خورش نارنگی از غذاهای بسیار خوشمزه و دوست داشتنی ایرانی است. همانطور که میدانید نارنگی از میوه های بسیار زیبا و خوشمزه فصل پاییز و زمستان است و فواید زیادی دارد و همینطور دارای ویتامین های زیادی است از جمله ویتامین ث، برای کم خونی و استحکام استخوان ها بسیار مناسب است. در اینجا ما خورش نارنگی را آموزش میدهیم امیدوارم لذت ببرید.
مرحله اول تهیه خورش نارنگی:
ابتدا پیازها را بصورت ریز خرد میکنیم تا پیازها در خورش زیاد مشخص نباشد و این باعث این میشود که ظاهر خورش بهتر شود و طعم بهتری هم داشته باشد سپس در ماهیتابه ای مقداری روغن ریخته و روی شعله میگزاریم تا داغ شود و بعد از آن پیازهای خرد شده را داخل ماهیتابه میریزیم تا سرخ شوند و طلایی شوند و بعد داخل ظرف جدا میریزیم.
مرحله دوم تهیه خورش نارنگی:
حالا باید گوشت مرغ را بریده و به قطعات مساوی تقسیم کنیم و سپس تکه های مرغ را شسته و اجازه میدهیم کمی خشک شود بعد از آن تکه های مرغ را داخل ماهیتابه ای که پیازها را تفت داده بودیم میریزیم تا سرخ شوند و رنگشان تغییر کند اگر روغن کم بود مقداری هم روغن اضافه میکنیم و بعد از آنکه تکه های مرغ خوب سرخ شد و نرم شد داخل ظرف جداگانه ای میریزیم.
مرحله سوم تهیه خورش نارنگی:
هویج ها را ابتدا شسته و پوستشان را در صورت لزوم میگیریم اگر هویج پوست کدری دارد و دارای قسمتهای سیاه است حتما پوست بگیرید و بعد رنده کنید ولی اگر هویج ها تازه هستند میتوانید خوب شسته و بعد رنده کنید. بعد از رنده کردن هویج های رنده شده را داخل ماهیتابه حاوی روغن اضافه کرده و کمی تفت میدهیم تا هویج ها خوب نرم شوند.
حال پیازهای خرد شده و سرخ شده، تکه های مرغ سرخ شده، هویج رنده شده را در یک قابلمه یا هر ظرف دیگری با هم خوب مخلوط میکنیم و مقداری آب به مواد اضافه میکنیم و زیر شعله را روشن کرده و اجازه میدهیم تا آب بجوشد و موادمان هم داخلش خوب بپزد و در قابلمه را میگزاریم و زیرشعله را کم میکنیم.
مرحله چهارم تهیه خورش نارنگی:
حالا باید نارنگی ها یا پرتقال ها را پوست بگیریم برای اینکار پوست نارنگی را جدا کرده و باید حتما قسمتهای سفید رنگ را از پوست جدا کنید چون اگر سفیدی باقی بماند باعث تلخی میشود. سپس پوست ها را بصورت خلالی برش میدهیم. داخل ظرفی مقداری آب ریخته و اجازه میدهیم تا بجوشد بعد از اینکه آب به جوش آمد خلال های نارنگی یا پرتقال را داخل آب جوش ریخته و اجازه میدهیم 15 دقیقه بجوشد و تلخی آن از بین برود سپس آبکشی میکنیم و روی آن آب سرد میریزم. توجه کنید اگر شک داشتید که تلخی هنوز هم باقیست میتوانید دوباره خلال ها را 10 دقیقه بجوشانید و با آب سرد آبکشی کنید. خلال پوست نارنگی را نیز به خورش اضافه میکنیم.
در ماهیتابه ای مقداری روغن ریخته و آرد را اضافه کرده و تفت میدهیم تا آرد تغییر رنگ داده و خلالی شود سپس آرد را نیز ببه خورش اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا آرد کاملا جذب آب خورش شود.
ما پوست نارنگی را بصورت خلال استفاده کردیم و گوشت یا فیله نارنگی باقی ماند پس ما این فیله ها را هم ریز خرد میکنیم و دقت کنید که روی این فیله ها سفیدی نباید همه را باید جدا کنید و سپس به خورش اضافه میکنیم.
مرحله پنجم تهیه خورش نارنگی:
حالا در مرحله آخر مقداری آبلیمو، شکر، زعفران دمکرده و نمک و ادویه به خورش اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا مواد به خورد خورش برود. مقدار شکر سلیقه ای است اگر دوست دارید خورش شیرین باشد میتوانید شکر را زیاد کنید. به مدت نیم ساعت اجازه میدهیم خورش خوب بپزد و جا بیفتد و لعاب دار شود سپس بعد 30 دقیقه زیر شعله را خاموش میکنیم و در ظرفی خورش را میکشیم. نوش جان
مرحله ششم تهیه خورش نارنگی:
درون قابلمه ای تا نصف آب میریزیم و میگزاریم تا بجوشد و سپس برنجی که از شب قبل خیس کرده ایم را شسته و داخل آب در حال جوش میریزیم تا نرم شود. برنجمان را آبکش کرده و داخل قابلمه مقداری روغن ریخته و روی آن نان یا سیب زمینی میگزاریم و برنج را اضافه میکنیم و اجازه میدهیم تا برنج دم بکشد. سپس برنج را نیز جداگانه داخل ظرف ریخته و میل میکنیم. میتوانیم روی برنج را مقداری زعفران بریزیم برای تزئین.