مرحله اول تهیه خوراک مرغ و قارچ با سس جعفری:
ابتدا سینه مرغ را به صورت خورشتی یا حبه های بزرگ می بریم یا می توانیم به همان صورت درسته ولی در سایز کوچکتر قطعه قطعه کنیم. سپس یک ماهیتابه را برمی داریم و پیاز را به صورت نگینی خرد می کنیم و در ماهیتابه کمی روغن می ریزیم و پیازها را درون روغن می ریزیم و سرخ می کنیم تا طلایی شود. سپس به آن نمک و فلفل و زردچوبه اضافه می کنیم و تفت می دهیم.
حالا سینه مرغ را به پیازها اضافه می کنیم و حسابی تفت می دهیم تا سرخ شود و بوی پیاز به خورد آن برود حالا مرغها را از ماهیتابه خارج می کنیم و سپس قارچ ها را به صورت حلقه برش می دهیم و داخل ماهیتابه دوباره کمی روغن ریخته و قارچ ها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و سپس جعفری که داشتیم را خرد می کنیم و به قارچ اضافه می کنیم.
حالا دوباره سینه مرغ را به ماهیتابه اضافه می کنیم و کمی سرکه نیز به مواد اضافه کرده و با هم ترکیب می کنیم. (در صورت تمایل می توانید برای ترش تر شدن غذا کمی پودر لیمو ترش نیز اضافه کنید)
مرحله دوم تهیه خوراک مرغ و قارچ با سس جعفری:
در این مرحله به موادمان شیر اضافه می کنیم و بعد از آن خامه را نیز اضافه می کنیم و مواد را خوب ترکیب می کنیم تا خامه در شیر حل شود و وقتی شروع به قل زدن کرد در قابلمه را می بندیم و اجازه می دهیم تا مواد همه با هم پخته شود. بعد از مدتی در قابلمه را بر می داریم و مواد را می چشیم تا اگر ادویه و نمک آن کم بود دوباره کمی اضافه می کنیم و به آن مهلت می دهیم تا پخته شود. وقتی پخته شد آب آن باید تقریبا تمام شود و حالت جا افتاده به خود بگیرد.
حالا خوراک مرغ و قارچ با سس جعفری شما آماده شده و می توانید در ظرف زیبایی آن را سرو کرده و با خانواده نوش جان کنید.
نکته: برای اینکه قارچ ها موقع پختن حالت خود را از دست ندهند یا بتوان بدون تغییر رنگ آنها، آنها را مدتی داخل یخچال یا فریزر نگهداری کرد بهتر است ابتدا آنها را خوب بشویید و سپس داخل قابلمه پر از آبی که در حال جوشیدن است به مدت 2 دقیقه بریزید. سپس بعد از این مدت آنها را داخل آبکش بریزید و اجاز دهید تا خشک شوند. سپس می توانید آنها را بسته بندی کرده و داخل فریزر قرار دهید. همچنین قارچ ها را نباید زیاد بپزید زیرا خاصیت خود را از دست می دهند پس بهتر است در مراحل آخر به غذا اضافه شوند.
خواص قارچ:
قارچ خوراکی به دلیل کالری کم و ویتامین دی و کلسیم بالایی دارد دارای ارزش غذایی بسیار بالایی است و به دلیل بالا بودن پروتئینی که در آن وجود دارد می تواند جایگزین مناسبی به جای گوشت و برای کسانی که دارای کلسترول بالا هستند و یا بنا به دلایلی نمی توانند گوشت مصرف کنند باشد.
قارچ خوراکی از بروز انواع سرطان به ویژه سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان جلوگیری می کند و به دلیل داشتن کلسیم و ویتامین D بالا، می تواند کمبود این ویتامین در بدن را جبران کند. همچنین قارچ به دلیل داشتن پروتئین مناسب و کالری کم می تواند برای افراد چاقی که در صدد کاهش وزن هستند و همچنین برای گیاه خواران بسیار مناسب باشد.
قارچ ها باعث بهبودن عملکرد کبد و تنظیم قند خون و هورمون های بدن می شوند همچنین به درمان کم خونی ناشی از فقر آهن نیز کمک می کنند. این خوراکی خوشمزه به دلیل کلسیم بالایی که دارد باعث استحکام استخوان ها می شود و از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
گیاه خواران به جای مصرف گوشت، قارچ را جایگزین آن قرار می دهند تا از این طریق کمبود مواد مغذی موجود در گوشت را از طریق قارچ فراهم کنند. این ماده برای کودکان نیز بسیار پرخاصیت است.
قارچ ها به دو نوع سمی و غیر سمی تقسیم می شوند که مصرف قارچ سمی می تواند خطرات زیادی برای سلامتی داشته باشد پس بهتر است موقع رفتن به خارج از شهر، در صورت مشاهده قارچ در طبیعت به هیچ عنوان آن را مصرف نکنید چون ممکن است سمی باشد.