با سلام دوباره خدمت تمامی همراهان همیشگی مامی فود امیدوارم مثل همیشه حالتون خوب باشه، و روزگار به کامتون باشه.این بار هم با دستور پخت یک نوع غذای محلی خدمت شما عزیزان رسیده ام.
آش عباسعلی یکی از غذاهای معروف مردم کرمانشاه هستش، که در میان مردم این منطقه طرفدارهای زیادی دارد،مخصوصا ایام ماه مبارک رمضان که پای ثابت سفره های افطار مردم این منطقه محسوب میشود.آش عباسعلی را میتوان در وعده ناهار، میان وعده وحتی پیش غذا نیز سرو کرد.
مرحله اول تهیه آش عباسعلی:
حبوبات، غلات غنی از پروتئین و سرشار از املاح میباشد،بنابراین سعی کنید در برنامه غذایی روزانه خود حتما آن ها را نیز قرار دهید، اما نکته ی مهمی که درباره ی حبوبات حتما باید رعایت کنید خیساندن حبوبات قبل را مصرف میشود، چون اگر حبوبات را قبل از خیساندن برای پخت پز مورد مصرف قرار دهید، باعث نفخ شدید میشود، مخصوصا برای افرادی که دارای ناراحتی های گوارشی میباشند.
بنابراین همیشه برای مصرف حبوبات آنها را از روز قبل بخیسانید و در این مدت مرتب آب حبوبات خود را عوض کنید، با این کار هم نفخ حبوبات از بین میرود و هم حبوبات شما سریعتر پخته میشود.فقط از آنجا که عدس سریعتر از سایر حبوبات پخته میشود، پس سعی کنید عدس را جداگانه خیس دهید.گندم و برنج هم به طور جداگانه بشویید و در آب بخیسانید.
برای پخت آش عباسعلی معمولا سعی کنید قابلمه ی بزرگتر نسبت به مواد اولیه خود انتخاب کنید چون حبوبات هنگامی که پخته میشوند حجم آنها افزایش میابد.ابتدا گندم را درون قابلمه ریخته سپس تا نصف اندازه ی قابلمه درون آن آب بریزید و بگذارید گندم ها بپزند، بعد از اینکه گندم کمی پخته شدند (بطوری که وقتی آن را زیر دندان قرار دهید به راحتی خرد شود) نخود و لوبیا را به همراه برنج، را نیز به گندم ها اضافه کنید بعد از اینکه نخود و لوبیا نیز پخته شدند عدس را نیز به آنها اضافه میکنیم.
در این مدت گاه گاهی آش خود را هم بزنید تا ته نگیرد و شعله را روی حررات متوسط بگذارید، حبوبات شما باید در حدی بپزد که گندم و برنج در آن پیدا نباشد و سایر حبوبات را هنگامی بین دو انگشت خود فشار میدهید به راحتی له شوند.
مرحله دوم تهیه آش عباسعلی:
یک عدد پیاز را به صورت نگینی خوب ریز کنید، و درون یک قابلمه بریزید گوشت را نیز درون قابلمه بگذارید و برای اینکه گوشت شما خوش طمع تر شود مقداری کمی زردچوبه و فلفل سیاه نیز به آن اضافه کنید بر روی گوشت آب بریزید در حدی آب بریزد که گوشت شما خوب پخته شود به طوریکه با دست به راحتی بتوان آن را ریش ریش کرد در انتها پخت گوشتتان مقدار کمی نمک به گوشت اضافه کنید تا گوشت شما مزه دار شود اگر آب گوشت شما باقی ماند آن را دور نریزد بلکه میتواند هنگامی که آب آش شما کم شد و نیاز به آب داشت از آن استفاده کنید و درون آش بریزید.
بعد از اینکه گوشت شما حسابی پخته شد بگذارید کمی سرد شود و با دست کاملا آن را ریش ریش و خرد کنید،شما این کار را نیز میتوانید قبل از پخت حبوبات نیز انجام دهید. سپس گوشت را نیز به آش خود اضافه کنید، آش عباسعلی به علت وجود گوشت ریش ریش درون خود کمی کش دار میباشد.
مرحله سوم تهیه آش عباسعلی:
پیازها را پوست کنده و بشویید، و به صورت دلخواه نگینی یا خلالی خرد کنید، درون تابه ی به میزان لازم روغن بریزید، روغن در حدی بریزید که بتوانید پیازها را به راحتی سرخ کنید،بعد از اینکه پیازها کاملا سرخ شدند و به رنگ طلایی در آمدند، ادویه جات ذکر شده در لیست مواد لازم را نیز به پیازها اضافه کنید و به همراه پیازها کمی تفت دهید.بعد از اینکه پیازها کاملا سرخ شدند مقداری از آن را برای تزیین آش خود هنگام سرو نگه دارید و مابقی آن را درون آش بریزد،پیازها را در اواخر پخت آش به آن اضافه کنید، بعد از چند دقیقه بعداز اضافه کردن پیازها شعله زیر آش را خاموش کنید، و در انتها روغن حیوانی به اندازه ی که دوست دارید و میخواهید آش شما چرب باشد به آش خود اضافه کنید شما حتی میتوانید هنگام سرو آش آن را بر روی آش بریزید.
اما اگر طعم روغن محلی را دوست نداشتید یا تهیه آن برایتان مشکل بود میتوانید از روغن زیتون نیز استفاده کنید.
مرحله چهارم تهیه آش عباسعلی:
سیرها را نیز پوست بکنید، بشویید و خرد کنید و در تابه ی با مقدار کمی روغن سرخ کنید هنگامی که سیر شما سرخ شد نعنا را نیز به آن اضافه کنید و باسیر به مقدار کمی تفت دهید.سپس آش را درون ظرفی ریخته و با سیر و پیاز سرخ شده تزیین کرده و سرو کنید،نوش جان
مزه ی آش عباسعلی هر چه تندتر باشد خوشمزه تر میشود که این نیز بستگی به ذائقه ی شما دارد.