خورش اناربیچ که اسم های مختلفی هم دارد مثل انار آویج و انار ویج، از غذاهای بسیار خوشمزه میباشد که بیشتر جزو غذاهای گیلانی است و گیلانی ها بسیار طرفدار این غذا هستند. به چه دلیل این غذا را گیلانی ها درست میکنند چون سبزی که در این غذا استفاده میشود فقط در گیلان یافت میشود اسم این سبزی خوشمزه خالواش میباشد و از انار ترش هم استفاده میکنند و این سبزی یک سبزی محلی گیلانی است که در شهرهای دیگر یافت نمیشود.
در اینجا این خورش خوشمزه را آموزش میدم و میتوانید با این آموزش در هر کجا که زندگی میکنید و در هر شهری این غذا را درست کنید چون در این آموزش جایگزین خوبی برای سبزی و آب انار وجود دارد که دیگر نباید نگران این باشید که سبزی را چگونه تهیه کنید. امیدوارم لذت ببرید.
ابتدا باید قبل از تهیه این خورش خوشمزه نکاتی را درنظر داشته باشید:
1- خیلی ها شاید نتوانند آب انار ترش پیدا کنند و در منزلشان وجود نداشته یا توانایی خرید نداشته باشند پس میتوانند به جای آب انار ترش از آبغوره با مقدار دلخواه استفاده کنند.
2- سبزی خالواش در گیلان یافت میشود و ممکن است شما این سبزی را نتوانید پیدا کنید پس به جای سبزی خالواش از نعناع یا پونه میتوانید استفاده کنید که مقدارش اگر بیشتر باشد بهتر است.
3- موقعی که خورش در حال پخت است چند تکه یخ را داخل خورش بریزید تا روغن گردو به خورد خورش برود.
مرحله اول تهیه خورش اناربیچ:
ابتدا باید در مرحله اول آب انار ترش یا آبغوره را داخل قابلمه بریزیم تا بجوشد دقت کنید اگر میخواهید آبغوره کمتر از یک لیوان یا یک فنجان باشد بهتر است نصف لیوان آبغوره و نصف لیوان آب اضافه کنید ولی اگر آب انار ترش دارید که چه بهتر و نیاز به آب اضافی نیست. سپس مقداری نمک و زردچوبه اضافه کرده و مخلوط میکنیم و اجازه میدهیم تا بجوشد.
مرحله دوم تهیه خورش اناربیچ:
وقتی که آب انار ترش به جوش آمد حالا باید گردوها را بصورت ریز آسیاب کنیم و گردوی آسیاب شده را به آب انار اضافه میکنیم و مقداری هم آب اضافه میکنیم مثلا یک لیوان کافی است و زیر شعله را کم کرده و میگذاریم به مدت 2 ساعت گردو و آب انار بپزد و در مدت این دو ساعت پخت هر نیم ساعت نگاه میکنیم ببینیم آبش کم نشده باشد و اگر کم بود مقداری آب اضافه میکنیم تا گردوها به روغن بیفتد.
مرحله سوم تهیه خورش اناربیچ:
سبزی ها را که شامل تره، جعفری، خالواش یا نعناع و پونه است بصورت ریز خرد کرده و داخل ماهیتابه ای با مقداری روغن تفت میدهیم. مقدار کمی از سبزی را کنار میگذاریم تا در بقیه مراحل استفاده کنیم. سبزی را زیاد سرخ نکنید چون تلخ میشود و طعم اصلی اش را از دست میدهد. سپس سبزی ها را به خورش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا به مدت 1 ساعت بپزد.
مرحله چهارم تهیه خورش اناربیچ:
پیازها را رنده میکنیم و حتما آب پیاز را میگیریم. پیازهای رنده شده را با گوشت چرخکرده و مقدار کمی از سبزی که نگه داشته بودیم و نمک و فلفل مخلوط میکنیم و بصورت دایره های ریز درمی آوریم و بصورت گوشت های قلقلی میشود و این قلقلی ها را در ماهیتابه ای حاوی روغن سرخ میکنیم.
مرحله پنجم تهیه خورش اناربیچ:
رب انار و گلپر را به خورش اضافه میکنیم و کمی مخلوط میکنیم تا رب داخل خورش حل شود و اجازه میدهیم تا خورش بپزد.
گوشت های قلقلی را که سرخ کرده بودیم داخل خورش اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا خورش به مدت 1 ساعت بپزد و جا بیفتد و لعاب دار شود.
مرحله ششم تهیه خورش اناربیچ:
درون قابلمه ای تا نصف آب میریزیم و میگذاریم تا بجوشد و سپس برنجی که از شب قبل خیس کرده ایم را شسته و داخل آب در حال جوش میریزیم تا نرم شود. برنجمان را آبکش کرده و داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و روی آن نان یا سیب زمینی میگذاریم و برنج را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد. سپس برنج را نیز جداگانه داخل ظرف ریخته و میل میکنیم. میتوانیم روی برنج را مقداری زعفران بریزیم برای تزئین.
حالا خورش و برنج را جداگانه داخل ظرف میکشیم و میل میکنیم. نوش جان