سلام به همه ی مامی فودی های عزیز. امیدوارم که سرحال و پر انرژی باشین. شیرینی که امروز روش تهیه ش رو براتون می نویسم حلوایی هست با عنوان حلوای کاسه شیراز.
حلوای کاسه یکی از حلوا های سنتی شیرازیه که از قدیم توی همه جشن ها و عزاداری ها و مراسمای مذهبی درست می کردن و ازش استفاده می کردن. شاید در حال حاضر به اندازه قدیم رونق نداشته باشه ولی همچنان هستن کسانی که توی مراسمای آیینی شون باید این حلوا رو سر سفره قرار بدن.
البته شاید الان کمتر کسی باشه که این حلوا رو توی خونه درستش کنه چون توی قنادی ها به صورت فله ای فروخته میشه و به راحتی می شه اون رو به شکل آماده ش تهیه کرد.
این حلوا به نسبت حلوا های دیگه چربی بیشتری داره و علتش هم اینه که تمامی مراحل پختش توی روغن انجام می شه ولی چون در اواخر پختش بیشتر روغنی که توشه رو پس میده می تونین این روغن اضافه رو از روی حلوا جمعش کنید .
مرحله اول تهیه حلوای کاسه:
شاید شنیده باشید که برنج های مختلف ری های متفاوتی دارن پس آرد برنج های مختلف هم همین حالت رو دارن به همین علت هم هست که ما نمی تونیم از ابتدا مقدار آب رو به طور کامل مشخص کنیم ولی با این توضیح به مشکلی بر نمی خورین .
قبل از هر چیز باید آرد برنج تون رو الک کنید تا مثل آرد گندم کاملا نرم بشه و هیچ زبری داخلش نداشته باشه. آرد برنج و روغن مایع را در یک مایه تابه یا قابلمه بریزین و اون رو روی حرارت بذارین. حجم ظرف انتخابی شما باید چند برابر موادتون باشه که وقتی که می خواد روغن پس بده جا برای جمع کردن این روغن اضافه داشته باشین .
آرد و روغن رو روی حرارت ملایم مرتبا هم می زنیم تا کاملا بوی خامی آردمون گرفته بشه و رنگی مشابه رنگ آرد نخودچی به خودش بگیره. زمان حدودیش 10 دقیقه هست و حرارت حتما باید ملایم باشه.
مرحله دوم تهیه حلوای کاسه:
تو مرحله بعد باید ۴ پیمانه آب به این مخلوط اضافه کنیم. مخلوط به حالت خمیر جمع میشه. از اینجای کار به بعد آرام آرام و ذره ذره آب بهش اضافه کنید تا جائی که مخلوط از هم باز بشه و به شکل فرنی یا حلیم یکدست در بیاد اگه دیدین توی حلواتون یه سری گلوله هست با کمک هم زن فنری اونو هم بزنین که کاملا از هم باز بشه .
مرحله سوم تهیه حلوای کاسه:
در دستور اصلی این حلوا مقدار شکر 300 گرم هست چون قدیمی تر ها این نوع دسترها رو خیلی شیرین دوست داشتن ولی چون الان به این شکل نیست، پس شکر رو کم کم بهش اضافه کنید و بچشید تا به شیرینی دلخواه و مدنظر خودتون برسید.
این نکته رو هم مدنظر داشته باشین که حلوا بعد از غلیظ شده شیرین تر از الان میشه.
مرحله چهارم تهیه حلوای کاسه:
همین طور که روی حرارت ملایم اون رو هم می زنین تا حلواتون غلیظ بشه، مخلوط شروع میکنه به روغن پس دادن. حالا میتونید اون روغن های اضافه رو با قاشق جمعش کنید. وقتی که حلوا شبیه ماست سفت شد، گلاب و زعفران را هم اضافه کنید بهش و باز همش بزنید تا به غلظت دلخواه شما برسه.
نکته مثبتی که در مورد این حلوا وجود داره اینه که اصلا خراب نمیشه. چون اگر شل بشه، میتونید بیشتر روی حرارت همش بزنین تا به سفتی دلخواهتون برسه و اگر سفت بود می تونید بهش گلاب اضافه کنید و مشکلش رو حل کنین.
اگه کم شیرین بود یه مقدار شکر به همراه گلاب بهش اضافه کنید. در نهایت می بینید که حلوا به شکل یک تکه میشه و البته به خاطر نوع پختش یه مقدار کش دار میشه.
مرحله پنجم تهیه حلوای کاسه:
وقتی که دیگه حلوا به غلظت دل خواهتون رسید و مشکل احتمالیش رو رفع کردین دیگه وقت کشیدن حلوا تو ظرف دل خواه و تزئینش هست. برای تزئینش می تونید از مغز پسته، گردو و یا بادام و یا پودر نارگیل استفاده کنید.
این حلوا تا یک هفته توی ظرف دردار درون یخچال قابل نگه داری هست.
خب دوستای عزیزم امیدوارم از این دستور استفاده کنید و حلوای خوشمزه برای خودتون و عزیزانتون درست کنید.
روز خوش