در این روزها که سعی داریم نان را خودمان در منزل درست کنیم بهتر است نان گرد همبرگری را هم یاد بگیریم، پخت این نان های گرد و بامزه بسیار جذاب است و بعد از اجرای این دستورالعمل وقتی درب فر را باز کنید از نتیجه کارتان هیجان زده خواهید شد.
اگر فر ندارید باید از قابلمه استفاده کنید به شرطی که شعله گاز را خیلی کم نگه دارید، از شعله پخش کن و دم کنی استفاده کنید، قابلمه شما باید بزرگ باشد و در هر بار پخت نهایتا می توانید 2 عدد نان همبرگری را در کف قابلمه قرار دهید و بپزید.
مرحله اول تهیه پخت نان گرد همبرگری در منزل:
برای تهیه نان گرد همبرگری باید ابتدا خمیر نان را آماده کنید، برای این منظور یک بسته 10 گرمی خمیر مایه را خریداری کنید، خمیرمایه را داخل یک کاسه کوچک بریزید و یک فنجان آب گرم و یک قاشق غذاخوری شکر را به آن بیفزایید. با یک قاشق خمیرمایه، شکر و آب گرم را هم بزنید تا کاملا حل شوند، بشقابی را روی درب کاسه قرار دهید و اجازه دهید به مدت 15 الی 20 دقیقه در محیط آشپزخانه بماند تا خمیرمایه فعال شود.
مرحله دوم تهیه پخت نان گرد همبرگری در منزل:
بعد از نهایتا بیست دقیقه، مشاهده می کنید که خمیرمایه فعال شده؛ نشانه فعال شدن خمیرمایه، ظاهر شدن حباب های فراوان روی سطح مایه درون کاسه است. همزن را به برق بزنید؛ مایه فعال خمیرمایه را داخل کاسه همزن بریزید، سپس 3 قاشق غذاخوری شیر، یک قاشق چایخوری نمک، 3 قاشق غذاخوری کره آب شده و 2 عدد تخم مرغ درشت را شکسته و به مواد قبل اضافه کنید.
همزن را روشن کنید و همه مواد قبل را حسابی بزنید تا مایه ایی رقیق و یکدست حاصل شود. حالا 3 فنجان آرد گندم را با 1/3 فنجان آرد چهار صفر مخلوط کنید و ترکیب این دو آرد را دو مرتبه الک کنید. آرد را کم کم به مواد درون همزن بیفزایید تا خمیر نرم و یکدستی حاصل شود.
مرحله سوم تهیه پخت نان گرد همبرگری در منزل:
همزن را خاموش کنید و خمیر را داخل یک کاسه مناسب قرار دهید، روی خمیر را با پارچه ایی تمیز بپوشانید و بگذارید به مدت 1 الی 3 ساعت بماند تا کاملا ور بیاید و حجم آن دو برابر شود.
* مرحله استراحت کردن خمیر خیلی مهم و حیاتی است و نرم و لطیف شدن نان شما کاملا به آن وابسته است؛ توجه داشته باشید که مدت زمان ور آمدن خمیر بستگی به دمای آشپزخانه شما دارد، که هرچه دمای آشپزخانه کم تر باشد خمیر باید بیشتر بماند؛ این را هم بگویم که خیلی به زمان متکی نباشید آن چه اهمیت دارد پف کردن و حجیم شدن خمیرتان است نه زمان! به تجربه یاد می گیرید که چه موقع خمیر را از حالت استراحت خارج کنید.
مرحله چهارم تهیه پخت نان گرد همبرگری در منزل:
پس از استراحت کردن خمیر؛ روی سطح میز کمی آرد بپاشید، خمیر را روی آرد قرار دهید و کمی ورز بدهید سپس با یک کاتر شیرینی پزی یا چاقو خمیر را به 8 قسمت مساوی تقسیم کنید، همه خمیر ها باید یک اندازه باشند.
* حرفه ایی ها معمولا خمیر را وزن می کنند تا وزن قطعات کوچک خمیری را به طور مساوی تعیین کنند؛ شما همین که به چشم قانع شوید تکه های خمیر هم اندازه اند کافیست.
مرحله پنجم تهیه پخت نان گرد همبرگری در منزل:
هر قطعه خمیر را در کف دستتان کمی صاف کنید، برای توپی کردن خمیر ها باید محور دایره خمیر را به سمت مرکز آن جمع کنید، در نهایت خمیر را پشت و رو کنید تا قسمت گرد و صاف آن به سمت بالا قرار گیرد، از طرفین هم کمی آن را به شکل توپ حالت بدهید، این کار را برای هر هشت قسمت انجام دهید.
می خواهیم خمیر را مجددا استراحت بدهیم، داخل یک ظرف توپ های خمیری را قرار دهید به صورت پشت سر هم و با فاصله.
حالا خمیرها باید برای بار دوم ور بیایند، برای این منظور سینی را به همین حالت در محیط آشپزخانه قرار دهید تا یک ساعت بماند و خمیر کاملا پف کند. پس از یک ساعت یک عدد تخم مرغ را بشکنید و با یک چنگال حسابی هم بزنید تا رقیق شود سپس با فرچه از تخم مرغ رقیق شده برداشته و روی گوله های خمیر بمالید، در آخر روی همه آن ها کنجد بپاشید.
قابلمه بزرگی را روی گاز قرار دهید، کف آن دو لیوان آب بریزید سپس یک جام کوچک را از قسمت دهانه آن داخل قابلمه قرار دهید و یک بشقاب استیل را روی آن سوار کنید، خمیرهای توپی را روی بشقاب قرار دهید که معمولا در هر بار پخت می توانید دو عدد قرار دهید.
دم کنی را روی قابلمه بگذارید و هنگامی که آب شروع به جوشیدن کرد زیر قابلمه شعله پخش کن بگذارید. پس از 15 الی 20 دقیقه شاهد پخته شدن نان هایتان خواهید بود و چون با بخار آب پخته می شود نان کاملا نرم می شود.