پانله سیسیلی با آردنخودچی درست می شود، این دستور آشپزی ایتالیایی بسیار آسان است و حاصل آن خوراکی سبک می باشد که می توانید آن را به صورت عصرانه و یاهمراه با انواع فست فودها سرو کنید.
آرد نخودچی از نخودچی بدون پوست و بدون نمک تهیه می شود بافت نرمی داشته و چسبندگی زیادی دارد به همین دلیل در شیرینی پزی هم به کار می رود در واقع وقتی این آرد در آب حل می شود حالت ژله ایی پیدا می کند از قضا در این دستور آشپزی باید با این آرد خمیر درست کنیم، در این خمیر از شکر استفاده نمی شود بلکه به آن نمک و مقداری جعفری خرد شده اضافه خواهد شد.
مرحله اول تهیه پانله سیسیلی:
قبل از هر کاری باید یک تابه یا قابلمه ایی با اندازه مناسب انتخاب کنید به طوری که گنجایش میزان آب و مقدار آرد نخودچی ایی که داریم را داشته باشد؛ 375 گرم آرد نخودچی تازه را داخل قابلمه یا تابه موردنظر بریزید سپس 1 لیتر آب را به آن بی افزایید و با همزن دستی این دو ماده را باهم مخلوط کنید. (باید قبل از گذاشتن قابلمه یا تابه روی حرارت این دو ماده یعنی آردنخودچی و آب را کاملا با هم ترکیب کنید)
این مواد را باید طوری هم بزنید که در آخر مایه یکدست و غلیظی به دست بیاید و آرد نخودچی در آب گوله گوله نشود. مقداری نمک به آرد نخودچی و آب اضافه کنید و پس از کمی همزدن باید آن را روی حرارت گاز قرار دهید؛ از یک قاشق چوبی استفاده کنید و مواد را روی حرارت گاز مدام هم بزنید کمی که غلیظ شد جعفری خرد شده را به آن اضافه کنید و به همزدن ادامه دهید تا در نهایت به خمیری نرم و کشدار و لطیف دست پیدا کنید.
مرحله دوم تهیه پانله سیسیلی:
قابلمه حاوی خمیر را از روی گاز بردارید و گاز را خاموش کنید، از یک سینی فر بزرگ استفاده کنید و کمی آن را چرب کنید سپس خمیر را روی آن بریزید یا می توانید روی سطح میزتان یک پلاستیک بزرگ پهن کنید آن را چرب کرده و خمیر را روی آن بریزید سپس از یک وردنه استفاده کنید و خمیر را با وردنه باز کنید به طوری که خمیر ضخامتی حدود 5 میلی متر داشته باشد، مهلت دهید تا خمیر خنک شود و گرمای خود را از دست بدهد.
مرحله سوم تهیه پانله سیسیلی:
حالا باید به فکر سرخ کردن پانله ها باشید برای این منظور مقداری روغن داخل یک تابه یا قابلمه بریزید و روغن را روی حرارت گاز بگذارید تا شروع به داغ شدن کند، سپس با یک چاقوی تیز یا قالب دلخواه خمیر پانله را به شکلی که دوست دارید برش بزنید معمولا به صورت قطعات مربعی یا مستطیلی کوچک برش می زنند و آن را داخل روغن داغ می اندازند.
اجازه دهید پانله ها در روغن داغ غوطه ور شوند و دو طرفه آن ها طلایی رنگ شود سپس آن ها را از روغن خارج کرده و روی کاغذ جاذب روغن یا دستمال کاغذی مخصوص آشپزی قرار دهید تا روغن آن ها جذب شود. پانله ها را باید داغ داغ سرو کنید، پانله ها را می توان به تنهایی سرو کرد و یا همراه با فست فود ها (مثلا ساندویچ ها) نوش جان نمود.
ریختن جعفری خرد شده به پانله ها سلیقه ایی است می توانید به جای جعفری خرد شده از مقداری آویشن خشک استفاده کنید و یا اصلا ریختن سبزیجات را از آن حذف کنید. یک روش دیگر برای خلاقیت در پانله ها این است که آن را به ساختار شیرینی نزدیک کنید، برای این منظور باید نمک را حذف کنید و به جای آن خاک قند بریزید یا مثلا کمی دارچین به خمیر اضافه نمایید، باقی مراحل طبق آنچه توضیح داد انجام می شود.
برای اینکه پانله ها حین سرخ کردن نسوزند یا روغن ما تیره رنگ نشود دمای گاز باید حدودا 180 درجه سانتی گراد باشد (از دما سنج استفاده کنید)؛ روغن را اگر لازم بود صاف کنید و در آخر اینکه بیش از گنجایش تابه یا قابلمه حاوی روغن پانله نریزید چون روغن را سرد می کند و نتیجه آن نفوذ بیشتر روغن به درون پانله ها و در نهایت قهوه ایی شدن آن هاست؛ از روغن های مناسب سرخ کردنی استفاده نمایید.