به نام خدای مهربون
سلام به همه ی مامی فودی های عزیز و دوست داشتنی ... امیدوارم حالتون خوب باشه و ایام به کامتون باشه.
امروز در خدمتتون هستم با آموزش یه آش خوشمزه، مخصوص روزای سرد زمستونی... شاید شما هم با من هم عقیده باشین که توی روزای سرد زمستون و پاییز هیچی بیشتر از یه آش خوشمزه آدمو سر حال نمیاره. این غذای دل چسب نه تنها خیلی خوشمزه و پر طرفداره بلکه بسیار هم مفید و یکی از مقوی ترین و سالم ترین غذاهاست.
توی ایران آش به حدی محبوبیت داره که تقریبا هر نقطه از ایران آش اختصاصی خودش رو داره و به همین علته که آش های ایرانی بسیار پر تنوع هستن.
یکی از همین انواع آش، آش گوجه فرنگی هست. این آش تو شهرهای مختلف به شکل های متنوع طبخ میشه و مواد ترکیبی متفاوتی در اون استفاده می شه. این آشی که امروز می خوام آموزشش رو براتون بذارم، آش گوجه تبریز هست. این غذا نسبت به گونه ی شمالیش سبک تره و معمولا اون رو به عنوان پیش غذا میل می کنن. در تبریز معمولا از گوجه منطقه لاله که در جنوب غربی تبریز قرار داره استفاده می کنن.
ویژگی گوجه های اون منطقه اینه که گوشتی و سفت، کم آب و کم دانه و البته فوق العاده خوش رنگ و خوش مزه هستن. به همین خاطر طعم آش گوجه تبریز یه طعم منحصر به فرده ...
خب سخن کوتاه کنیم و بریم سر اصل مطلب...
مرحله اول تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی:
خب اول از همه تو این مرحله می ریم سراغ لوبیا هامون. باید لوبیا رو از شب قبل تو مقدار مناسبی آب گرم خیس کنیم و هر چند ساعت یک بار هم آب اون رو عوض کنیم تا نفخش گرفته بشه. در آخر آبی که توش لوبیا خیس خورده رو خالی می کنیم و توی یه قابلمه لوبیا رو با مقداری آب روی حرارت ملایم گاز می دیم و می ذاریم به مدت دو تا 3 ساعت بپزه. بعد از پختن هم اون رو آب کش می کنیم.
مرحله دوم تهیه ی آش گوجه فرنگی تبریزی:
خب می ریم سروقت گوجه های خوشمزه... اون ها رو با دنده ی درشت رنده، رنده می کنیم. نیازی نیست که پوستش رو بکنین چون موقع رنده کردن پوستش خودش جدا می شه.
مرحله سوم تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی:
پیازی که داشتیم رو به صورت نگینی خوردش می کنیم و به همراه روغن روی حرارت تفتش می دیم تا فقط کمی سبک بشه. نباید اون رو سرخش کنیم.
سبزی های خورد شده رو به همراه برنج و و آب به پیاز های در حال تفت خوردن اضافه می کنیم و درب قابلمه رو نیمه باز قرار می دیم. می ذاریم آش کمی بجوشه و گاهی اون رو همش می زنیم.
مرحله چهارم تهیه ی آش گوجه فرنگی تبریزی:
بعد از اینکه مواد حدودا 10 دقیقه جوشیدن عصاره گوشت یا مرغ رو بهش اضافه می کنیم. می تونید به جای عصاره از آب گوشت یا مرغ استفاده کنین. بعد از اضافه کردن آب یا عصاره، درب قابلمه رو می بندیم و اجازه می دیم به مدت نیم ساعت مواد داخل آش نیم پز بشن. حرارت در این مدت باید ملایم باشه طوری که مواد به آرامی جوش بخوره.
تا
مرحله پنجم تهیه ی آش گوجه فرنگی تبریزی:
وقتی مواد آش نیم پز شد وقت اضافه گردن پوره ی گوجه بهش هست. بعد از اضافه کردن گوجه اون رو هم می زنیم و درش رو می بندیم می ذاریم آش به خوبی جا بیفته. زمان لازم برای این مرحله در حدود 30 تا 45 دقیقه هست.
مرحله ششم تهیه آش گوجه فرنگی تبریزی:
تو این مرحله وقتی که اش به خوبی پخت و جا افتاد رب گوجه رو توی آب حل می می کنیم و با مقداری نمک، فلفل و زردچوبه به آش اضافه می کنیم. اپر مایل بودین می تونین یکی دو تا گوجه رو خرد کنید و اینجا به آش اضافه کنین. لوبیاهای پخته شده رو به همراه آب غوره و نعناع خشک به آش اضافه می کنیم. مجدد درب قابلمه رو می بندیم و اجازه می دیم آش در حدود یک ربع به ارامی بجوشه تا حسابی جا بیفته. حرارت هم باید کم باشه.
بعد از پخت اون رو از روی حرارت بردارین با مقداری نعناع داغ تزئینش کنین.
نوش جان
شب و روزتون خوش