پخت نان در خانه برکت خاصی دارد خصوصا اگر به روش های سنتی روی ساج پخته شود بسیار نوستالژی و زیباست ولی چون بساط تنور ها در خانه ها جمع شده برای همین کمتر خانمی وقت و امکانات لازم برای پخت نان خانگی را دارد. امروز با به وجود آمدن ابزار های مثل فر دیگر تنور های دیروز به شکل مدرن تر به خانه های ما وارد شده اند و می توانیم به راحتی نان های زیبا و خصوصا سبوس داری درست کنیم که سلامت خانواده را نیز تضمین کند.
نان جزو جدانشدنی از سفره های ایرانی هاست و هر خانواده ای هم به نان خاصی علاقه مند است و نیاز های خود را از آن تامین می کند ولی با گسترش تنوع نان ها ذائقه ها هم بیشتر آن ها را می پذیرد. نان تردی که امروز قصد آموزش آن را داریم شکل نان های سنتی نیست ولی با توجه به نان خور بودن ایرانی ها و شکل تازه ای که از نان برای شما ترسیم می کند، مورد پسندتان قرار خواهد گرفت. ظاهر نان ترد است و قسمت های میانی آن مثل کیک حالت اسفنجی دارد. از شما دعوت می کنیم به لذت پخش بوی نان تازه در فضای خانه خصوصا در اول صبح.
مرحله اول تهیه نان فوری ترد:
سه پیمانه آرد و نمک را با هم ترکیب می کنیم و دو سه بار آن ها را الک می کنیم. مخلوط آرد را در ظرف بزرگی می ریزیم و مخمر را به آن اضافه کرده و با همزن هم می زنیم.
مرحله دوم تهیه نان فوری ترد:
وسط مواد خشک را باز کرده و آب را اضافه می کنیم. با استفاده از قاشق مواد را هم می زنیم و سعی می کنیم مواد تا اندازه ای در هم مخلوط شود که مواد خشک از بین برود و با آب خوب مخلوط شود.
مرحله سوم تهیه نان فوری ترد:
روی ظرف را سلفون یا محافظ غذا می کشیم و در محیط گرم می گذاریم تا در مدت 12 الی 18 ساعت استراحت کرده و حجیم تر شود. اگر خمیر را روز قبل حاضر کنید و یک شب زودتر آن را برای استراحت بگذارید نان به اندازه کافی حجیم خواهد شد.
مرحله چهارم تهیه نان فوری ترد:
فر را با دمای 450 درجه فارنهایت گرم می کنیم. قابلمه ای را در فر می گذاریم تا داغ شود. بعد از داغ شدن قابلمه آن را با کمک دستکش برمی داریم و با دست حدود یک قاشق آرد برمی داریم و در کف قابلمه می پاشیم.
مرحله پنجم تهیه نان فوری ترد:
دستمان را در آرد فرو می کنیم و با انگشتمان خمیر را از ظرف در آورده و با دست آن را به شکل دایره درمی آوریم. خمیر را در قابلمه می گذاریم و درش را می گذاریم و آن را در فر قرار می دهیم.
مرحله ششم تهیه نان فوری ترد:
فر را باز می کنیم و در قابلمه را بعد از 30 دقیقه برمی داریم تا مطمئن شویم روی نان طلایی شده و مرحله اول پخت را پشت سر گذاشته است. 12-18 دقیقه دیگر قابلمه در فر می ماند و اینبار درش را نمی گذاریم. وقتی که رنگ نان مایل به قهوه ای شد، آماده شده است.
مرحله هفتم تهیه نان فوری ترد:
قابلمه را از فر بیرون می آوریم و نان را از قابلمه جدا می کنیم. آرد زیر نان را با استفاده از برس شیرینی پزی پاک می کنیم. نان را به مدت لااقل یک ربع کنار می گذاریم تا خنک شود و بعد آن را استفاده می کنیم.
مرحله هشتم تهیه نان فوری ترد:
نان اولیه بسیار ترد است ولی وقتی آن را نگهداری می کنید از تردی آن کم می شود که برای حل این مشکل می توانید آن را تست کنید تا ترد شود و بعد استفاده کنید.
نکته:
در 30 دقیقه اول پخت نان پخته شده ولی چون رویه آن رنگ طلایی چندان خوش رنگی ندارد برای همین آن 12 دقیقه را صبر می کنیم تا رنگ طلایی آن بهتر شود.
محیط آشپزخانه معمولا گرم تر از اتاق است ولی اگر محیط گرمی نداشتید روی طرف خمیر را با حوله بپوشانید.
نوع آردی که برای نان استفاده می کنید بستگی به خودتان دارد ولی ما پیشنهاد می کنیم تا می توانید نان سبوس دار درست کنید تا از فواید فراوان آن بهره ببرید.