آش رشته همیشه یک غذای عالی و نوستالژیک در همه ی دوره ها بوده و هست ، هیچ وقت نمیشه از آش رشته گذشت ، آش یکی از غذاهای سنتی ایرانی است که به عنوان ساده ترین غذا از آن یاد می شود. آش رشته یکی از متداول ترین این نوع آش ها است که در شهرهای مختلف به روش های گوناگون پخته می شود.این روشی که من براتون درست کردم ، ساده ترین روش برای تهیه آش رشته ی خوش مزه است. سبزی آش شامل اسفناج و گشنیز و جعفری و شوید و تره می باشد که به عنوان سبزی آش فروخته می شود. میزان حبوبات آش نیز کاملا دلخواه است و کاملا سلیقه ای است.سلام به روی ماه و مهربونتون ، مامی فودی های عزیز و دوست داشتنی ، امروز با طرز تهیه ی یک آش رشته ی عالی و خوش مزه اومدم ، بریم که با هم درستش کنیم.
مرحله ی اول درست کردن آش رشته:
اول از همه نیاز داریم به یک فنجان نخود و یک فنجان لوبیا چیتی که حدود دوازده ساعت باید بگذاریم داخل آب تا خیس بخورند و نفخشان گرفته شود.
مرحله ی دوم درست کردن آش رشته:
در این فاصله تا حبوبات خیس می خورند ، نیم کیلو آش رشته را پاک کرده و شسته و سپس خرد می کنیم و کنار می گذاریم.
مرحله ی سوم درست کردن آش رشته:
سه عدد پیاز تقریبا متوسط را پوست کنده و شسته و خرد می کنیم و داخل روغن و کمی نمک و زرد چوبه کاملا سرخ کرده و بعد از سرخ شدن کنار می گذاریم.
مرحله ی چهارم درست کردن آش رشته:
بعد از این که نخود و لوبیاها خیس خوردند ، آب آن را خالی می کنیم و بعد داخل قابلمه ی پر آبی حدود دو الی سه ساعت می پزیم تا کامل حبوبات آش پخته شوند.
مرحله ی پنجم درست کردن آش رشته:
بعد از پخت نخود و لوبیا چیتی ها ، یک فنجان عدس را شسته و به قابلمه اضافه کرده و حدود نیم ساعت اجازه می دهیم تا عدس ها نیز خوب بپزند.
مرحله ی ششم درست کردن آش رشته:
بعد از پختن حبوبات ، سبزی خرد شده ی آش را به قابلمه اضافه کرده و حدود یک ساعت اجازه می دهیم تا کامل سبزی ها بپزند و رنگ سبزی ها عوض شوند.
مرحله ی هفتم درست کردن آش رشته:
بعد از پخت سبزی ها ، پیاز داغ از قبل آماده شده را همراه با کمی دیگر از زرد چوبه و کمی آرد و سیر داغ از قبل آماده شده و فلفل به آش اضافه کرده و خوب مخلوط می کنیم.
مرحله ی هشتم درست کردن آش رشته:
بعد از بیست دقیقه ، رشته های آشی را به سه قسمت مساوی تقسیم کرده و آرام آرام به قابلمه ی آش اضافه کرده و هر بار پس از ریختن رشته ها داخل قابلمه حتما با ملاقه سریع آش را هم می زنیم تا رشته ها به هم نچسبند.
مرحله ی نهم درست کردن آش رشته:
بیست تا بیست و پنج دقیقه زمان بدهید تا همه ی مواد آش به خوبی با هم بپزند و طعم ها به خورد هم بروند ، بعد از پخت کامل آش ، حرارت را خاموش کرده و ده تا پانزده دقیقه اجازه دهید تا آش درون قابلمه با درب بسته استراحت کند و جا بیفتد.
☆☆ آش خوش مزه ی ما آماده است ، در ظرف مورد نظر سرو کرده و به هر شکل و سلیقه ای که دوست دارید ، تزیین کنید و نوش جان کنید.
نکات:
نکته ی اول:
در اواخر پخت کمی نعناع خشک را با روغن تفت دهید و داخل آش بریزید ، حواستان باشد که نعناع زیاد تفت ندهید و گرنه تلخ خواهد شد.
نکته ی دوم:
می توانید هم داخل آش پخته شده ، کشک بریزید و هم بزنید و بعد آش رشته را سرو کنید و یا طبق روال همیشگی بعد از سرو آش و در هنگام خوردن کشک را به صورت جداگانه روی آش بریزید و میل کنید.
نکته ی سوم:
اصلا نخود و لوبیا چیتی و عدس را با هم نپزید ، زیرا عدس زود می پزد و باعث می شود ، شکل خودش را در آش از دست بدهد و در آش خوب در نیاید.