امروزه به دلایلی که اگر نگوییم عمدی است که سهوی هم نیست کلی هزینه می شود و به سختی با دستگاه های خاص سبوس از گندم و جو گرفته می شود تا بعد تبدیل به آرد و نانی شود که ارزش غذایی ندارد و هر چه بیشتر موجب سوء تغذیه و بیماری های مختلف می شود. نان ذرتی که امروز می خواهیم درست کنیم به خاطر وجود سبوس در آن به نوعی برای مقابله با درد های متعددی است که با مصرف نان های بدون سبوس برایتان بوجود می آورد.سبوس به دلیل وجود فیبر در آن باعث می شود آب کمتری هم برای تهیه خمیر استفاده کنید و خمیر زود تر آماده شود و وقتی از آن استفاده می کنید در طول روز کمتر احساس گرسنگی کنید که این مسئله برای افرادی که در طول روز کمتر می توانند به موقع غذا بخورند و همچنین ایامی که روزه هستید بسیار مفید خواهد بود. خود ذرت هم خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد و به سوخت ساز قند ها کمک می کند. ارزش غذایی ذرت با سیب زمینی و نشاسته برابری می کند و همین امر نشاندهنده این است که با خوردن آن احساس سیری خواهید کرد.
اگر به مصرف نان های دیگر حساسیت دارید و مصرف آن ها باعث یبوست یا گرفتگی رودیتان می شود می توانید از نان ذرت استفاده کنید.
نان ذرت به دلیل اینکه مثل سایر نان ها نیاز به استراحت دادن چند ساعته و یک روزه ندارد می توانید در زمان کم آن را درست کنید و از خوردن آن لذت ببرید.
مرحله اول تهیه نان ذرت:
در کاسه بزرگی تخم مرغ را می شکنیم. روغن و نمک را به آن اضافه می کنیم. با چنگال مواد را هم می زنیم تا تخم مرغ از لختگی دربیاید و تا حدودی یکدست شود.
مرحله دوم تهیه نان ذرت:
آب را اضافه کرده و دوباره هم می زنیم. آرد ذرت و گندم را با هم مخلوط می کنیم و کمی از آن را نگه می داریم تا بعدا اگر خمیر شل بود اضافه کرده و مخلوط کنیم.
مرحله سوم تهیه نان ذرت:
آرد را به مخلوط تخم مرغ اضافه کرده و هم می زنیم. با چنگال مواد را خوب هم می زنیم. وقتی که خمیر به اندازه کافی خودش را گرفت دست از کار می کشیم ولی درصورتی که به آردی که نگه داشتیم نیاز داشت مقداری از آن را هم اضافه می کنیم تا اینکه دیگر نیازی نباشد.
مرحله چهارم تهیه نان ذرت:
وقتی خمیر به حدی رسید که دیگر نمی شود با چنگال آن را به هم بزنیم چنگال را کنار گذاشته و شروع می کنیم به ورز دادن خمیر. خمیر را ورز می دهیم و باز اگر خمیر به دستمان چسبید از کمی آرد استفاده می کنیم. اما این نکته را در نظر داشته باشید که چسبیدن خمیر به دست خمیری عادی است و برای امتحان نچسبیدن خمیر باید دستتان تمیز باشد.
مرحله پنجم تهیه نان ذرت:
حالا باید خمیر را 24 ساعت به استراحت بگذاریم...این یه شوخی بود نیازی به استراحت دادن و صبر کردن نیست. خمیری به اندازه توپ جدا کرده و آن را گرد می کنیم. روی سطح سافی کمی آرد می پاشیم و خمیر را روی آن قرار می دهیم. با وردنه خمیر را باز می کنیم تا به ضخامت حدود 2 میلی متر یا کم تر برسد.
مرحله ششم تهیه نان ذرت:
بعد از باز کردن خمیر می توانید آن را به این شکل بپزید یا در قالب در بیاورید تا کارتان تمیز تر شود. بقیه خمیر را هم به این شکل آماده می کنیم.
مرحله هفتم تهیه نان ذرت:
برای پخت نان اگر ساج چدنی داشته باشید که عالی است و هر وقتی می توانید با آن نان درست کنید ولی اگر ساج نداشته می توانید از قابلمه نچسب استفاده کنید. قابلمه را روی حرارت قرار می دهیم و بدون ریختن روغن صبر می کنیم داغ شود. خمیر را در قابلمه قرار می دهیم.
مرحله هشتم تهیه نان ذرت:
خمیر کم کم شروع به پختن می کند و وقتی که حباب های خمیر را دیدیم آن را برمی گردانیم. طرف دوم به زمان کمتری برای پخت نیاز خواهد داشت.
مرحله نهم تهیه نان ذرت:
وقتی که نانمان طلایی رنگ شد آن را برمی داریم و در پارچه تمیزی می گذاریم. به این ترتیب نان ذرت آماده شد.