سرکه سیب در زندگی روزمره کاربردهای بی شماری دارد مثلا به عنوان یک مکمل در تهیه مواد غذایی و یا برای تمیزی اشیا و سطوح. با دانستن نسبت مواد مورد نیاز برای تهیه این سرکه و اطلاع از مدت زمان لازم برای تخمیر می توانید این سرکه را خودتان در منزل به سهولت تهیه کنید.
برای این که نحوه درست کردن سرکه سیب خانگی را یاد بگیرید با همین نسبت اندک ازمواد اولیه شروع کنید، این امر موجب می شود که اگر در آخر نتیجه نگرفتید و مرحله ایی نادرست انجام شده باشد خیلی ضرر نکنید!
مرحله اول دستورالعمل تهیه سرکه سیب خانگی:
* برای تهیه سرکه سیب از سیب های باکیفیت استفاده کنید، چرا که مرغوبیت سرکه شما به سیبی بستگی دارد که استفاده می کنید حتی برای اعجاب انگیز کردن طعم سرکه می توانید از چند نوع سیب مختلف بهره بگیرید مثلا : ترکیب سیب قرمزشیرین و سیب مزه دار مکینتاش.
3 عدد سیب را با آب سرد کاملا شستشو دهید سیب را مثل زمان هایی که می خواهید آن را گاز بزنید بشویید تا عاری از هر نوع آلودی شود.
سیب ها را به همراه پوستشان به قطعات کوچک خرد کنید و دانه های آن ها را هم نگه دارید.
* برای تهیه سرکه سیب می توانید ضایعات سیب هایی که قبلا استفاده کردید را مورد استفاده قرار دهید( ضایعات سیب هایی که برای خوردن مصرف می کنید را می توانید تا موقعی که قصد سرکه درست کردن دارید حفظ کنید برای این منظور آن ها را داخل یک کیسه پلاستیکی ریخته و در فریزر ذخیره کنید).
مرحله دوم دستورالعمل تهیه سرکه سیب خانگی:
برای تهیه سرکه خانگی نیاز به بطری شیشه ایی دارید، هرگز از ظروف فلزی استفاده نکنید چرا که اسیدیته سرکه حالت خورندگی دارد و در طول تخمیر ظرف فلزی را تحلیل برده و به آن آسیب می زند از طرفی سرکه شما هم خراب شده و طعم فلزی به خود می گیرد.
یک بطری شیشه ایی دهان گشاد را انتخاب کرده و با عمل جوشاندن در آب استریل کنید، قطعات سیب را داخل آن بریزید، حالا روی سیب های درون بطری آب بریزید برای این مقدار سیب (3 عدد سیب خرد شده) به 800 میلی لیتر آب احتیاج دارید، آب باید روی قطعات سیب را کاملا پوشش دهد.
* مقدار آبی که به قطعات سیب اضافه می کنید باید به اندزه باشد، اگر آب زیاد بریزید سرکه شما ضعیف می شود و اگر آب کم بریزید ممکن است قطعات سیب با گذشت روزها دچار کم آبی شده و خشک و پوسیده شوند.
پس از اضافه کردن آب حالا باید شکر را بریزید، شکر شروع کننده فرآیند تخمیر است؛ به ازای هر عدد سیب باید یک قاشق چایخوری شکر سفید اضافه کنید یعنی 3 قاشق چایخوری. مواد را با یک قاشق چوبی از درون بطری شیشه ایی هم بزنید.
* به جای شکر می توانید از عسل هم استفاده کنید اما شکر خام و مرغوب بهتر عمل می کند.
مرحله سوم دستورالعمل تهیه سرکه سیب خانگی:
پس از همزدن مواد و حل شدن شکر باید درب بطری را بپوشانید، برای این منظور باید از پارچه ایی پنبه ایی استفاده کنید، پارچه را دو لایه کرده و روی درب بطری قرار دهید و دور آن را کش پلاستیکی بندازید، طی فرآیند تخمیر باید گازهای تولید شده از ظرف خارج شوند پس بستن درب بطری را با درب مخصوص خودش از سرتان بیرون کنید!
محلی را برای نگهداری بطری انتخاب کنید که تاریک، گرم و به دور از نور مستقیم خورشید باشد، بطری را در مکانی بدون مزاحمت قرار دهید که مجبور ناشید دائما آن را جا به جا نکنید.
بطری باید حداقل دوماه به همین حالت بماند تنها کاری که می کنید این است هر 2 روز یکبار به آن سر بزنید درب بطری را به آهتگی باز کنید با یک قاشقک چوبی همش بزنید تا فرآیند تخمیر در همه قسمت های بطری انجام گیرد. از نشانه های تخمیر ظهور حبابها در نقاط مختلف ترکیب است.
مرحله چهارم تهیه دستورالعمل تهیه سرکه سیب خانگی:
پس از تقریبا 50 روز مشاهده می کنید که تکه های سیب تخمیر شده و به انتهای شیشه رفته اند. در این صورت درب بطری را باز کنید و به کمک یک پارچه تمیز کل مواد را صاف کنید.
سیب های تخمیر شده را دور بریزید و سرکه به دست آمده را مجددا به شیشه منتقل کنید اگر می خواهید سرکه قوی تر شود باز یک ماه دیگه در همان مکان تاریک و گرم قبلی قرارش بدهید، اگر قصد استفاده و توقف فرایند تخمیر را دارید شیشه را در یخچال گذارید.
سرکه شما آماده است