با سلام خدمت دوستان مامی فود.
امروزه نام فلافل برای همه ی آشنا می باشد، چون در همه ی فست فود ها در کنار سایر فست فود ها و ساندویج های که مشتریان ارائه می شود، نام فلافل نیز به چشم می خورد.
با این که در بیشتر شهرهای ایران فلافل پخت می شود اما فلافل جنوبی یا همان فلافل اهوازی جایگاه ویژه ی دارد، که این به علت ادویه های خوش طعم و خوش عطر این منطقه می باشد که در غذاهای خود استفاده می کنند.
در دستور آشپزی امروز نیز می خواهم دستور پخت فلافل اهوازی را به شما عزیزان آموزش دهم.
مرحله اول تهیه فلافل اهوازی:
یکی از مواد اصلی فلافل نخود می باشد، نخود از جمله حبوباتی می باشد که خواص فراوانی داشته و در غذاهای مختلفی از جمله آش ها از آن استفاده می کنند.
نخود نیز مانند دیگر حبوبات نیز اگر بدون خیساندن مورد استفاده قرار بگیرد باعث نفخ شدید می شود، معمولا برای آن که نفخ حبوبات از بین برود آن ها را از شب قبل یا حداقل 12 ساعت در آب می خیسانند.
اما برای تهیه فلفل قضیه کمی متفاوت است، یکی از نکات اصلی فلافل اهوازی خیساندن نخود به مدت 48 ساعت می باشد، با این کار مایه فلافل شما چسبندگی بیشتری پیدا می کند و فلفل شما نرم و خوشمزه تر می شود.
اما از آن جا که هر آبی که راکد در گوشه ای بماند به مرور زمان طعم آن تغییر کرده و بو می دهد، بنابراین برای جلوگیری از این کار آب نخود خود را در این مدت مرتب عوض کنید.
مرحله دوم تهیه فلافل اهوازی:
بعد از این که نخودها خیس خوردن آن ها را درون آبکشی بریزید و یک بار دیگر درون آبکش آن ها را آبکشی کنید و کمی صبر کنید تا آب اضافی آن ها خارج شود.
سپس به وسیله چرخ گوشت نخود های خود را دو بار چرخ کنید، تا نخود ها کاملا نرم و چسبنده شوند.
سیب زمینی را ابتدا خوب شسته ، سپس پوست گرفته و با دنده ی ریز رنده، رنده کنید، پیاز را نیز همانند سیب زمینی پوست گرفته، شسته و رنده کنید.
البته شما می توانید بعد از این که نخود های خود را چرخ کردید سیب زمینی و پیاز را نیز بجای رنده کردن چرخ کنید.
سپس همه ی آن ها را درون ظرف مناسبی بریزید، تمامی ادویه های که در لیست مواد اولیه اولیه خدمت شما عزیزان عرض کردم را نیز به مواد خود اضافه کنید و با دست مایه فلافل خود را حسابی چنگ بزنید تا هم مواد با یکدیگر ترکیب شوند و هم مایه فلافل شما چسبندگی لازم را به دست بیاورد.
نکته: فلافل اهوازی به علت استفاده از ادویه کاری، فلفل سیاه و جوز هندی فلافلی با طعم تند می باشد. فقط در هنگام استفاده از جوز هندی دقت کنید، ریختن این ادویه به اندازه ی یک عدس در غذا کفایت میکند، چون جوز هندی ادویه ی فوق العاده تندی می باشد و استفاده ی بیش از این مقدار باعث می شود غذای شما خیلی تند شود و کسانی را که عادت به خوردن غذا های خیلی تند را ندارند اذیت کند.
مرحله سوم تهیه فلافل اهوازی:
یکی از نکات مهم در تهیه فلافل این می باشد که فلافل هنگام سرخ شدن در روغن باید در آن غوطه ور باشد، با این کار هم فلافل شما کاملا سرخ می شود و دیگر وسط آن طعم خامی نمی دهد و هم این که یکی از عواملی است که باعث می شود فلافل شما کاملا پف کند.
بنابراین از آن جا که برای سرخ کردن فلافل به روغن زیادی نیاز است بنابراین سعی کنید از تابه های کوچک با ارتفاع زیاد استفاده کنید با این کاردر ست است زمان سرخ کردن فلافل شما نسبت به موقعی که از تابه ی بزرگتری استفاده می کنید بیشتر می شود ولی در عوض هم در مصرف روغن صرفه جویی کرده اید و هم این که فلافل های شما هنگام سرخ شدن در روغن شناور می باشند.
بنابراین برای سرخ شدن فلافل تابه را بر روی شعله ی ملایم قرار داده و درون آن روغن بریزید، اجازه دهید روغن درون تابه داغ شود، سپس ته قالب فلافل خود را کمی چرب کرده و با استفاده از قاشق درون آن را با مایه فلافل پر کنید و به آرامی فلافل خود را درون روغن بگذارید تا کاملا سرخ و طلایی شود.
بعد از سرخ شدن فلافل ها می توانید آن ها را درون ظرف چیده و همراه سبزیجات و سس های که دوست دوست دارید میل کنید، نوش جان