آش گوجه فرنگی یکی از آش های خوشمزه با طعمی منحصر به فرد ایرانی است. اصالت این آش به تبریز بر می گردد البته امروزه این غذا را به شیوه های گوناگونی طبخ می کنند و در هر شهری به نام های مختلفی شناخته شده است. این غذا در تبریز به اسم های آبغورا آشی، مادور آشی نیز مشهور است. این آش شباهت زیادی به آش آبغوره دارد اما با این تفاوت که در تهیه آش گوجه فرنگی از گوجه فرنگی های زیادی استفاده می شود. آش از آن دست غذا هایی است که طرفداران زیادی دارد به خصوص اگر زمستان باشد که لذت خوردن این غذا چند برابر می شود. آش های زیادی وجود دارند که در اینجا این نوع آش را به شما آموزش می دهم تا به تنوع آش های که طبخ میکنید افزوده شود. پس با مراحل پخت آش گوجه فرنگی با من همراه باشید.
مرحله اول تهیه آش گوجه فرنگی:
در مرحله اول تهیه آش گوجه فرنگی ابتدا مواد اولیه را آماده کنید تا زمان کمی از شما در حین پخت غذا گرفته شود. یک شب قبل از پخت این آش نخود ها را در آب خیس دهید اگر توانستید 2 الی 3 آب آن را عوض کنید که هم نفخ نخود ها را بگیرد، هم اینکه راحت تر بپزند. برنج را نیز 2 ساعت قبل پخت در آب خیس دهید. سبزی های آش را نیز پاک کنید، بشویید و در آبکش بگذارید تا آب آنها گرفته شود سپس خرد کنید. گوجه فرنگی ها را پوره کنید تمامی این کارها را که انجام دادید سراغ پخت غذا بروید. برای شروع پخت آش، نخود هایی که شب قبل خیس دادید را در یک قابلمه مناسب بگذارید و مقداری آب روی نخود ها بریزید و روی حرارت بگذارید تا بپزند. سعی کنید مقداری آب گوشت به نخود ها اضافه کنید تا با اینکار بتوانید بعد از پخت، نخود های خوشمزه تری داشته باشید. اگر آب گوشت در اختیار نداشتید از عصاره گوشت یا مرغ هم می توانید استفاده کنید.
در شهر های مختلف دیگر از حبوبات متنوع در این آش استفاده می کنند شما هم که اگر تمایل داشتید می توانید از عدس لپه و گندم... در تهیه این آش نیز استفاده کنید. در این فاصله برنج را که قبلا خیس دادید آبکشی کنید و در یک قابلمه بریزید، مقداری آب را به برنج اضافه کند تا کمی نرم شود در واقع باید آب زیادتری در قابلمه بریزید که برنج کته نشود.
مرحله دوم تهیه آش گوجه فرنگی:
در مرحله دوم تهیه آش گوجه فرنگی برنج که مقداری پخته و نرم شد سبزی های آش را که از قبل خرد کردید را به همراه نخود های پخته شده به قابلمه برنج اضافه کنید. بعد گذشت حدود 1 ساعت که مواد به خوبی باهم پختند نوبت به پوره گوجه فرنگی که از قبل آماده کردید می رسد. پوره را کم کم به مواد اضافه کنید و منتظر بمانید تا همه مواد به خوبی بپزد و در اصطلاح جا بیفتند. بعد از اینکه پوره هم مقداری پخت اگر در این مرحله احساس کردید با اضافه کردن پوره آش شما بی رنگ است می توانید 1 قاشق غذاخوری رب به غذا اضافه کنید. بعد ادویه ها را مانند نمک، فلفل، زردچوبه، زنجبیل، پودر زیره و... اضافه کنید. بعد از اینکه آش گوجه فرنگی چند قل خورد، از قبل که مقداری پیاز را در روغن سرخ کردید و سبک شد را نصف کنید نیمی را کنار بگذاریپ بقیه را به همراه مقداری آبغوره به آش اضافه کنید و بگذارید غذا با حرارت ملایم به خوبی بپزد و قوام آید.
مرحله سوم تهیه آش گوجه فرنگی:
در مرحله سوم تهیه آش گوجه فرنگی باید نعنا داغ را درست کنید. در یک تابه مقداری روغن بریزید و روی حرارت کم بگذارید روغن که کمی داغ شد نعنا را اضافه کنید و تفت دهید سعی کنید زمانی نعنا را به روغن اضافه کنید که زیاد داغ نشده باشد وگرنه نعنا می سوزد. نیمی از نعنا داغ را در آش بریزید و نیمی دیگر از آن را برای تزئین کنار بگذارید. در پایان کار بعد از اینکه آش گوجه فرنگی به خوبی جا افتاد شعله گاز را خاموش کنید. آش را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با نعنا داغ و پیاز داغ تزئین کنید. امیدوارم این شیوه تهیه آش گوجه فرنگی توانسته باشد کامل و بی نقص بوده و توانسته باشد به شما در تهیه این غذای خوش عطر و خوشمزه کمک کند. ان شاالله از خوردن این غذا در کنار عزیزانتان لذت لازم را ببرید.