مربا یکی از انتخابهای شناخته شده و بین المللی پر طرفدار برای وعده غذایی صبحانه است که از میوه ها درست می شوند و تنوع بسیار زیادی در مرباها وجود دارد و برخی از مرباها مانند مربای هویچ و توت فرنگی و پوست پرتقال و بالنگ و سیب و ... شاید خیلی معروف باشند و همه ما بارها آن را خورده باشیم. اما تنوع مرباها خیلی زیاد است و مرباهای زیاد دیگری نیز وجود دارند که شاید ما نه تنها آنها را تا به حال نخورده باشیم بلکه نام آنها را نیز نشنیده باشیم.
با نزدیک شدن به فصل تابستان و با آمدن مجدد هندوانه در بازار هر کس به فکر خرید هندوانه و خوردن ان می افتد و همانطور که همه می دانیم هندوانه یک میوه مقوی و خوشمزه و سرشار از آب و مواد مغذی است که علاوه بر قسمت داخلی هندوانه می توان حتی از پوست آن نیز برای تهیه مرباها استفاده کرد و نباید آن را دور ریخت. شاید مربای پوست هندوانه کمی عجیب به نظر برسد اما اصلا اینطور نیست و این مربا بسیار خوشمزه است.
در واقع یکی از مرباهایی که بسیار ناشناخته است مربای پوست هندوانه است که طرز تهیه آن تقریبا زمان بر و مشکل است اما مربای خیلی خوشمزه ای است. این مربا را می توان به دو صورت با استفاده از آب و آهک و یا بدون آن درست کرد. در این مطلب طرز تهیه این مربا را با استفاده از آب و اهک برایتان می نویسم تا آن را در منزل درست کرده و استفاده کنید. این مربا شامل مواد اولیه پوست هندوانه و آبلیمو و اب و شکر و پودر هل و اهک است و طرز تهیه ان تقریبا مشکل است. این مربا برای صبحانه و همراه با کره و خامه خیلی می چسبد و تهیه آن با توجه به خوشمزگی ان به سختی اش می ارزد.
مرحله اول تهیه مربای پوست هندوانه:
ابتدا و برای شروع کار هندوانه را می شوریم و پوست سبز هندوانه را می بریم و قسمت سفید آن را از مغز هندوانه و قسمت قرمز داخل هندوانه جدا می کنیم. سپس برای اینکه پوست هندوانه نرم شود باید آن را برای مدت 10 ساعت داخل آب آهک قرار دهید و برای این منظور یک و نیم پیمانه آهک را داخل 2 پیمانه آب می ریزیم و آب و آهک را قاطی می کنیم و وقتی آهک ته نشین شد آن را صاف می کنیم و پوست هندوانه را داخل آب آهک صاف شده برای مدت 1 ساعت قرار می دهیم تا استراحت کند.
مرحله دوم تهیه مربای پوست هندوانه:
سپس پوست هندوانه را می شوریم و سپس آن را آبکش می کنیم و داخل یک ظرف مقداری یخ می ریزیم و پوست هندوانه را برای 6 ساعت در آب یخ استراحت می دهیم و در طول این مدت آب ظرف را چند دفعه عوض می کنیم.
مرحله سوم تهیه مربای پوست هندوانه:
سپس پوست هندوانه را داخل آبکش می ریزم و آن را آبکش می کنیم.
مرحله چهارم تهیه مربای پوست هندوانه:
سپس 350 گرم شکر را داخل یک قابلمه می ریزیم و به آن 1 پیمانه آب اضافه می کنیم و قابلمه را روی گاز می گذاریم و منتظر می شویم تا شکر در آب حل شود و مواد ما کم کم بجوشد و غلیظ شود. سپس پوست هندوانه را داخل شربت می ریزیم و اجازه می دهیم پوست هندوانه برای مدت 1 ساعت روی گاز داخل شهد قل بخورد.
مرحله پنجم تهیه مربای پوست هندوانه:
سپس وقتی مربا قوام پیدا کرد و غلیظ شد و پوست هندوانه نرم شد و بعد از گذشت 1 ساعت زیر گاز را خاموش می کنیم و 2 قاشق غذاخوری آبلیمو و نصف قاشق چایخوری پودر هل را به ظرف مربا ضافه می کنیم و هم می زنیم و سپس وقتی مربا از حرارت افتاد آن را داخل ظرف شیشه ای تمیز و در دار می ریزیم و درب آن را محکم می بندیم تا مربا کپک نزند.
مرحله ششم تهیه مربای پوست هندوانه:
اکنون مربای پوست هندوانه آماده است و آن را داخل یخچال نگهداری می کنیم و برای وعده غذایی صبحانه همراه با کره و پنیر و مربا و خامه میل می کنیم. نوش جان
امیدوارم از دستور تهیه این مربا خوشتان امده باشد و ان را در منزل درست کنید و میل کنید.