دیزی در تمام مناطق ایران یک شکل پخته می شود و ریختن گوشت و حبوبات در آن مشترک است و فقط در نوع ادویه ای که به آن زده می شود فرق دارد. مثلا کرمانی ها به دیزی، زیره می زنند و شمالی ها سیر. دیزی یا همان آبگوشت سنتی شامل تَر و خشک است. تَر آن بخش ترید آن و خشک آن بخش کوبیده آن است.
مرحله اول تهیه دیزی:
چند ساعت قبل از شروع آشپزی لوبیا سفید و نخود را خیس می کنیم. در این چند ساعت چند بار آبشان را عوض می کنیم.
مرحله دوم تهیه دیزی:
گوشت و حبوبات را در ظرفی که قرار است دیزی را بار بذاریم، می ریزیم. دنبه، پیاز و گوجه فرنگی را چهار قاچ می کنیم و روی مواد می ریزیم.
مرحله سوم تهیه دیزی:
شش برابر مواد داخل ظرف به روی آن آب می ریزیم. اگر در حین پخت آب دیزی کم شد، آب جوش روی مواد می ریزیم. بعد از ریختن آبجوش باید کمی مواد در این حالت بجوشد تا آب ریخته شده طعم دار شود وگرنه آبگوشتتان مزه آب خواهد داد.
مرحله چهارم تهیه دیزی:
پس از به جوش آمدن آب دیزی، زردچوبه را به آن اضافه می کنیم. اگر کفی روی آب دیزی ایجاد شد آن را جمع می کنیم. فلفل را هم در این مرحله اضافه می کنیم.
مرحله پنجم تهیه دیزی:
در دیزی را می گذاریم و شعله گاز را کم می کنیم. همانطور که می دانید پخت با حرارت کم باعث جا افتادن و لذیذ تر شدن غذا می شود.
مرحله ششم تهیه دیزی:
پس از چند ساعت که گوشت و نخود پخته شد، سیب زمینی را خوب می شوییم و با پوست یا بدون پوست به دیزی اضافه می کنیم. لیموعمانی را سوراخ می کنیم و داخل آبگوشت می اندازیم و نمک را هم اضافه می کنیم.
مرحله هفتم تهیه دیزی:
رب گوجه فرنگی را اضافه می کنیم. دیزی در این مرحله به چند دقیقه پختن و جا افتادن احتیاج دارد که آماده شود. وقتی آماده شد. آب گوشت و گوشت و حبوبات را جدا می کنیم و آبگوشت را جدا می کشیم و گوشت و حبوبات را خوب می کوبیم و جدا سرو می کنیم.