مرحله اول تهیه بیسکوییت چای:
ابتدا می ذاریم کره مون بیرون بمونه و نرم بشه. پودر قند رو خوب چند بار الک می کنیم تا گلوله یا تکه قند توش نباشه بعد پودر قند رو به کره نرم شده اضافه می کنیم و خوب هم می زنیم تا بافت پوک بگیره و لطیف بشه. برای این که مخلوط کره و پودر قند پوک و نرم و سبک بشه باید به مدت پنج دقیقه با دور تند با استفاده از هم زن کره و پودر قند رو هم زد تا به بافت پوک و سبک مورد نظر مون برسیم. حالا دونه دونه زرده ها رو به مخلوط کره و پودر قند پوک شده مون اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کاملا ترکیب بشن. حالا باید دور سرعت هم زن متوسط باشه تا ترکیب به خوبی یک دست بشه. حالا اسانس وانیل رو اضافه می کنیم و هم چنان با سرعت متوسط با استفاده از هم زن هم می زنیم. آرد و شیر خشک رو با هم توی ظرف جداگانه ترکیب می کنیم و سه بار الک می کنیم تا یک دست بشه و هیچ گلوله یا مواد خارجی توی بافتش نمونه. حالا مخلوط آرد و شیر خشک رو به مخلوط کره و پودر قند و زرده های تخم مرغ اضافه می کنیم و با سرعت کم هم می زنیم. بعد مواد بیسکوییت مون رو می ذاریم به مدت دو ساعت داخل یخچال بمونه تا خودش رو بگیره و استراحت کنه. در واقع برای اینکه خودش رو بگیره باید کره سفت بشه تا مواد خوب خودش رو بگیره. میشه داخل فریزر هم گذاشت ولی بهتره این کار انجام نشه. چون باعث میشه همه جای خمیر یک دست سرد نشه و احتمال وا رفتن بیسکوییت ها وجود داره.
مرحله دوم تهیه بیسکوییت چای:
خمیر بیسکوییت مون رو از یخچال در میاریم. اگه خیلی سفت بود و نمی شد بازش کرد خمیر رو می ذاریم کمی بیرون بمونه تا نرم بشه و بشه باهاش کار کرد یا به اصطلاح قابل انعطاف باشه تا کار باهاش راحت تر باشه. خمیر رو بین دو تا نایلون روی میز کار قرار می دیم و با وردنه خمیر بیسکوییت مون رو به آرومی باز می کنیم. قطر خمیر بیسکوییت مون باید پنج میلی متر باشه. برای اطمینان از قطر خمیر من از یه خلال دندون علامت زده شده استفاده کردم. خلال دندون رو توی خمیر فرو کردم و تا جای علامت زده شده ارتفاع خمیر رو رسوندم. حالا خمیر رو با استفاده از کاتر قالب می زنیم. نیمی از خمیر های قالب خورده رو با ته ماسوره سوراخ می کنیم. شیرینی ها رو می ذاریم داخل سینی فر که از قبل کمی چرب شده تا شیرینی ها به سینی نچسبن. فر رو از قبل با دمای 170 درجه گرم می کنیم. سینی فر رو به مدت دوازده تا پانزده دقیقه داخل فر قرار می دیم تا بیسکوییت ها مون بپزه.
مرحله سوم تهیه بیسکوییت چای:
سینی رو از فر در میاریم و می ذاریم تا بیسکوییت ها سرد بشن. کمی از ژل رو بر می داریم و کمی پودر قند می زنیم تا لایه ها به هم بچسبه. داخل سوراخ ها رو هم از ژل بریلو می ریزیم. برای روی بیسکوییت ها می تونید از کمی شکلات شیری آب شده و پودر پسته برای تزیین شون استفاده کنید.
این شیرینی شباهت زیادی به شیرینی مشهدی یا آلمانی داره و مناسب عید نوروز یا سایر عید هاست.
اگر وقتی که خمیر مون آماده شد و می خوایم بذاریم تا داخل یخچال استراحت کنه می بینیم که خمیر منسجمه و قابله قالب خوردن هست نیازی نیس داخل یخچال بره و میشه بدون استراحت از خمیر استفاده کرد و قالب زد.
ولی اگه خمیر شل و چسبنده بود و نمی شد قالب زد حتما باید خمیر رو داخل یخچال بذارید تا استراحت کنه و قابل قالب زدن باشه تا شیرینی خورد نشه و کار باهاش راحت تر باشه.
علت شل یا سفت بودن خمیر به چند عامل بستگی داره. اول اینکه نوع آرد هایی که استفاده می کنیم متفاوته و کیفیت های متفاوت داره و باعث افت کیفیت یا با کیفیت شدن کار ما میشه. دوم به میزان دمای کره بستگی داره. اگر کره گرم باشه باید حتما خمیر بیسکوییت ها داخل یخچال بمونن تا استراحت کنن. ولی اگر کره ها سرد باشد در اندک مواقع خمیر بدون مرحله استراحت مورد استفاده و پخت قرار می گیره.