مرحله اول تهیه نان قندی:
در ظرفی ماست را می ریزیم و شکر را به آن اضافه می کنیم. با همزن مواد را خوب می زنیم تا دانه های شکر در ماست حل شده از بین برود. روغن مایع و وانیل و پودر هل را هم اضافه کرده و هم می زنیم.
مرحله دوم تهیه نان قندی:
حالا باید مواد خشک را با هم مخلوط کنیم برای همین آرد را بعد از دو سه بار الک کردن با بکینگ پودر و نمک قاطی می کنیم.
مرحله سوم تهیه نان قندی:
مواد خشک را به تدریج به مخلوط ماست و روغن اضافه می کنیم. این کار را با قاشق انجام داده و هر بار هم می زنیم. وقتی که در نهایت خمیر تشکیل شد کمی با نوک انگشتان خمیر را زیر و رو می کنیم تا نرم تر و یکدست تر شود. توجه داشته باشد خمیر نباید زیاد ورز داده شود چون به روغن افتاده و باعث سفتی نان می شود.
مرحله چهارم تهیه نان قندی:
خمیری که بدست می آید نرم است و با این میزان آرد شاید کمی هم چسبنده باشد ولی برای ادامه کار نیازی به اضافه کردن آرد نیست. اما اگر چسبندگی زیادی داشت مقداری آرد اضافه می کنیم. برای نچسبیدن خمیر به دستمان کمی روغن یا آرد به دستمان می زنیم و بدون آنکه خمیر را به استراحت بگذاریم در قالب می گذاریم و پهن می کنیم. انتخاب قالب اختیاری است و حتی می توانید خمیر را پهن کنید و به شکل دلخواه برش دهید و بپزید.
مرحله پنجم تهیه نان قندی:
ضخامت خمیر کمتر از نیم میلی متر باید باشد. بعد روی آن را با ابزار هایی که شکل خاصی دارند طرح می زنیم. ساده ترین چیزی که می توانید با آن طرح بزنید چنگال است که دم دستی و در بیشتر خانه ها پیدا می شود. ابزار مورد نظر را روی خمیر در تمام قسمت ها فشار دهید تا طرح ایجاد کند.
مرحله ششم تهیه نان قندی:
اگر از قالب استفاده می کنید باید کف آن را با آرد چرب کنید. در مورد سینی و تابه هم کف هر دو را کاغذ روغنی می کشیم قالب را هم همینطور و روی کاغذ هم کمی روغن می زنیم. خمیر های طرح زده و آماده شده را در سینی یا تابه می گذاریم. (اگر از قالب استفاده می کنید باید خمیر را بعد از ریختن آرده و کشیدن کاغذ روغنی در همان قالب پهن کنید)
مرحله هفتم تهیه نان قندی:
در ظرفی زرده تخم مرغ را می ریزیم و زعفران دم کرده را به آن اضافه کرده و هم می زنیم. برای دمکردن زعفران کافی کمی زعفران را در یک چهارم فنجان آب جوش حل کنید و روی کتری یا سماور بگذارید تا ده دقیقه بماند. براش یا فرچه را به مخلوط تخم مرغ و زعفران می زنیم و روی خمیر می مالیم.
مرحله هشتم تهیه نان قندی:
فر را از قبل با دمای 200 درجه گرم کرده ایم و حالا سینی یا قالب را در آن قرار می دهیم تا در زمان یک ربع تا 20 دقیقه پخته شود. برای پخت نان در تابه باید شعله پخش کن را روی حرارت ملایم قرار دهیم تا آن را در مدت 10 دقیقه گرم کند و بعد تابه را روی آن می گذاریم تا با در بسته بپزد. زمان پخت در تابه هم 10 دقیقه است. بعد از پختن یک طرف نان طرف دیگر را هم در تابه بر می گردانیم تا پخته و برشته شود.
مرحله نهم تهیه نان قندی:
بعد از پخته شدن نان اگر روی نان آنقدر ها که باید برشته نشده بود آن را گریل کرده و بعد در تمام وعده ها خصوصا صبحانه که نان بیشتری مصرف می شود استفاده می کنیم.
نکات مهم:
همانطور که دیدید تهیه این نان خیلی راحت است و مزه خیلی خوبی هم دارد و برای پخت آن در تابه اگر از تابه های دو طرفه استفاده کنید پختن آن راحت تر خواهد بود.
برای پهن کردن خمیر حتما باید دستتان را به روغن یا آرد بزنید چون این خمیر طبیعتا چسبنده خواهد بود.
وقتی که خمیر را پهن می کنید زیاد آن را نازک نکنید چون در این صورت نان خشک می شود.
نان قندی را مثل سایر نان ها می توانید در کیسه پلاستیکی یا ظروف در بسته نگهداری کنید.
پختن بیش از نیاز باعث سفت شدن نان خواهد شد.