مرحله اول تهیه شیرینی اتابکی:
پودر قند را با روغن جامد در ظرفی می ریزیم و هم می زنیم. چون پودر قند سبک است، اگر با دور تند آن را هم بزنیم در هوا پخش خواهد شد برای همین از دور آهسته استفاده می کنیم. وقتی که پودر قند با روغن مخلوط شد و از پخش نشدن آن در هوا اطمینان حاصل کردید می توانید با دور تند آن را هم بزنید.
مرحله دوم تهیه شیرینی اتابکی:
زرده تخم مرغ و هل را اضافه می کنیم و هم می زنیم. با لیسک دورگیری می کنیم و دوباره هم می زنیم. مواد را بعد از مخلوط به ظرف بزرگتری انتقال می دهیم.
مرحله سوم تهیه شیرینی اتابکی:
آرد را الک می کنیم و آرد برنج را هم با الک ریز الک می کنیم و با هم مخلوط کرده و به مواد مرحله قبل اضافه می کنیم و ترجیحا با قاشق مواد را با هم مخلوط می کنیم. وقتی که موادمان تا حدودی مخلوط شد قاشق را کنار می گذاریم و با دست آن ها را مخلوط می کنیم.
مرحله چهارم تهیه شیرینی اتابکی:
خمیر این شیرینی به ورز دادن زیادی نیاز دارد برای همین خوب آن را ورز می دهیم. لااقل 15 دقیقه خمیر را ورز داده و بعد از آن با چنگ زدن ورز می دهیم. وقتی که خمیر به حالت یکدست رسید با دستتان این حالت خمیر را حس خواهید کرد.
مرحله پنجم تهیه شیرینی اتابکی:
برای اینکه خمیرمان را به رنگ کاکائوئی یا زرد زعفرانی در بیاوریم که آن هم به دلخواه می توانید انجام دهید باید تکه ای از خمیر را برداریم و در ظرفی بگذاریم و یک قاشق پودر کاکائو یا زعفران دمکرده در آن بریزیم و ورز دهیم. وقتی که بعد از ورز دادن به رنگ مورد نظرمان رسیدیم ادامه مراحل را پی می گیریم ولی اگر رنگ مطلوب نبود می توانیم مقدار بیشتری از پودر کاکائو و زعفران دمکرده استفاده کنیم. میزان آب جوش زعفران باید در حدی باشد که زعفران بعد از سابیده شدن را کمی حالت ژله ای بدهد و نباید آب جوش زیادی استفاده کنیم.
مرحله ششم تهیه شیرینی اتابکی:
خمیر ها را در نایلون گذاشته و کمی پهن می کنیم و در یخچال می گذاریم. زمان استراحت درست این خمیر 12 ساعت هست ولی اگر می خواهید زود شیرینی درست کنید 4 ساعت هم خوب است. به دلیل نیاز آرد برنج برای خیس خوردن این استراحت الزامی است.
مرحله هفتم تهیه شیرینی اتابکی:
سطح سینی شیرینی پزی یا آلومینیومی یا تفلون را با کاغذ روغنی می پوشانیم. خمیرها را از یخچال بیرون می آوریم. روی میزکار سلفون می گذاریم و خمیر را با دست ورز داده روی سلفون می گذاریم و روی خمیر باز سلفون می گذاریم و با وردنه باز می کنیم تا به ضخامت 7 میلی متر برسد. البته اگر کاتر بزرگ باشد این سایز مناسب است ولی در کاتر های کوچک سایز 3 میلی متر افزایش پیدا می کند. سلفون را برمی داریم و با دست ترک های ایجاد شده را از بین می بریم.
مرحله هشتم تهیه شیرینی اتابکی:
کاتر را در آرد برنج می زنیم و روی خمیر ها فشار می دهیم. اگر خواستید طرح خاصی روی خمیر ایجاد کنید اول طرح را بزنید بعد کاتر بزنید. یک خمیر کوچک هم گلوله کرده و کنار سینی قرار می دهیم تا موقع پخت با چک کردن زیر این خمیر از پخته شدن بقیه خمیر ها هم مطمئن شویم.
مرحله نهم تهیه شیرینی اتابکی:
استفاده از کنجد برای تزئین این شیرینی اختیاری است. فر قبلا با دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 10 دقیقه گرم شده حالا سینی را در فر می گذاریم و 12-15 دقیقه صبر می کنیم تا شیرینی ها پخته شود.
مرحله دهم تهیه شیرینی اتابکی:
بعد از پخت بدون اینکه به شیرینی ها دست بزنیم و آن ها را متلاشی کنیم کنار می گذاریم تا خنک شود. برای نگهدای شیرینی اتابکی آن را در ظرف دربسته می گذاریم و در جای خنک تا حدود 3 هفته تا یک ماه بتوانیم از آن استفاده کنیم. جای خنک منظور یخچال نیست و خارج از آن باید نگهداری شود.
نکته:
زرده موجود در تخم مرغ برای ترد کردن شیرینی استفاده می شود و سفیده تخم مرغ را نیز می توانید فریز کنید و در شیرینی هایی مثل مرنگ از آن استفاده کنید.
چون شیرینی اتابکی نوعی شیرینی برنج است طعم این شیرینی به طعم آرد برنج آن بستگی دارد پس سعی کنید از برنج و آرد برنج خوبی برای این شیرینی استفاده کنید.