آش عباسعلی یکی از خوشمزه ترین آش های محلی استان کرمانشاه است. این آش را بیشتر اوقات در ماه مبارک رمضان برای افطار سرو می کنند. قدمت این آش به 200 سال پیش بر می گردد و اسم این آش نیز از اسم همان آشپزی گرفته شده است که نذر کرده بود تا این غذای مقوی و خوشمزه را هر شب به روزه داران بدهد. این آش معروف از مخلوط گوشت، انواع حبوبات و گندم تهیه می شود و راز این غذا کشدار بودن آن است. پخت این غذای سنتی تقریبا نیاز به حوصله و زمان دارد. اگر تا به امروز آش عباسعلی را طبخ نکردید به شما پیشنهاد می کنم حتما حتما یک بار آن را تهیه کنید. پخت این غذا خالی از لطف نیست و می توانید از خواص فراوان آن بهره ببرید. در ادامه این مطلب آموزش مرحله به مرحله پخت آش عباسعلی را برای شما ارائه می دهیم. پس چند دقیقه از وقت خود را به ما بدهید و با ما همراه باشید.
مرحله اول تهیه آش عباسعلی:
در مرحله اول تهیه آش عباسعلی مواد اولیه را که تهیه کردید پخت غذا را شروع کنید. حبوبات را همیشه یک شب از قبل در آب خیس دهید تا با اینکار هم نفخ حبوبات را بگیرید و هم اینکه زود بپزند سعی کنید آب حبوبات را چند بار عوض کنید البته عدس ها را جداگانه خیس دهید. برنج و گندم را در ظرف های جداگانه به مدت چند ساعت نیز خیس دهید. حبوبات را آبکش کنید سپس در یک قابلمه بریزید و به آن کمی نمک و مقداری آب اضافه کنید و بگذارید بپزد. عدس ها را کمی بعدتر بپزید چون زمان پخت آن با بقیه حبوبات متفاوت است و زودتر می پزد. گندم ها را آبکش کنید و درون یک قابلمه بریزید و مقداری آب به آن اضافه کنید، اجازه دهید بپزد.
مرحله دوم تهیه آش عباسعلی:
در مرحله دوم تهیه آش عباسعلی گندم ها که نیم پز شدند برنج را که از قبل خیس داده بودید را آبکش کنید و به گندم ها اضافه کنید تا با همدیگر بپزند. پیازی را پوست بگیرید بشویید و خرد کنید سپس به همراه گوشت مقداری فلفل و زردچوبه همراه آب در قابلمه بریزید. اجازه دهید تا به خوبی بپزد در اواخر پخت مقداری نمک اضافه کنید تا گوشت مزه دار شود. بعد از اینکه به خوبی پخته شد گوشت ها را از قابلمه خارج کنید. استخوان ها را از گوشت پخته شده جدا کنید و گوشت را ریش ریش کنید.
مرحله سوم تهیه آش عباسعلی:
در مرحله سوم تهیه آش عباسعلی وقتی همه موادی را که بار گذاشتید به خوبی پخته شدند یک قابلمه بزرگتر را روی شعله با حرارت ملایم قرار دهید و همه مواد را داخل آن بریزید و مقداری آب به آن بی افزایید. مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به مواد اضافه کنید و اجازه دهید تا مواد کنار هم به جوش بیایند و آش عباسعلی به خوبی بپزد و جا بیفتد. در واقع باید به گونه ای پخته شود که دانه های برنج و گندم با چشم دیده نشوند. سعی کنید هر چند وقت یک بار آش را با ملاقه هم بزنید تا ته نگیرد. این آش خوشمزه به دلیل وجود گوشت ریش شده کشدار می باشد. در اخر یک تابه را روی حرارت قرار دهید سپس مقداری روغن اضافه کنید و پیاز هایی را که پوست گرفتید و شستید را خرد کنید و به روغن اضافه کنید کمی تفت دهید مقداری زردچوبه اضافه کنید تا طلایی شود سپس نیمی از پیاز را داخل آش عباسعلی بریزید و صبر کنید چند جوش بزند سپس آن را از روی حرارت بردارید و روغن حیوانی را به غذایتان بی افزایید در صورتی که طعم این روغن را دوست ندارید می توانید به آش روغن زیتون اضافه کنید. یک تابه را روی حرارت بگذارید و کمی روغن اضافه کنید و سپس سیر هایی که از قبل پوست گرفتید، شستید و خرد کردید را اضافه کنید و کمی تفت دهید. نعنا را نیز به همین روش در کمی روغن تفت دهید سعی کنید زیاد روی حرارت نماند چون باعث می شود بسوزد و طعم تلخی به خود بگیرد. آش عباسعلی را در ظرف مورد نظر سرو کنید و با پیاز داغ، نعنا داغ و سیر داغ تزئین کنید و با عزیزانتان میل نمایید نوش جان.