مرحله اول تهیه نان بریوش:
شیر را در ظرفی روی حرارت می گذاریم تا کمی ولرم شود. وقتی انگشتمان را در شیر می کنیم نباید بسوزد. بجای شیر می توانید از آب هم استفاده کنید. شیر را در کاسه ای می ریزیم و یک قاشق شکر را اضافه کرده و هم می زنیم سپس خمیرمایه را به آن اضافه می کنیم و مخلوط می کنیم. کاسه را 10 الی 15 دقیقه در محیط قرار می دهیم بدون اینکه آن را جابجا کنیم. تمام این کار ها برای فعال کردن خمیرمایه است تا قبل اینکه با بقیه مواد مخلوط شود از سلامت آن مطمئن شویم.
مرحله دوم تهیه نان بریوش:
آرد را الک می کنیم و با شکر و نمک مخلوط می کنیم. مخلوط خمیرمایه و شیر را در ظرف بزرگی می ریزیم و تخم مرغ ها را در آن می شکنیم. مواد را با همزن خوب در هم مخلوط می کنیم. نصف آرد را اضافه می کنیم و هم می زنیم سپس بقیه آن را هم اضافه می کنیم. وقتی تمام آرد را اضافه کردیم 4 دقیقه به هم زدن ادامه می دهیم. در این زمان همزن را خاموش می کنیم و دیواره های ظرف را دور گیری می کنیم و دوباره هم می زنیم. بعد از این مدت باید 3 دقیقه دیگر هم بزنیم تا خمیر حالت کشسانی پیدا کند و وقتی با دست می کشیم خمیر بدون سوراخ شدن کش بیاید.
مرحله سوم تهیه نان بریوش:
کمی صبر می کنیم تا گرمای پره ها و خمیر کمی گرفته شود و بعد کره را در چهار نوبت پشت سر هم اضافه می کنیم. کره و مابقی موادی که در یخچال هستند باید قبل از استفاده با محیط هم دما شوند. کره باعث می شود خمیر خیس شود و انسجام خوبی نداشته باشد برای همین باید با چک کردن گرمی پره های همزن و اطمینان از گرم نبودن آن خمیر را خوب بزنیم تا یکدست شود. سپس با دست خمیر را خب ورز می دهیم تا اندازه ای که وقتی خمیر را می کشید و رها می کنیم حالت کشسانی بدون پارگی داشته باشد و بعد از خوردن به دیواره ظرف صدای محکمی بدهد.
مرحله چهارم تهیه نان بریوش:
ظرف بزرگی را چرب می کنیم و خمیر را در آن می گذاریم و آن را داخل کاسه پهن می کنیم. روی کاسه اول سلفون بعد حوله می کشیم و در محیط گرم می گذاریم تا حجیم شود. بعد از حجیم شدن خمیر آن را ورز می دهیم و پف آن را می خوابانیم بعد دوباره به آن استراحت می دهیم. در حالت دوم خمیر را 2 ساعت تا یک شب و روز در یخچال می گذاریم و با این کار به فرم گرفتن خمیر کمک می کنیم تا طعم بهتری هم داشته باشد.
مرحله پنجم تهیه نان بریوش:
بعد از استراحت خمیر آن را کمی ورز می دهیم. قالب تکی شیاردار یا قالب مخصوص بریوش یا قالب کاپ کیک را آماده می کنیم. درصورت استفاده از قالب کاپ کیک کپسول کاغذی را در آن قرار می دهیم. خمیر بریوش را به هر شکل که راحتید فرم دهید با از شکل زیر برای شکل دادن به آن کمک بگیرید. من برای هر قالب 50 گرم خمیر در نظر گرفتم و با غلتاندن خمیر روی سطح آردپاشی شدن آن را به 7 سانتی متر خمیر لوله تبدیل می کنیم و طبق تصویر فرم می دهیم و در سینی می چینیم و روی آن ها را سلفون می کشیم و تا به مدت یک و نیم ساعت استراحت کند.
مرحله ششم تهیه نان بریوش:
وقتی که نیم ساعت به استراحت خمیر ها مانده است فر را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم تا گرم شود. در ظرف کوچکی تخم مرغی را می شکنیم و با اضافه کردن یک قاشق آب آن را هم می زنیم. با براش روی خمیر ها را رومال می کنیم.
مرحله هفتم تهیه نان بریوش:
سینی فر را در فر می گذاریم تا به مدت 30 دقیقه نان هایمان بپزد. بعد از پخت نان ها را از قالب خارج می کنیم تا عرق نکند و سپس در محیط قرار می دهیم تا خنک شود. این نان ها را به مدت یک هفته می توانید نگهداری کنید. نان بریوش کلاه دار را برای وعده های صبحانه و عصرانه می توانید میل کنید و اگر به شکل نان همبرگر کوچک درست شود می توانید بجای نان های همبرگر مرسوم استفاده کنید.