برای تهیه خیار شور نیاز است این توضیحات را بدانیم تا با دانستن تمام فوت و فن های آن خیارشور باکیفتی درست کنیم خیارشور ها بعد از رسیدن ترد و خوشمزه شود.
1- اگر تمایل دارید رنگ خیارشوری که قرار است آماده کنید همچنان سبز بماند باید ظرف نگهداشتن خیارشور هفت روز به دور از تابش مستقیم نور و در سایه باشد.
2- اگر می خواهید خیارشور روشن تر شود باید ظرف خیارشور را نزدیک به محلی که نور خورشید می تابد مثل نزدیکی پنجره قرار دهیم.
3- سرکه وآبی که قرار است روی خیار ها بریزیم باید سرد باشد.
مرحله اول تهیه خیارشور:
خیار ها و سبزیجات را با آب سرد می شوییم سپس آن ها را بروی پارچه ی تمیزی می چینیم تا خوب خشک شود. آبی که قبلا جوشیده و سرکه و نمک را در ظرفی می جوشانیم و کنار می گذاریم تا خنک شود. نکته: ( خیار ها حتما ریز و تر وتازه باشد. برای هر لیوان آب نصف قاشق شکر بزنید. برای هر کیلو خیار یک استکان سرکه استفاده کنید.)
مرحله دوم تهیه خیارشور:
دبه ای را که در نظر گرفته ایم خوب می شوییم و خیار ها را کف آن می چینیم. سیر و فلفل سبز تند را روی خیار هایی که چیده ایم می گذاریم و محلول سرکه و نمک را روی خیارها می ریزیم و کرفسی را که قبلا خلی ریز خرد کرده ایم را به دبه اضافه می کنیم. درب دبه را محکم می بندیم و به جای خنک انتقال می دهیم. قاعدتا بعد از هفت روز خیارشور باید آماده شود تا برای میل کردن به یخچال انتقال دهید.
نکات آخر: برگ کرفس را برای وارد نشدن هوا به داخل دبه روی خیار ها می گذاریم.
اگر خیار و سبزیجات آب داشته باشند باعث کپک زدن خیاشور می شوند.
چروکیدگی خیارشور نشان از زیاد بودن نمک آن دارد.