مرحله اول تهیه آش بوشهری:
آش بوشهری یکی از غذاهای خوشمزه مربوط به جنوب کشور و شهر بوشهر می باشد این آش هرچه کش دار تر و تند تر باشد طعم خوشمزه تری دارد.
برای شروع کار و درست کردن این آش پر طرفدار، نیاز به مقداری گوشت گوسفندی داریم البته می توان از گوشت گوساله هم استفاده کرد و این بستگی به ذائقه شما دارد. وقتی گوشت را تهیه کردید آن را به همراه کمی نمک و فلفل و زردچوبه داخل قابلمه قرار می دهیم و یک پیاز را روی آن خرد می کنیم و روی آن را مقداری آب ریخته و زیر شعله را روشن کرده و اجازه می دهیم تا گوشت کم کم پخته شود. وقتی گوشت پخته شد آن را از آب گوشت جدا کرده و اجازه می دهیم تا کمی خنک شود سپس اگر استخوان دارد آن را جدا کرده و گوشت را ریش ریش می کنیم و در ظرفی جدا و در کناری قرار می دهیم. دقت داشته باشید که آب گوشت را دور نریزید زیرا در مرحله آخر پخت می توان از آن استفاده کرد.
حالا در قابلمه ای دیگر لوبیا قرمز را که از شب قبل خیس کرده بودیم و چند بار آب آن را ریخته ایم تا نفخ آن گرفته شود را درون قابلمه ریخته و کمی آب به آن اضافه می کنیم و اجازه می دهیم تا خوب پخته شود. وقتی لوبیا پخته شد آن را داخل غذا ساز ریخته و کاملا له می کنیم البته می توانید لوبیا را با استفاده از یک گوشت کوب نیز له کرد و بعد در کناری قرار می دهیم.
حالا در همان قابلمه برنجی را که از قبل خیس کرده ایم را ریخته و روی آن مقداری آب می ریزیم و زیر شعله را روشن می کنیم و اجازه می دهیم تا برنج پخته شود. در این حین باید سبزی هایی که داشتیم شامل ترخون و شوید و تره را ابتدا کاملا ریز کنیم و سپس به برنج در حال پخت اضافه کنیم و اجازه دهیم تا کاملا پخته شود اما مواظب باشید که آب برنج تمام نشود و برنج ته نگیرد.
مرحله دوم تهیه آش بوشهری:
حالا موادمان که شامل گوشت ریش ریش شده و لوبیای له شده بود را به برنج و سبزی های در حال پخت اضافه می کنیم و همه را با هم خوب ترکیب می کنیم. دقت داشته باشید که اگر آب غذای شما کم شده می توانید آبی که گوشت در آن پخته شده و همچنین آب لوبیا اگر باقی مانده، را به آش خود اضافه کنید. بدین صورت از هدر رفتن آب آنها که پر از خاصیت است نیز جلوگیری می کنید.
سپس یک ماهیتابه را بر می داریم و داخل آن کمی روغن می ریزیم و پیاز دیگری را که داشتیم به صورت نگینی خرد کرده و به روغن اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا طلایی شود. سپس کمی زردچوبه و نمک و فلفل به پیاز داغ اضافه کرده و دوباره تفت می دهیم تا کاملا طلایی و خوش طعم شود اما مراقب باشید تا نسوزد و تلخ نشود.
حالا پیاز داغ را به آش اضافه می کنیم و شروع به هم زدن آش می کنیم تا هم ته نگیرد و هم آش به صورت غلیظ و کش دار در آید. هم زدن را به مدت بیست دقیقه ادامه می دهیم و وقتی آش کاملا جا افتاد میزان ادویه آن شامل نمک و فلفل را تنظیم می کنیم. این آش به دلیل میزان زیاد فلفلی که در آن استفاده می شود معمولا تند است البته می توانید برای تند تر شدن آش، به آن کمی فلفل قرمز اضافه کنید. اما اگر شما به طعم تند غذا علاقه ای ندارید می توانید میزان فلفل آن را کمتر کنید.
بعد از 20 دقیقه از اضافه کردن پیاز داغ و هم زدن مداوم آش، غذای شما آماده می شود و شما می توانید زیر شعله را خاموش کنید و آش را داخل ظرفی مناسب سرو کنید و روی آن را با پیاز داغ تزئین کنید. این غذا به عنوان میان وعده و حتی موقع ناهار و شام نیز قابل استفاده می باشد و شما می توانید این آش سنتی و خوشمزه را در یک بعد از ظهر زمستانی سرد تهیه کرده و به همراه اقوام یا اعضای خانواده میل کنید و از طعم آن لذت ببرید.