سلام عزیزان و همراهان همیشگی مامی فود؛ باز هم در خدمت شما دوستان هستیم با یک آموزش خیلی خیلی کاربردی از گروه چای و دمنوش ها...
همان طور که می دانیم دمنوش ها و چای های گیاهی مختلفی وجود دارد که هر کدام خواص خاص خود را دارند و یادگیری آن ها سودمند بوده و در بیشتر مواقع می توانند یک درمان ساده برای بسیاری از بیماری های پیش پا افتاده به حساب بیایند.
یکی از گیاهان نام آشنا که ریشه آن به عنوان یک داروی اساطیری کاربرد دارد جینسینگ است(بنده به شخصه با دیدن سریال های کره ایی با این گیاه درمانی آشنا شدم)؛ این گیاه معمولا خواص بیشتری برای دوران کهنسالی دارد به طوری که سالمندان به منظور افزایش قوای ذهنی و جسمی خود قرص های ویتامینی ه حاوی جینسینگ را مصرف می کنند. البته ناگفته نماند که استفاده از این گیاه برای همه در هر دوره سنی توصیه می شود؛ از دیگر خواص این گیاه می توان به تقویت حافظه، رفع خستگی و استرس، تنظیم سطح قند خون بدن اشاره کرد.
امروز تصمیم داریم روش تهیه چای جنیسینگ را به شما آموزش دهیم تا این چای خوش طعم را یاد گرفته، امتحان کرده و از خواص آن بهره مند شوید.
اصولا دو روش برای تهیه این چای وجود دارد که یک روش را کامل توضیح خواهم داد و در پایان روش دوم به طور مختصر شرح داده می شود.
مرحله اول روش تهیه چای جینسینگ:
برای تهیه این چای شما به یک قاشق چایخوری ریشه خشک جینسینگ احتیاج دارید که می توانید آن را از عطاری ها تهیه کنید، البته ذکر این مطلب خالی از اهمیت نیست که شما می توانید با ریشه تازه گیاه جینسینگ هم این چای را آماده کنید.
یک قاشق چایخوری ریشه خشک جینسینگ را داخل یک ماگ (لیوان مناسب) بریزید.
مرحله دوم روش تهیه چای جینسینگ:
یک لیوان آب سرد را داخل یک کتری یا یک قابلمه (شیرجوش) بریزید و آن را روی حرارت قرار دهید تا آب کم کم به نقطه جوش برسد.
پس از آن که آب به جوش آمد و شروع به قل خوردن کرد زیر گاز را خاموش کنید و اجازه دهید تا حدود 2 دقیقه به همین حالت بماند تا از داغی بی افتد؛ علت این کار این است که اگر شما آب را در حالت نقطه جوش به جینسینگ خشک اضافه کنید خواص آن بر اثر حرارت زیاد از بین می رود؛ پس بهتر است صبر کنید تا آب از حالت داغی زیاد خارج شود.
پس از دو دقیقه آب را داخل لیوان و روی جینسینگ های خشک بریزید.
بهتر است یک نعلبکی روی در لیوان برگردانید تا به مدت 5 دقیقه به همین حالت بماند و چای دم بکشد؛ هرچه مدت زمان دم کشیدن طولانی تر شود چای شما غلیظ تر خواهد شد.
مرحله سوم روش تهیه چای جینسینگ:
پس از گذشت 5 دقیقه، نعلبکی را از روی لیوان بردارید شما می توانید از یک چای صاف کن استفاده کرده و ریشه های جینسینگ را از چای تان جدا کنید.
حالا تا چای گرم است یک قاشق چایخوری عسل و یک قاشق چایخوری آبلیمو تازه به آن اضافه کنید و آن را هم بزنید و تا وقتی که چای گرم است آن را میل کنید.
توجه داشته باشید که اضافه کردن آبلیمو و عسل به چای جینسینگ فقط برای طعم دار کردن چای است و هیچ اجباری در استفاده از آن ها نیست، ضمنا اگر از لیمو تازه و عسل طبیعی استفاده کنید طعم چای شما شگفت انگیز خواهد شد!
(- نکته -) یک روش دیگر برای تهیه چای جینسینگ وجود دارد که آن را هم به طور مختصر برایتان توضیح خواهم داد: در این روش یک قاشق چایخوری جینسینگ خشک را داخل یک شیرجوش(قابلمه و یا قوری چینی) بریزید و یک لیوان آب سرد را به آن اضافه کنید، این مواد را روی حرارت ملایم قرار دهید و اجازه دهید تا مواد به نقطه جوش نزدیک شوند ولی نجوشند (جوشیدن خواص جینسینگ را از بین می برد) به محض رسیدن به این نقطه گاز را خاموش کنید یک درپوش روی دهانه ظرف قرار دهید و اجازه دهید تا به مدت 5 دقیقه بماند تا چای جینسینگ شما دم بکشد، سپس مابقی مراحل را طبق روش قبل ادامه دهید و آن را نوش جان کنید.
* دوستان خوبم سعی کنید مدت زمانی که برای دم کردن چای جینسینگ در نظر می گیرید بیش از حد طولانی نباشد به عقیده بنده 5 الی 7 دقیقه می تواند مدت زمان مناسبی باشد.