آش رشته یکی از خوشمزه ترین، معروف ترین و در نهایت اصیل ترین غذای ایرانی است. امروزه هر چقدر هم به دنبال غذا های جدید و کلاسیک باشیم به هیچ عنوان نمی توانیم از غذا های سنتی دست بر داریم. به خصوص اگر این غذای خوشمزه و محبوب آش رشته باشد. بساط آش معمولا در بین جمع های خانوادگی و گاهی دوستانه برقرار است و خاطره های به یاد ماندنی به جا می گذارد. باید گفت که آش رشته همان غذای بسیار خوشمزه و دوست داشتنی است که در عین ساده بودنش ریزه کاری های بسیاری دارد و با رعایت هرکدام از آنها می توانید بهترین غذا را تهیه کنید. در اینجا می خواهیم آموزش مرحله به مرحله آش رشته را برای ۱۰ به شما ارائه دهیم پس با ما همراه باشید.
مرحله اول تهیه آش رشته:
در مرحله اول تهیه آش رشته قبل از هر چیز حبوباتی را که از شب قبل در آب قرار دادید را آبکش کنید بعد داخل یک قابلمه مناسب قرار دهید تا یک جوش بخورند بعد زیر گاز را خاموش کنید. حبوبات را آبکش کرده و دوباره با آب و مقداری نمک بگذارید که بپزد. بهتر است مواد اولیه را قبل از تهیه آش تهیه کنید که این آماده سازی حدود ۳۰ دقیقه طول می کشد. حواستان باشد که حجم قابلمه باید بیشتر از حجم حبوبات باشد تا زمان پخت مواد داخل آن بهم نچسبند. سعی کنید برای لعاب بیشتر آش از عدس بیشتری نسبت به بقیه حبوبات استفاده کنید.
مرحله دوم تهیه آش رشته:
در مرحله دوم آش رشته سیر و پیازی را که از قبل خلالی خرد کردید را جداگانه با مقداری روغن تفت دهید تا کمی سبک شده و طلایی شوند. از پیاز و سیر سرخ شده مقداری برای تزیین بردارید. در اینجا درون قابلمه ای بزرگ مقداری روغن بریزید و زردچوبه اضافه کنید بعد پیاز داغ و سیر داغ را به همراه حبوبات پخته و ۵ لیوان آب اضافه کنید تا به جوش بیاید. زردچوبه در طعم و رنگ آش رشته تأثیر بسزایی دارد پس باید به میزان لازم از زردچوبه استفاده شود. روغن و پیاز داغ نیز باید به میزان کافی استفاده شود چون در جا افتادن غذا کمک بسیاری می کند. اگر تمایل داشتید می توانید در تهیه آش از آب قلم هم استفاده کنید باعث خوشمزه تر شدن آن می شود.
مرحله سوم تهیه آش رشته:
در مرحله سوم تهیه آش رشته نوبت به سبزی آش می رسد. سبزی را که از قبل شستید و خرد کردید را به همراه کمی نمک به حبوبات اضافه کنید. بهتر است نمک زیاد داخل غذا نریزید چون امکان دارد کشک و رشته شور باشند و غذا شور شود. سبزی آش شامل اسفناج، تره، جعفری و گشنیز می باشد. سبزی آش بهتر است بدون ساقه و درشت خرد شود تا جلوه زیبایی به آش دهد. در طبخ این غذای سنتی خوشمزه می توان از مواد غذایی متنوع استفاده کرد که با اندکی تغییر جزئی در مواد اولیه می توان چندین نوع آش را برای کودکان، افراد مریض و... تهیه کرد. هریک از مواد اولیه دارای خواص بسیار از جمله ویتامین ها، پروتئین ها، املاح معدنی و کربوهیدرات ها می باشند که بر ارزش غذایی افزوده می شود.
رشته آش را تقریبا ۲۰ دقیقه آخر پخت اضافه کنید و سعی کنید هر چند دقیقه یک بار هم بزنید تا آش رشته ته نگیرد و رشته ها به هم نچسبند. رشته آش از گروه نان و غلات می باشد و در غلیظ شدن آش نقش بسزایی دارد. بعد از اینکه رشته ها را اضافه کردید روی حرارت ملایم بگذارید تا به آرامی بپزد. بعد مقداری کشک آب شده را به غذا اضافه کنید تا خوش رنگ تر و خوش طعم تر شود. کشک را باید ۱۵ دقیقه از قبل بجوشانید بعد به غذا اضافه کنید. برای پخت آش رشته حدود ۲ ساعت زمان لازم است تا به خوبی جا بیفتد. بعد از همه این کار ها نعنا را با مقداری روغن تفت دهید البته فقط یک تفت چون زود تلخ می شود و می سوزد. استفاده از زردچوبه نعنا را تیره می کند پس بهتر است از زردچوبه هنگام داغ کردن استفاده نکنید.
آش رشته پخته شده تان آماده است. حال وقت آن است که با نعنا داغ، سیر داغ، پیاز داغ و کشک آن را به دلخواه خود تزئین و با عزیزانتان نوش جان کنید.