سلام و وقت بخیر. باز هم با یک دستور آشپزی دیگه در خدمتتون هستم:
معمولا کدبانو های عزیز ایران زمین دستور پخت چندین نوع حلوای ساده را بلدند. اکنون حلوای زنبیل را هم یاد بگیرید تا از طعم و مزه آن لذت ببرید.
حلوای زنجبیل یکی از انواع حلواها و به عبارتی از خوشمزه ترین آن هاست. با سفر به شهرهای آذری زبان شمال غرب ایران می توانید آماده و بسته بندی شده آن را خریداری کنید ولی اکنون طرز تهیه آن را به شما مامی فودی های عزیز آموزش می دهم تا بتوانید آن را در منزل تان هم درست کنید.
همان طور که از اسم این حلوا پیداست به دلیل وجود زنجبیل در این آن، اندکی طعم تند دارد. سعی کنید از زنجبیل تازه آسیاب شده استفاده کنید و حتما تاکید کنید تا عطاری ها، این ریشه گیاهی را مقابل چشم خودتان آسیاب کنند تا از تازگی و خلوص آن اطمینان حاصل کنید.
گاها در این حلوا از پودر هل و میخک نیز استفاده می کنند که فکر خوبی است اگر در منزل هل یا میخک ساییده شده داشتید حتما بهره ببرید (هل یا میخک را خودتان هم می توانید با هاون پودر کنید). به کسانی که طبع گرمی دارند توصیه می کنم از این حلوا کمتر میل کنند چرا که به دلیل ادویه موجود در آن احتمال بروز عوارضی چون کهیر و جوش و تاول زبانی وجود دارد.
لازم است بدانید که زنجبیل گرم و نیرو بخش بوده و تقویت کننده حافظه است برای درد مفاصل نافع بوده و خوردن آن برای رفع عطش بی تاثیر نیست. در هر ترکیب ادویه ایی که برای هر غذایی استفاده می کنید زنجبیل را حتی به مقدار کم در نظر بگیرید تا از خواص آن بهره مند شوید. در دمنوش ها مقداری پودر آن را بپاشید. هنگام سرو آبگوشت و میل کردن تریدها پودر زنجیل بریزید. افرادی که طبع سردی دارند می توانند بیشتر از زنجبیل استفاده کنند. در هر صورت افراط و تفریط در خوردن هر ماده غذایی جایز نیست.
این حلوا دسر مناسبی برای پذیرایی در میهمانی ها است و به سرعت تهیه می شود ولی یادتان باشد که از ساعت ها قبل تدارک ببینید چون باید حدودا 3 ساعت در یخچال بماند تا حلوا ببندد.
مرحله اول تهیه حلوای زنجبیل:
یک تابه تفلون خشک و تمیز را روی گاز قرار دهید و حرارت را کم کنید سپس 450 گرم آرد سفید را به آن اضافه نمایید (آرد را دوبار الک کنید) و مدام هم بزنید تا کمی بوی آرد بلند شود ولی نسوزد (هرچه بیشتر آرد را تفت بدهید رنگ حلوای شما تیره تر می شود، ولی بهتر است که این کار را انجام ندهید چرا که هرچه رنگ حلوای زنجبیل روشن تر باشد بهتر است). سپس 50 گرم کره، 1 قاشق غذاخوری روغن مایع، 120 گرم روغن جامد را به آن می افزاییم و تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا روغن و کره آب شود و با آرد مخلوط شوند.
مرحله دوم تهیه حلوای زنجبیل:
در یک کاسه خشک و تمیز مواد خشک را باهم ترکیب می کنیم بدین صورت که 3 قاشق سوپ خوری زنجبیل ساییده شده، 2 قاشق سوپ خوری پودر بادام، 3 قاشق سوپ خوری پودر گردو و 220 گرم پودر قند را افزوده و همه مواد را باهم مخلوط کنید تا یک ترکیب خشک و یک دست حاصل شود. سپس این مواد خشک را به مایه آرد و روغن و کره داخل تابه اضافه نمایید و همه مواد را خوب با هم ترکیب کنید تا یک خمیر یکدست حاصل شود.
مرحله سوم تهیه حلوای زنجبیل:
در این مرحله بهترین روش طبق تجربه خودم این است که از قالب های یخ قدیمی استفاده نمایید. (البته طبق میل خودتان می توانید از هر روشی برای قالب زدن و فرم گرفتن حلوا استفاده نمایید) داخل هر قسمت مستطیلی کوچک قالب یک در میان مقداری پودر دارچین و مقداری پودر گل محمدی بپاشید. سپس از مایه حلوا درون هر قسمت مستطیلی قالب بریزید تا کاملا پر شوند.
سپس قالب را در یخچال قرار دهید تا ببندد. پس 3 ساعت یا بیشتر، که حلوا بسته شد از یخچال خارج کنید تا به دمای محیط برسد سپس قالب به درون یک دیس برگردانید تا حلواها از قالب جدا شوند. حلوای زنجبیل شما آماده است و می توانید آن ها را در یک ظرف مناسب بچینید و نوش جان کنید.