به نام خدا سلام به مامی فودی های قبراق... و سر حال... نان ها انواع مختلفی دارند که نان قندی خود نیز در هر شهری مخصوص است، که در این بین نان قندی قزوین شهرت بیشتری دارد. نان قندی هم می توان نرم درست کرد و هم خشک و خاشخاشی، می توانید با توجه به ذائقه شخصی خودتون و خانوادتون از طعم دهنده های مختلفی از جمله پودر هل و زعفران و یا وانیل و پودر زنجبیل و غیره... استفاده کنید. شاید براتون سوال باشه که چرا به این نان، نان قندی می گویند؟
به نظرم علت نامگذاری این باشه که در پایان بعد از رومال کردن خمیر نان قندی با مواد ترکیبی دلخواه، مقداری شکر به طور یکنواخت روی خمیر می پاشند.
مرحله اول تهیه نان قندی مجلسی:
شکر و ماست را در داخل ظرف مناسبی می ریزیم و دو الی سه دقیقه با هم زن برقی هم می زنیم تا شکر کاملا در ماست حل شده و با آن ترکیب شود. سپس سه قاشق از روغن مایع را کنار گذاشته و باقی مانده آن را نیز به مواد مخلوطی اضافه نموده، و تا حد ترکیب شدن هم می زنیم.
مرحله دوم تهیه نان قندی مجلسی:
آرد سفید را بعد از این که با الک حریر پارچه ای الک کردیم، تا خالص شود، دو سوم آرد سفید را به همراه بکینگ پودر و جوش شیرین و مقداری نمک اضافه می کنیم. با قاشق چوبی یا لیسک مواد را زیر و رو کرده و هم می زنیم، باقی مانده آرد سفید را کم کم اضافه می کنیم شاید نیازی به استفاده از تمام آرد نباشد. همین که خمیر خودش را جمع کرد و از حالت چسبندگی خارج شد از اضافه کردن آرد سفید و وز دادن دست می کشیم. این خمیر نرم و لطیف نیازی به استراحت کردن ندارد.
مرحله سوم تهیه نان قندی مجلسی:
سینی فر مستطیل شکل مناسبی را با استفاده فرچه مخصوص آشپزی و یک الی دو قاشق غذا خوری روغن مایع چرب می کنیم. خمیر را روی سطح صاف و تمیزی می گذاریم و با کمک وردنه آن را به شکل سینی فر باز می کنیم. داخل سینی فر مورد نظر کاغذ روغنی پهن می کنیم، البته می توانید با فرچه و مقداری روغن مایع چرب کنید. خمیر باز شده را درون سینی فر روی کاغذ روغنی قرار می دهیم، و با استفاده از چنگال روی خمیر شیار های باریک و نازکی ایجاد می کنیم. (می توانید با چنگال سوراخ سوراخ کنید).
در داخل ظرف مناسبی زرده تخم مرغ را به همراه زعفران دم کرده و یک قاشق غذا خوری روغن مایع می ریزیم. فر را روشن می کنیم و دمای آن را روی 200 درجه سانتی گراد تنظیم کرده تا کم کم گرم شود. یک دقیقه هم می زنیم تا کاملا مواد با هم ترکیب شوند، سپس با فرچه روی خمیر باز شده را رومال می کنیم، و در آخر مقداری از کنجد را به طور یک نواخت روی خمیر رومال شده می پاشیم.
مرحله چهارم تهیه نان قندی مجلسی:
در آخر سینی را در داخل فر گرم شده می گذاریم و 17 الی 20 دقیقه زمان می دهیم تا نان قندی پخته و طلایی شود. بعد از زمان گفته شده سینی را از فر بیرون می آوریم، و کمی صبر می کنیم تا از حرارت آن کاسته شود.
قبل از این که نان قندی خوشمزه خیلی سرد شود با کارد یا چاقوی تیزی آن را در اندازه های مستطیل کوچک برش می زنیم. نان قندی مجلسی را می توانید در داخل ظرف درب دار یا نایلون تمیزی بگذارید و برای مدت دو الی سه هفته در جای خنک و خشک نگه داری کنید. دستور پخت نان قندی مجلسی هم به پایان رسید، این نان خوشمزه و مقوی را معمولا همراه چای در وعده غذایی صبحانه یا میان وعده میل می کنند. نوش... جان...
چند نکته:
به جای کنجد سفید می توانید کنجد سیاه و یا از سیاه دانه استفاده کنید.
کنجد سیاه همان کنجد سفید با این تفاوت که کنجد سیاه غلاف دارد و در حقیقت کنجد سفید با از دست دادن غلاف رویین تغییراتی در ارزش غذایی و طعم آن شده است.
از هر دو کنجد سفید برای تزیین انواع خوراک ها، نان ها، و شیرینی ها استفاده می کنند.
کنجد سیاه به خاطر پوسته سیاه مزه تلخی دارد ولی نسبت به کنجد سفید کلسیم بیشتری دارد.