دمپختک گوجه یکی از بیشمار غذاهای ایرانی می باشد که جایگاه خود را در میان مردمان کشور عزیزمان باز کرده است. دمپختک یکی از غذاهای سنتی و محلی استان تهران می باشد.
با توجه به طرفداران دمپختک دستورالعمل این غذای خوشمزه را در اختیار شما هم وطنان قرار میدهم تا با پختن و میل نمودن آن، خود و خانواده عزیزتان لذتی دوچندان را تجربه کنید.
مرحله اول پخت دمپختک گوجه:
مواد اولیه اصلی دمپختک برنج، سیب زمینی و گوجه فرنگی می باشد. بهتر است ابتدا تمام مواد اولیه مورد نیاز را در کنار خود قرار داده تا چیزی فراموشتان نشود و آشپزی برایتان آسان تر شود. دمپختک گوجه غذایی است که میتوان بسیاری از مواد غذایی را نیز به آن اضافه نمود.
مرحله دوم پخت دمپختک گوجه:
پیاز نگینی خورد شده را به همراه یک عدد سیب زمینی متوسط که به تکه های مربعی کوچک خورد نموده ایم را درون روغن سرخ میکنیم.
مرحله سوم پختن دمپختک گوجه:
هنگامی که سیب زمینی و پیاز کاملا سرخ نشده اند، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه نموده و سرخ میکنیم. شما میتوانید با توجه به ذائقه خود گوشت مرغ، قارچ، ذرت و... را در این مرحله به موادتان اضافه نموده و دمپختک خود را پرملات تر کنید.
همینطور ادویه کاری، زردچوبه، فلفل سیاه و دارچین به موادمان اضافه میکنیم و اجازه میدهیم عطر ادویه ها با سرخ شدن بلند شود. با توجه به سلیقه تان میتوانید از پودر سیر نیز استفاده کنید.
نکته: دارچین عطر و طعم فوق العاده ای به دمپختک گوجه می دهد.
اینک زمان اضافه نمودن گوجه فرنگی رسیده است. میتوان از گوجه فرنگی رنده شده استفاده نمود و یا گوجه فرنگی ها را پوست کنید، سپس خورد نمایید و در غذا استفاده کنید.
من در اینجا بخاطر زیبایی غذا از گوجه فرنگی رنده شده استفاده کرده ام.
بعد از اضافه نمودن گوجه فرنگی اندکی صبر میکنیم تا آب گوجه کمی کم شود و یا به قولی غلیظ شود.
مرحله چهارم پختن دمپختک گوجه:
بهتر است برنج را حدود ۴ ساعت قبل خیس کنید. اما برای موارد ضروری از برنج خشک نیز میتوان استفاده نمود.
نکته: برنج خیس خورده بعد از پخت شکل خود را حفظ نموده و غذا ظاهر شکیل تری دارد.
حال برنج را به موادمان اضافه می کنیم، هم میزنیم تا با دیگر مواد مخلوط شود.
مرحله پنجم پخت دمپختک گوجه:
در این مرحله آب جوش را به موادمان اضافه میکنیم. شاید برایتان سوال باشد که چه مقدار آب اضافه کنیم؟ اگر برنج شما از قبل خیس خورده بود هر چند پیمانه ای که برنج ریخته اید به همان اندازه آب بریزید. اگر از برنج خشک استفاده کرده اید یک پیمانه بیشتر از مقدار مصرفی برنج آب بریزید.
برای مثال اگر دو پیمانه برنج خیس خورده استفاده کرده اید دو پیمانه آب بریزید اما اگر دو پیمانه برنج خشک استفاده کرده اید سه پیمانه آب بریزید.
بعد از اینکه آب را اضافه کردید مزه کنید و نمک آنرا تنظیم کنید.
نکته: گاهی برای طعم و عطر بهتر یک عدد عصاره گوشت به مواد میتوان اضافه کرد. به علت اینکه عصاره ها به اندازه کافی نمک دارد، بعد از اضافه کردن عصاره، ابتدا نمک غذا را امتحان کنید. اگر نمک غذایتان کم بود سپس نمک اضافه کنید.
اینک در قابلمه را بگذارید و شعله را کم کنید تا کم کم آب برنج تمام شود. هر از چند گاهی برنج را هم بزنید تا برنج و گوجه به خورد هم بروند.
مرحله ششم پخت دمپختک گوجه:
پس از آن که آب برنج تمام شد، آنرا امتحان کنید. اگر برنجتان هنوز حالت خامی داشت، میتوانید مقدار کمی آب به آن اضافه کنید. برنجتان نباید خشک و یا شل باشد.
برنج را وسط قابلمه جمع میکنیم، دمی می گذاریم اجازه میدهیم تا دم بکشد.
نکته: اگر میخواهید غذایتان ته دیگ سیب زمینی، نان و یا هرچیز دلخواهتان را داشته باشد، میتوانید ته قابلمه دیگری ته دیگ مورد نظرتان را گذاشته سپس موادتان را به این قابلمه منتقل کنید و بگذارید تا دم بکشد.
نکته: گذاشتن دمی موجب میشود بخار ناشی از پخت به خود غذا برنگردد و غذا خمیر نشود.
زیر شعله را خیلی کم میکنیم و ۴۵ دقیقه فرصت میدهیم تا غذایمان کامل دم بکشد.
غذا را در ظرف بکشید و همراه با ترشی و یا سالاد نوش جان کنید.