* یک مطلبِ مفید قبل از دستور تهیه ی غذایِ امروز :
ســــــــــــلام
وقتتون پُر از خیر و برکت الهی
بعضی وقت ها وقتی بادمجون پاش رو میگذاره تو خونه ها داد بعضی از اعضای خانواده درمیاد که « ای واااااااااااای!!! باز بادمجون اومد و هرچی غذای بادمجون دار هست سر و کله اش تو سفره ی ناهار و شام ما پیدا می شه.
قیمه بادمجان، کشک بادمجان، حلیم بادمجان، خوراک بادمجان، برانی بادمجان، ورقه، یتیمچه، میرزاقاسمی، تاس کباب، کال کباب و ... ».
خداییش وقتی خانم خوب خونه این همه غذا با بادمجون بلد هستن و با حوصله برای اعضای خانواده درست می کنن باید وای وای کنیم یا به به بگیم؟!
خب معلومه باید بگیم به به! چه خانم هنرمندی!
قدر زحمات همدیگه رو بدونیم، اونم حسابی.
* حالا با کلی به به و چه چه بریم سراغ طرز تهیه ی کشک بادمجان
مرحله ی اول تهیه ی کشک بادمجان:
آماده کردن بادمجان
بادمجان ها را شسته، پوست می کنیم، قسمت سفت سر بادمجان را گرفته، به صورت نگینی بزرگ خرد می کنیم و در آب نمک می گذاریم تا اگر تلخی ای دارد گرفته شود. ( نگینی خرد می کنیم تا زودتر و راحت تر پخته و له شود و گرنه مدل نگینیِ بادمجان در غذا حفظ نمی شود. )
مرحله ی دوم تهیه ی کشک بادمجان:
آماده کردن مخلوط اصلیِ کشک بادمجان
پیازها را شسته، به هر شکل که می پسندیم خرد می کنیم.
(پیاز نگینی در غذا دیده نمی شود و بیش تر از آنکه خودش دیده شود طعمش در غذا چشیده می شود، اگر دوست دارید می توانید پیازها را به صورت خلال های نازک ببرید و سرخ کنید تا در غذایتان دیده شود؛ این به ذائقه ی شما و عزیزانتان بستگی دارد.)
پیازها را در کمی روغن سرخ می کنیم، وقتی رنگ پیازها به طلایی رنگ شدن نزدیک شد بادمجان ها را به آن اضافه کرده، تفت می دهیم. بادمجان ها نباید خیلی سرخ شود، فقط در حدی که آن حالت خام بودنِ بادمجان گرفته شود کافی است. (شعله ی گاز متوسط باشد کافی است.)
(اگر خواستیم از پیازداغ آماده استفاده کنیم، بادمجان ها را در روغن تفت می دهیم و زمانی که بادمجان ها طبق نوشته ی بالا نزدیک به آماده شدن بودند پیازداغ را به آن اضافه می کنیم و چندثانیه باهم مخلوطشان می کنیم تا طعم پیازداغ و بادمجان باهم مخلوط شود.)
به موادمان فلفل و زردچوبه را اضافه می کنیم و در حد چندثانیه تفت می دهیم.
حالا آب را به اندازه ای که فقط روی مواد را بگیرد داخل موادمان می ریزیم و غذا را کاملاً هم می زنیم تا آب و مواد به طور کامل باهم مخلوط شوند. سپس کشک را به این مخلوط اضافه می کنیم و روی شعله ی زیاد می گذاریم تا به جوش بیاید و قُل قُل کند. (بهتر است در این مدت گاه گاهی غذا را هم بزنیم تا مواد به تهِ قابلمه نچسبد.)
وقتی غذا به قُل قُل کردن افتاد شعله ی اجاق گاز را کم می کنیم و صبرمی کنیم تا حدود نیم ساعت بعد غذا آماده شود.
(بهتر است تا مدت آماده شدنِ غذا گاه گاهی آن را هم بزنیم تا مواد به تهِ قابلمه نچسبد.)
(نمک را در این غذا ذکر نکردم چون معمولاً نمکِ موجود در کشک برای غذا کافی است و نیازی به اضافه کردن نمک ندارد ولی باز هم بسته به ذائقه ی شما و عزیزانتان و با چشیدنِ غذا، مقدار لازم نمک دستتان می آید و اگر تشخیص دادید که غذا به نمک بیش تری نیاز دارد می توانید کمی نمک به آن اضافه کنید.)
مرحله ی سوم تهیه ی کشک بادمجان:
درست کردنِ نعناع داغ
نعناع داغ قسمت جدانشدنیِ کشک بادمجان هست که به راحتی و سریع آماده می شود.
مقداری روغن را روی شعله ی متوسط اجاق گاز بگذارید تا کمی داغ شود وقتی که داغ شد نعناع خشک شده را در آن بریزید و سریع هم بزنید و به هم زدن ادامه بدهید، فقط کافی است نعناع خشک در روغن داغ چند ثانیه تفت بخورد و رنگ تیره ای پیداکند. به محض برگشتنِ رنگ نعناع خشک و بوی خوش نعناع داغ، آن را از روی شعله بردارید.
مرحله ی چهارم تهیه ی کشک بادمجان:
آماده کردن کشک بادمجان برای روی سفره و پذیرایی
مخلوط اصلیِ کشک بادمجان را در ظرفی ریخته، نعناع داغ را به هرشکلی که بلد هستیم مثل یک تزیین زیبا روی آن می ریزیم؛ درست است که نعناع داغ مثل تزیین روی مخلوط اصلیِ کشک بادمجان ریخته می شود ولی مخلوط نعناع داغ و کشک بادمجان طعم بسیار دلپذیری دارد.
*نوش جان خودتان و عزیزانتان