معمولا موقعی که مهمون عزیزی داریم اولین غذایی که به ذهنمان می رسد که سریع تر پخته می شود ولی در عین حال ظاهر شیکی هم دارد غذاهایی هست که با مرغ درست می شود. یکی از مجلسی ترین غذاهایی هم که مرغ می شود درست کرد مرغ شکم پر است در هر منطقه ای از ایران با مواد مختفلی تهیه می شود و ما در این بخش قرار است نوع گیلانی آن را آموزش دهیم.
مرحله اول تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
اول مرغ را خوب می شوییم. مرغ برای اینکه طعم بهتری داشته باشد باید آن را مزه دار کرد برای اینکار کره را به روش بن ماری ذوب می کنیم. ساده ترین کار در این روش این است که ظرف حاوی کره را روی کتری یا ظرفی که آبش در حال جوشیدن است بگذاریم تا بر اثر حرارت بخار آب، کره ذوب شود.
مرحله دوم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
کمی زعفران را در نصف استکان آب جوش می ریزیم و هم می زنیم و آن را دم می کنیم و همراه نمک و فلفل به کره ذوب شده اضافه می کنیم. مواد را با هم مخلوط می کنیم.
مرحله سوم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
مرغ را در بشقاب بزرگی می گذاریم و مخلوط کره را به داخل شکم و روی آن کاملا می مالیم. وقتی که مرغ کاملا به موادمان آغشته شد آن را در کاسه بزرگی می گذاریم و روی آن را سلفون می کشیم و در یخچال می گذاریم. مدتی که مرغ در یخچال بماند 24 ساعت است.
مرحله چهارم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
فر را با دمای 180 درجه سانتی گراد روشن می کنیم تا گرم شود. پیاز را پوست می گیریم و خرد می کنیم. داخل ماهیتابه روغن می ریزیم و پیازها را در آن سرخ می کنیم.
مرحله پنجم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
گردو را در آسیاب می ریزیم و آن را خرد می کنیم. سپس آنرا در ماهیتابه ریخته روی حرارت می گذاریم و تفت می دهیم. وقتی که گردو روغن انداخت پیاز داغ را به آن اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله ششم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
حالا باید رب انار را اضافه کنیم. رب انار معمولا غذا را ترش می کند بنابراین با چشیدن مزه ربتان و اندازه کرده ترش و ملس بونش آن را در حدی در غذایتان استفاده کنید که باب میلتان باشد. وقتی که رب را اضافه کردیم کمی مواد را تفت می دهیم.
مرحله هفتم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
سبزی هایی که در این غذا استفاده می شود معطر هستند و عبارتند از جعفری، برگ سیر تازه، چوچاق و خالواش که همه را با هم سرخ می کنیم و به مخلوط گردو و پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
مرحله هشتم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
در آخر به مایه کمی نمک می زنیم و مزه کلی آن را چک می کنیم تا درصورت کمبود ماده ای مقدار بیشتری از آن را اضافه کنیم.
مرحله نهم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
مرغ مزه دار شده را از یخچال بیرون می آوریم و شکم آن را از مایه ای که درست کرده ایم پر می کنیم. بخاطر اینکه مرغ را در فر می پزیم شکم آن را نمی دوزیم و به همین شکل داخل سینی فر که از قبل چرب شده قرار می دهیم. فویلی را از سوراخ می کنیم و روی مرغ را کامل با آن می پوشانیم.
مرحله دهم تهیه مرغ شکم پر گیلانی:
سینی مرغ را به فر انتقال می دهیم و یک ساعت صبر می کنیم. بعد از یک ساعت آن را بیرون می آوریم و فویل را از رویش باز می کنیم و دوباره به فر برمی گردانیم تا نیم ساعت دیگر پخت شود. وقتی که روی مرغ طلایی رنگ شد آن بیرون می آوریم. مرغ شکم پر معمولا کنار پلو و مخلفاتی که هنگام خوردن پلو استفاده می شود، سرو می شود.
امیدوارم با این آموزش مجالس و میهمانی های آبرومندی را رقم بزنید و دیگران هم از دست پخت شما سلامتی و لذت را بدست آورند. اگر می خواهید با دیگر آموزش های ساده و مجلسی ما آشنا شوید کافیست روی نام نویسنده کلیک کنید تا دستورهای پخت متنوع او را ببینید و انتخاب کنید. منتظر نظرات سازنده شما عزیزان هستیم.