ســــــــــلام
وقتتون به خیر و خوشی
با رسیدن فصل سرما یک غذا هست که خیلی خیلی می چسبه، اونم غذایی نیست جز عدسی. یک غذای خوشمزه و پر از مواد مغذی که هم می شه برای صبحانه با لذت خورده بشه، هم ناهار، هم عصرانه و هم شام.
در حقیقت عدسی می تونه باافتخار مهمان تمام وعده های غذایی و حتی میان وعده های ما و عزیزانمون باشه، اون هم با کلی ویتامین و مواد مفید و سازنده ی سلامتی مون.
خوردن عدسی بخصوص زمان تحصیل بچه ها و ایام امتحاناتشون توصیه شده پس حتما داخل برنامه ی غذایی تون قرارش بدین و از خوردنش لذت ببرید.
نوشـ :-)))))) جانـــ
مرحله ی اول تهیه عدسی:
آماده کردن عدس برای تهیه عدسی
برای تهیه ی عدسی خوبه که عدس را یک شب قبل از پختن غذا پاک کنیم، خوب بشوییم تا کاملاً تمیز شود. (در شستنِ عدس باید خوب دقت کنیم که ریزه خاک هایی که در ته ظرف شستشوی عدس جمع می شود حتماً دور ریخته شود تا وارد عدسی یا هر غذای دیگری که با عدس درست می کنیم نشود.)
عدس های عدسی را بعد از خوب پاک کردن و شستن در آبی تمیز می گذاریم تا کمی خیس خورده، نرم تر شوند.
برای پختن عدسی عدس ها را در آبکش ریخته، آب سرد روی آن می گیریم تا آب شب قبل مانده اش شسته شود. البته اگر قرار باشد عدسی را برای وعده ی شام تهیه کنیم می توانیم صبح عدس ها را بخیسانیم و مشکلی در پخت غذا ایجاد نمی شود.
مرحله ی دوم تهیه عدسی:
پخت مواد عدسی
برای شروع پختن عدسی عدس ها، گوجه فرنگی، پیاز، ادویه، فلفل، دارچین و کمی گلپر را داخل قابلمه می ریزیم و روی آن ها را به قدری آب می ریزیم که تا نزدیک به انتهای قابلمه آب باشد. در همین موقع کمی روغن هم داخل آب عدسی می ریزیم. (البته در عدسی هم مثل خوراک لوبیا که قبلا دستورش را نوشته بودم مقدار آبی که در قابلمه می ریزیم به خودمان هم بستگی دارد؛ چراکه اگر عدسی ای غلیظ دوست داشته باشیم بهتر است آب غذا را از همان اول کم تر بریزیم ولی در هر صورت باید مقدار آب به اندازه ای باشد که مواد در درونش راحت غوطه ور شوند.)
ابتدا شعله ی زیر عدسی را کاملا زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید، سپس زمانی که مخلوط ما به جوش آمد و در واقع به قل قل کردن می افتد باید شعله ی زیر آن را کم کنیم و بگذاریم تا مواد داخل عدسی کم کم پخته شوند.
مرحله ی سوم تهیه عدسی:
له کردن پیاز و گوجه فرنگی
بعد از اینکه گوجه فرنگی و پیازهای داخل عدسی پخته و نرم شدند آن ها را از داخل عدسی بیرون می آوریم و در ظرفی حسابی می کوبیم تا کاملا نرم و له شوند. پس از انجام کارمان پیازها و گوجه فرنگی له شده را داخل عدسی ریخته، نمک و کمی رب هم به آن اضافه می کنیم. (رب را همان ابتدا که آب را داخل مواد ریخته بودیم هم می توانستیم اضافه کنیم.)
در مورد عدسی یا هر غذای دیگری که گوجه فرنگی در آن استفاده می شود باید این نکته را در نظر بگیریم که هرگز پوست گوجه فرنگی به صورت بزرگ و قابل مشاهده در غذا نباشد؛ چراکه غذا را بدشکل می کند و موقع خوردن هم اصلاً خوشایند نیست. در مورد پیاز هم بهتر است مراقب باشیم قسمت ته پیاز یا گاهی قسمت سختی که در میان بعضی پیازها وجود دارد وارد غذایمان نشود.
مرحله ی چهارم تهیه عدسی:
اضافه کردن سیب زمینی به عدسی
پس از اینکه عدس های عدسی کمی نرم شدند سیب زمینی ها را پوست می کنیم، به شکل نگینی خرد می کنیم و داخل غذا می ریزیم. (البته اینکه اندازه ی سیب زمینی های نگینی چقدر باشد به سلیقه ی خود ما بستگی دارد که چه اندازه را می پسندیم. راستی لازم به گفتن نیست که سیب زمینی ها را بعد از پوست کندن می شوییم و بعد به صورت دلخواه خرد می کنیم.) بعد از اضافه کردن سیب زمینی اجازه می دهیم که غذا روی همان شعله ی کم بماند تا کاملا پخته شود.
نکات جنبی تهیه عدسی:
می توانیم در انتهای زمان پخت عدسی کمی آبلیمو به آن اضافه کنیم ولی اگر عده ای طعم آبلیمو را در غذا نمی پسندند می توانیم فقط زمان میل کردن غذا آبلیمو را کنار آن در سفره بگذاریم تا هرکس خواست از آن استفاده کند. راستی در دومین عکس، آن شکل های گرد شلغم است که برای سرماخورده ها خیلی خوب است و جزء مواد اصلی عدسی نیست ولی خب ما چون سرماخورده در منزل داشتیم از شلغم پخته در عدسی مان استفاده کردیم و آن را هم مثل پیاز و گوجه فرنگی له کردیم.
امیدوارم از این دستور پخت عدسی خوشتون بیاد