سلام به شما عزیزان، امروز در خدمت شما دوستان هستیم با آموزش چای پرتقال که یک نوشیدنی گرم و دلچسب برای ماه های سرد سال به حساب می آید. به این نوشیدنی گرم که از آب پرتقال و برش های خشک شده پرتقال تهیه می شود دمنوش پرتقال هم می گویند، این چای با دارچین و میخک معطر می شود و برای طعم دادن به آن از آبلیمو تازه و عسل (در صورت تمایل) استفاده می کنیم. برای تهیه این چای از مقدار اندکی چای سیاه استفاده می شود که مقدار آن "باید" بسیار کم باشد (هرگز مقدار چای سیاه را افزایش ندهید چرا که ظاهر چای تیره شده و طعم آن نیز تغییر می کند) شما می توانید به دلخواه خود از چای سبز هم استفاده کنید که نکته آن را در پایان توضیح خوهم داد.
این مقدار مواد اولیه برای تهیه سه فنجان چای پرتقال کافی است در صورت تمایل به تهیه مقدار بیشتری از این چای، مواد را به همان نسبت چند برابر کنید.
مرحله اول روش تهیه چای پرتقال خانگی:
ابتدا نصف یک کتری را از آب پر کنید؛ کتری را روی حرارت متوسط گاز قرار دهید تا به جوش بیاید.
مرحله دوم روش تهیه چای پرتقال خانگی:
یک عدد پرتقال درشت را با آب بشویید سپس با کمک یک چاقو از وسط برش بزنید و با کمک فشار دست یا آبمیوه گیر دستی آب آن را بگیرید.
مرحله سوم روش تهیه چای پرتقال خانگی:
وقتی که آب درون کتری به نقطه جوش رسید یک قوری بزرگ را بردارید و نصف قاشق چایخوری چای سیاه را داخل آن بریزید، سپس 3 فنجان آب جوش، آب پرتقالی که در مرحله قبل گرفته بودید؛ 2 عدد میخک و یک تکه چوب دارچین را به قوری و چای سیاه درون آن اضافه کنید.
یک شعله پخش کن روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و قوری را به مدت 3 دقیقه روی شعله پخش کن بگذارید. بعد از سه دقیقه قوری را از روی حرارت برداشته و روی در کتری قرار دهید، شعله گاز زیر کتری را روشن کنید و مهلت دهید تا چای پرتقال به مدت 15 دقیقه دم بکشد.
قراردادن قوری چای روی شعله پخش کن در سه دقیقه اول برای این است تا مواد بجوشد وعطر و طعم میخک و دارچین به چای منتقل شود، 15 دقیقه بعد برای دم کشیدن و رنگ دادن چای روی حرارت کتری است.
مرحله چهارم روش تهیه چای پرتقال خانگی:
پس از دم کشیدن چای و قبل از سرو آن یک قاشق چایخوری آبلیمو تازه را داخل قوری ریخته و بعد چای را داخل فنجان ها بریزید، برای تزیین و زیباتر کردن چای باید از برش(اسلایس) خشک شده پرتقال استفاده کنید، برش های خشک شده را داخل فنجان ها قرار داده و روی آن ها چای پرتقال بریزید و سرو کنید.
نوش جان
نکته1: در صورتی که پرتقال تازه ندارید می توانید از کنستانتره آماده پرتقال استفاده کنید، ولی توصیه من به شما این است که حتما از آب پرتقال تازه استفاده کنید.
نکته2: در بعضی از دستورات تهیه چای پرتقال از شکر استفاده می کنند و آن را به همراه سایر مواد داخل قوری می ریزند، اما این روش به شما پیشنهاد نمی شود، بهتر است در صورت تمایل به شیرین بودن چای پرتقال، از عسل استفاده کنید و برای هر فرد در فنجان مربوطه عسل ریخته و به آن چای پرتقال بی افزایید.
نکته3: شما می توانید از برش های خشک پرتقال علاوه بر تزیین فنجان چای، داخل چای هم استفاده کنید، زمانی که قوری را برای 15 دقیقه دم کشیدن روی در کتری قرار می دهید چند برش خشک پرتقال داخل قوری بی اندازید و اجازه دهید تا به همراه باقی مواد دم بکشد.
نکته4: در مواقعی که دمنوش یا چای ایی که درست می کنید حاوی مواد اسیدی باشد مثل همین آب پرتقال و آب لیمو، شما باید از قوری های چینی یا شیشه ایی استفاده کنید (ضمنا باید در برابر حرارت مقاوم باشند)، استفاده از قوری های فلزی در چنین مواقعی به دلیل وجود مواد اسیدی و ترش در آن اصلا توصیه نمی شود.
نکته5: اگر برای تهیه چای پرتقال از چای خشک سبز استفاده می کنید، مرحله 3 دقیقه جوشاندن مواد درون قوری روی شعله پخش کن را باید حذف کنید چون چای سبز را نباید بجوشانیم، همان 15 دقیقه دم کردن چای و قرار دادن قوری روی در کتری کفایت می کند.