آش ترش یکی از آش های معروف و فوق العاده خوشمزه ما ایرانی ها میباشد که بسیار مفید و دارای طعم بی نظیری است و معمولا اکثر ایرانی ها هنگامی که کسی از خویشان به سفر میرود از آش ترش همانند آش رشته به عنوان پشت پا استفاده میکنند و این آش همانند آش رشته بسیار خوشمزه است و مورد استقبال همه مردم و توریست ها میباشد.
این غذا بسیار سالم است مخصوصا برای افرادی که چربی خون دارند به دلیل مزه ی ترش آن باعث کنترل چربی و کلسترول خون میشود و میزان ترشی آش بستگی به سلیقه شخصی دارد اگر کسی ترش دوست دارد میتواند سرکه زیاد کند و اگر کسی مزه ی ملس و نسبتا شیرین دوست داشته باشد میتواند مقداری کم شکر به آش اضافه کند.
اغلب در شهرهای مختلف با روش های متفاوتی این آش را تهیه میکنند مثلا عده ای سبزی های بیشتر و متفاوت تری استفاده میکنند برخی حبوبات مختلف بیشتری استفاده میکنند. حبوبات موجود در این آش دارای خواص بسیار زیادی است و همینطور لبو که خواص بسیار زیادی دارد و برای بدن مفید است ما در اینجا طرز پخت این آش خوشمزه را به شما آموزش میدهیم. امیدوارم این آموزش برای شما مفید باشد و لذت ببرید.
قبلا از تهیه آش ترش لازم است نکاتی را در نظر داشته باشید:
1- توجه داشته باشید هنگام درست کردن پیاز داغ، آب پیازها گرفته شود و سپس سرخ کنید. این کار باعث میشود پیازها زودتر سرخ شده و روغن کمی استفاده شود.
2- میتوانید به جای لبو از میوه های دیگری استفاده کنید.
3- دقت کنید سبزی آش بسیار بسیار ریز خرد شود.
4- سعی کنید حبوبات را بصورت از قبل پخته و آماده داشته باشید تا آش در مدت زمان کوتاهی آماده شود.
5- میتوانید کمی شکر به آش اضافه کنید تا طعم ملسی داشته باشد.
6- حتی الامکان وقتی لبو میپزید آبش را دور نریزید و به آش اضافه کنید اینکار باعث خوشرنگ و خوش طعمی آش میشود.
مرحله اول تهیه آش ترش:
همانطور که میدانید حبوبات باید همیشه قبل از استفاده در هر غذایی در آب بمانند تا باعث نفخ نشوند و باعث مشکلات گوارشی نگردند. پس ابتدا حبوباتمان را که شامل نخود و لوبیا و عدس می باشد چند ساعت یا نصف روز خیس می کنیم. بعد از اینکه حبوبات خیس خورد آنها را شسته و داخل یک قابلمه تا نصف آب می ریزیم و حبوبات را اضافه می کنیم و در قابلمه را می گذاریم تا حبوبات بپزند. معمولا ظرف 1.5 ساعت حبوبات ما کاملا پخته و قابل استفاده خواهند بود. آب حبوبات را هیچگاه دور نریزید چون خاصیت و طعم حبوبات به خورد آب رفته است و باعث خوشمزگی می شود.
مرحله دوم تهیه آش ترش:
آلو ها را کاملا می شوییم تا تمیز شود و سپس داخل آب ولرم می گذاریم تا بماند. آلو ها را همراه با آبش به حبوباتمان اضافه می کنیم. پیازها را بصورت ریز و هلالی خرد می کنیم و داخل ماهیتابه مقداری روغن می ریزیم و پیازها را داخلش سرخ می کنیم و حین سرخ شدن پیازها مقداری زردچوبه به پیاز اضافه می کنیم. مقداری از پیازداغ را داخل قابلمه حاوی حبوبات می ریزیم و مقداری را هم می توانیم برای تزئین استفاده کنیم.
مرحله سوم تهیه آش ترش:
سبزی ها که شامل تره، جعفری، گشنیز، اسفناج میباشد را شسته و بصورت خیلی ریز خرد میکنیم سپس داخل ماهیتابه مقدار خیلی کم روغن ریخته و سبزی ها را مقداری تفت میدهیم سپس بعد از تفت دادن به آش اضافه میکنیم.
مرحله چهارم تهیه آش ترش:
لبوها را شسته و داخل ظرفی حاوی آب می گذاریم تا بجوشد و بپزد و آب لبوها را نگه میداریم، سپس لبوها را پوست گرفته و بصورت ریز خرد میکنیم و به آش اضافه میکنیم و آب لبو را هم به آش اضافه میکنیم تا خوشرنگ شود و آش را هم میزنیم و بعد از مدت کوتاهی رشته ها را خرد میکنیم و سپس به آش اضافه میکنیم. بعد از اینکه رشته ها داخل آش پخته و نرم شد سرکه را اضافه میکنیم و سپس نمک و فلفل و زردچوبه و رب گوجه را اضافه میکنیم و می گذاریم تا آش مقداری هم بپزد.
بعد از اینکه آش پخت در ظرف مناسبی میکشیم و مقداری روغن در ماهیتابه ریخته و نعناع خشک را اضافه و خیلی کم تفت میدهیم و نعناع داغ و پیازداغ را روی آش میریزیم. نوش جان