سلام بر همگی، صبحتون بخیر. دستور امروز رو با این شعار شروع می کنم: آموختن انواع دمنوش ها و چای های گیاهی برای هر آدمی از واجبات است
معمولا روزهای پاییز و زمستان میل ما به خوردن دمنوش و نوشیدنی های گرم بیشتر می شود خصوصا اگر جنبه درمانی هم داشته باشند؛ یکی از نوشیدنی هایی که ممکن است به کار همه ما بیاید همین چای گیاهی ایی است که امروز تصمیم دارم در مورد آن توضیح دهم. این چای در وهله اول آرامش دهنده است و به درد روزهای سردی می خورد که در خانه هستید و نیاز به استراحت دارید؛ در وهله دوم از این نوشیدنی برای تسکین گلو درد استفاده می شود؛ البته تاثیر زیره موجود در این چای را در لاغری نمی توان نادیده گرفت.
نکته: مقدار مواد اولیه گفته شده برای تهیه دو استکان چای است.
مقدار عسل را بسته به ذائقه خودتان می توانید تغییر دهید، عسل در این چای از جمله موادی است که می توانید آن را حذف کنید خصوصا مصرف آن به بیماران دیابتی توصیه نمی شود؛ مگر این که از عسل کاملا طبیعی استفاده کنید. برای تهیه این چای از یک عدد لیمو استفاده می شود، اگر بخواهید از ترش بودن چای کم کنید از آب آن لیمو کمتر داخل چای بریزید.
شاید برای شما سوال باشد که از چه نوع زیره ایی باید برای این چای استفاده کنیم؛ پاسخ این است که دو نوع زیره در بازار موجود است زیره سبز و زیره سیاه، در این چای از زیره سبز استفاده می شود بهتر است که آسیاب نشده باشد چون زیره آسیاب شده چای شما را کدر می کند. همیشه در نظر داشته باشید که در چای ها و دمنوش ها کمتر از مواد آسیاب شده استفاده کنید تا ظاهر چای شما شفاف بماند.
مرحله اول روش تهیه چای زیره (یک چای تسکین دهنده) :
شما برای تهیه این چای "حتما و باید" از زنجبیل و لیموی تازه استفاده کنید، استفاده از زنجبیل خشک (یا آسیاب شده) و آبلیموهای ذخیره شده در یخچال نتیجه مطلوب را به ما نخواهد داد.
لیمو ترش را با آب سرد بشویید تا پوسته آن کاملا تمیز شود؛ با یک رنده مقداری از پوست معطر آن را رنده کنید و کنار بگذارید (به پوست رنده شده لیمو احتیاج داریم)
گوشت لیمو را با یک چاقو قاچ کنید، آب هر دو نیمه لیمو را فشار دهید و داخل یک ظرف مناسب ریخته و کنار بگذارید.
مرحله دوم روش تهیه چای زیره (یک چای تسکین دهنده) :
دو لیوان آب (به اندازه دو لیوان فرانسوی) داخل یک قابلمه کوچک یا شیرجوش بریزید و آن را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و اجازه دهید تا آب به جوش بیاید.
پس از آن که آب به نقطه جوش رسید، حرارت گاز را کم کنید یک قاشق چایخوری زیره سبز و یک قاشق چایخوری زنجبیل تازه رنده شده (که در مرحله اول آماده کرده بودید) را داخل آن بریزید و هم بزنید و اجازه دهید تا یک دقیقه با حرارت کم بجوشد.
مرحله سوم روش تهیه چای زیره (یک چای تسکین دهنده) :
حالا پوست لیمو رنده شده را به آن افزوده و اجازه دهید یک دقیقه دیگر هم بجوشد، مدام آن را هم بزنید. بعد از یک دقیقه گاز را خاموش کنید.
(در مجموع از لحظه به جوش آمدن آب، باقی مراحل جوشاندن باید طی 2 دقیقه انجام شود، جوشاندن بیش از حد مواد، چای را تیره و تلخ می کند)
مرحله چهارم روش تهیه چای زیره (یک چای تسکین دهنده) :
اجازه دهید تا کمی از حرارت مواد کاسته شود، حالا همه مواد را از صافی عبور دهید.
حالا یک قاشق چایخوری عسل طبیعی و آب لیموی تازه ایی که در مرحله اول تهیه کردید به آن اضافه کنید و هم بزنید تا چای شما طعم دار شود. حتما سعی کنید آب لیموی تازه و عسل را در مرحله پایانی و بعد از اینکه چای را صاف کردید و کمی از حرارت زیاد آن کاسته شد، به آن بی افزایید. (برای حفظ خواص آبلیمو و عسل )
چای را دو استکان بریزید و برگ های تازه ی نعناع را داخل آن قرار دهید با این روش هم طعم نعناع به چای منتقل می شود و هم ظاهر آن زیباتر می شود. همچنین برای ظاهر بهتر چای می توانید از برش های نازک لیمو هم استفاده کنید و آن را داخل چای بی اندازید.
چای را نوش جان کنید و از طعم و خواص آن لذت ببرید.