سلام دوستان، امروز تصمیم دارم روش تهیه یک چای خوشمزه رو بهتون آموزش بدم که جنبه درمانی هم داره، در واقع افرادی که تصمیم دارن سنگ کلیه دفع کنند یا پاکسازی کلیه انجام یدن باید این چای رو توی فصل میوه گیلاس که همون اواخر بهار و اوایل تابستان هست، تهیه کرده و میل کنند. فقط توجه داشته باشید که در خوردن این چای بیش از حد افراط نکنید چون به دلیل ترش مزه بودن امکان دارد فشار خون را کاهش می دهد. روش تهیه این چای راحت است که من آن را در چند مرحله برایتان توضیح خواهم داد.
شاید سوال شود که باید از گیلاس رسیده استفاده کنیم و یا گیلاس کال؟... برای تهیه چای های میوه فرقی نمی کند که میوه مورد نظر در چه مرحله ایی از رویش باشد چون بهرحال میوه جوشانده میشود. اما بهتر است که از گیلاس های بیش از حد کال استفاده نکنید.
و اما مراحل تهیه چای گیلاس:
مرحله اول روش تهیه چای گیلاس:
برای تهیه این چای شما نیاز به یک فنجان گیلاس دارید، سعی کنید گیلاس هایی را انتخاب کنید که دم چوبی و برگ دارند. هرگز دم چوبی و برگ آن را دور نریزید چون دم چوبی یا به اصطلاح ساقه های چوبی متصل به گیلاس بیشترین فایده را در دفع سنگ کلیه دارند. گیلاس ها را کاملا با آب سرد بشویید و کنار بگذارید.
مرحله دوم روش تهیه چای گیلاس:
مقداری آب داخل یک کتری بریزید(آب درون کتری نباید کمتر از 2 فنجان باشد)، کتری را روی حرارت بگذارید تا آب به جوش بیاید.
مرحله سوم روش تهیه چای گیلاس:
حالا از یک قوری چینی یا شیشه ایی استفاده کنید؛ استفاده از قوری شیشه ای کمتر توصیه می شود چرا که اگرچه چای در آن ها ظاهر زیباتری دارد اما مرحله به اصطلاح "سنجاق زدن" را نمیشود با آن ها انجام داد (در مورد سنجاق زدن در ادامه توضیح خواهم داد). این را فراموش نکنید که هرگز از قوری های فلزی استفاده نکنید، ترشی چای گیلاس را در نظر بگیرید برای تهیه چای های ترش مزه هرگز از قوری های فلزی استفاده نمی کنند.
گیلاس های شسته شده را با یک چاقو میوه خوری چاک بزنید و یا تکه های از آن ها را ببرید و همه را به همراه هسته،ساقه و برگ داخل قوری بریزید.
بریدن و چاک زدن گیلاس ها را باید و حتما انجام دهید چون این کار موجب می شود که عصاره گیلاس ها خارج شود.
مرحله چهارم تهیه چای گیلاس:
زمانی که آب به جوش آمد، شعله زیر کتری را خاموش کنید و به اندازه دو فنجان از آب جوش را داخل قوری و روی گیلاس ها بریزید. حتما حتما باید از آب جوش استفاده کنید، استفاده از آب سرد برای تهیه چای اصلا توصیه نمی شود و شما نتیجه مطلوب را نخواهید گرفت.
نکته: در بالا به اصطلاح سنجاق زدن اشاره کردم، در تهیه بعضی از انواع چای و جوشانده ها لازم است که بعد از ریختن آب جوش روی مواد، برای چند ثانیه قوری را روی شعله مستقیم گاز قرار دهید که به این عمل سنجاق زدن می گویند با این روش عصاره مواد خارج شده و در ادامه باید عمل دم کردن را انجام دهید. همانطور که اشاره کردم بهتر است از قوری شیشه ای برای سنجاق زدن استفاده نکنید چون در بعضی مواقع شعله مستقیم گاز باعث شکسته شدن قوری می شود؛ بهترین حالت استفاده کردن از قوری چینی است و کم کردن حرارت شعله گاز، حتی می توانید قوری چینی را به راحتی روی شعله پخش کن قرار دهید.
به محض این که مواد درون قوری طی عمل سنجاق زدن به قل خوردن افتاد، شعله گاز زیر قوری را خاموش کنید و مجددا کتری را روی حرارت قرار دهید و قوری را روی آن بگذارید و اجازه دهید تا چای دم بکشد.
مرحله پنجم تهیه چای گیلاس:
حدودا 5 دقیقه زمان برای دم کشیدن چای کفایت می کند، سپس گاز را خاموش کنید.
این مقدار مواد اولیه برای تهیه 2 فنجان چای گیلاس است، داخل هر فنجان نصف قاشق چایخوری آبلیمو تازه بریزید و نصف قاشق چایخوری عسل طبیعی هم اضافه کنید، حالا از یک صافی چای استفاده کرده و داخل هر فنجان را با چای دم کشیده گیلاس پر کنید. چای را با قاشق چایخوری به آرامی هم بزنید تا با آبلیمو و عسل مخلوط شود سپس چای را نوش جان کنید.
شما برای طعم دار کردن این چای همچنین می توانید به جای عسل از نبات هم استفاده کنید.