به نام خدا سلام به مامی فودی های سر حال... و قبراق... به شیرینی ها و کیک های که با استفاده از قالب های خاص و خمیر مخصوص بیسکوییت به شکل گل یا حروف و یا اعداد یا شکل خاص مانند شکل قلب درست می شود، شیرینی یا کیک سابله می گویند. شیرینی سابله امروزه به خاطر استفاده از کاترهای متنوع و ظرافت شیرینی ها، خیلی طرف دار را به خود جذب کرده است.
مرحله اول تهیه شیرینی سابله:
کره را در داخل ظرف مناسبی قرار می دهیم و ظرف را 30 دقیقه در دمای محیط نگه داشته تا کمی کره نرم و ذوب شود. بعد پودر قند الک شده را اضافه نموده و با دور متوسط هم زن برقی به مدت سه الی چهار دقیقه هم می زنیم تا مایه کرمی و بافت نرمی درست شود.
مرحله دوم تهیه شیرینی سابله:
در داخل ظرف دیگری زرده تخم مرغ را با اسانس وانیل می ریزیم، و با دور متوسط هم زن برقی یک دقیقه هم می زنیم. حال مایه زرده تخم مرغ را به مواد مخلوطی کره ذوب شده و پودر قند اضافه کرده، و مجددا مواد را هم می زنیم تا حسابی با هم ترکیب شوند.
مرحله سوم تهیه شیرینی سابله:
نشاسته ذرت را کم کم اضافه کرده و هم می زنیم. هنگام اضافه کردن نشاسته ذرت هم می توانید از هم زن برقی استفاده کنید و هم از هم زن دستی، همین که مواد با هم مخلوط شدن کافی است. مایه زرد رنگ با بافتی لطیف حاصل می شود.
مرحله چهارم تهیه شیرینی سابله:
آرد سفید را که دو الی سه بار با الک حریر پارچه ای الک کرده ایم، و کاملا خالص و یک دست شده است، را کم کم اضافه می کنیم و می توانید هم با قاشق چوبی یا استیل هم با همزن مواد را زیر و رو کرده، و هم بزنید، تا خمیر یک دست و نرمی حاصل شود.
مرحله پنجم تهیه شیرینی سابله:
خمیر شیرینی سابله در به مدت 30 الی 40 دقیقه برای استراحت در یخچال می گذاریم. سپس بعد از زمان گفته شده، خمیر را بیرون آورده و روی سطح تمیزی با کمک وردنه باز می کنیم. بهتر است که ضخامت خمیر باز شده بین 2.5 تا 3 سانتی باشد، چون نه آن قدر زیاد است که دیر پخته شود، و آن قدر کم است که در حین پخت از زیر سوخته شود. اندازه و ضخامت استاندارد شیرینی های سابله معمولا همین قدر می شوند. سینی فر مناسبی را انتخاب کرده، و در داخل آن کاغذ روغنی پهن می کنیم، سپس با استفاده از کاتر یا قالب های مخصوص شیرینی سابله به خمیر قالب زده و در داخل سینی فر می چینیم.
مرحله ششم تهیه شیرینی سابله:
سینی فر را برای استراحت مجددا نیم ساعت در یخچال می گذاریم. بعد فر را پنج دقیقه قبل برای گرم شدن روشن نموده، و دمای آن را روی 180 درجه سانتی گراد تنظیم می کنیم. سینی فر را به مدت 12 الی 15 دقیقه در فر روشن می گذاریم تا شیرینی های سابله پخته شوند.
بعد از زمان مقرر سینی فر را بیرون می آوریم، بعد از اینکه شیرینی های سابله خنک شدند می توانید آن ها را با پودر انواع مغزی ها مانند مغز پسته یا مغز بادام زمینی یا مغز گردو یا مایع بریلو تزیین کنید. من برای تزیین شیرینی های سابله از بریلو آماده استفاده کردم، اما درست مایه بریلو در منزل هم طعم و مزه خاصی داره که شیرینی سابله شما را بی نظیر می کند. حال شیرینی های سابله تزیین شده را در ظرف سرو می چینیم، امیدوارم این شیرینی جذاب و خوشمزه را در منزل درست کرده و از عزیزانتان در مجالس مهمانی پذیرایی کنید. نوش... جان...
چند نکته:
در پایان تصمیم گرفتم طرز تهیه بریلو به روش خانگی را برای شما عزیزان بگویم که امیدوارم مطالب برایتان مفید بوده، و استفاده کنید.
بریلو به روش های مختلفی درست می شود، رایج ترین آن با استفاده از نشاسته ذرت است.
یک چهارم پیمانه آب را نصف می کنیم، و هر کدام را در داخل ظرفی می ریزیم، ظرف اولی را روی حرارت می گذاریم تا بجوشد سپس شکر را به آن اضافه کرده، هم می زنیم تا کاملا حل شود.
در ظرف دومی یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت را به آب اضافه کرده، مرتب هم می زنیم تا کاملا مایع یک نواختی به دست آید.
یک چهارم پیمانه آبلیمو و مایع نشاسته را به محلول آب شکر در حال جوش اضافه کرده هم می زنیم، وقتی که غلیظ شد رنگ خوراکی دلخواه را اضافه نموده و بعد از مخلوط کردن حرارت را خاموش می کنیم.