشند) - فقط مطمئن شوید که در هیچ کدام از آنها اشکالی وجود ندارد زیرا نادر است اما ممکن است در هر غذای ارگانیک رخ دهد (اگر کرم یا حشره وجود داشته باشد - نیازی نیست برای خارج کردن کل بسته را دور بریزید فقط آن یکی را بردارید). میتوانید شیرینی و غلیظ بودن این شربت خرمای خانگی را با کاهش زمانهای مختلف تنظیم کنید. وقتی سرد شود بیشتر غلیظ می شود.
مرحله هفتم تهیه شربت خرما (شیرین کننده طبیعی)
چگونه ذخیره کنیم؟ پس از سرد شدن، شربت خرما را به مدت چند هفته در یخچال نگهداری کنید. وقتی در یخچال قرار میگیرید غلیظتر میشود، بنابراین ممکن است بخواهید قبل از استفاده کمی آن را گرم کنید یا کمی آب داغ به آن اضافه کنید تا یکدست شود. من سعی نکردم این شربت خرما را فریز کنم، اما تصور میکنم که کار میکند و میتوان آن را به مدت 3-4 ماه منجمد کرد و اگر شربت شروع به بو کردن کرد یا تغییر رنگ/کپک زد، پس از بهترین حالت خود گذشته است و آن را استفاده نکنید.