وافل دسری خوشمزه بلژیکی که ظاهرش طلایی و داخلش سبک است. آنچه شما خواهید دید چیزی شبیه ویفر طلایی است که طعم و بوی خیلی خوبی دارد. وافل در تابه مخصوص خودش که وافل ساز نام دارد تهیه می شود و در انواع ساده و رنگی و طعم های گوناگون به صورت آماده و فریز شده در اختیار مردم قرار دارد. هیچ کسی را نمی توانید پیدا کنید که وافل خورده باشد ولی از آن خوشش نیامده باشد مگر اینکه تا حالا وافل ندیده باشد.
اگر می خواهید خانواده در آخر هفته بجای خواب دلیلی برای بیدار شدن داشته باشند وافل درست کنید تا آن ها را سر میز صبحانه بکشانید. البته قبلا به آن ها گفته باشید که صبح قرار است وافل درست کنید تا خودشان صبح زود از خواب بیدار شوند. از وافل به عنوان دسر نیز می توانید استفاده کنید. آردی که در وافل استفاده می شود آرد همه کاره است و در بسته بندی عرضه می شود و تفاوت هایی با آرد سفید دارد.
ذرت موجود در مواد اولیه باعث سبک بودن وافل می شود. آنچه باعث قهوه ای شدن رنگ وافل می شود شکر سفید است و به این ترتیب وافل با ویژگی های بهتری به وجود می آید.
مرحله اول تهیه وافل:
فر را در دمای 200 درجه فارنهایت تنظیم می کنیم تا گرم شود. مدتی بعد وافل ساز را هم گرم می کنیم.
مرحله دوم تهیه وافل:
باتر میلک را در ظرفی می ریزیم و روغن گیاهی، شیر و اسانس وانیل را به آن اضافه کرده هم می زنیم. روی ظرفی دیگر تخم مرغ را می شکنیم و با روش های معمول زرده و سفیده آن را از هم جدا می کنیم. زرده را به مواد اضافه کرده و هم می زنیم.
مرحله سوم تهیه وافل:
سفیده تخم مرغ را باید در ظرف تمیزی بریزیم که هیچگونه چیز اضافه نداشته باشد تا خوب پف کند. سفیده ها را خوب هم می زنیم. اگر از همزن برقی استفاده می کنید باید با سرعت بالای همزن خوب تخم مرغ را بزنید. وقتی که به اندازه نهایی پف خود رسید شکر را اضافه کرده و به همزدن ادامه می دهیم تا اینکه همزدن آن به سختی انجام شود.
مرحله چهارم تهیه وافل:
در ظرفی بزرگ آرد، بکینگ پودر، نشاسته ذرت، شکر، جوش شیرین و نمک را با هم مخلوط کرده و با همزن هم می زنیم. در وسط مخلوط مواد خشک گودی ایجاد می کنیم و مخلوط باترمیلک را در آن ریخته و هم می زنیم. مواد را تا زمان ترکیب شدن مواد هم می زنیم.
مرحله پنجم تهیه وافل:
سفیده تخم مرغ را آرام روی مخلوط می ریزیم و به آهستگی آن را هم می زنیم تا پفش از بین نرود.
مرحله ششم تهیه وافل:
داخل دستگاه وافل پز کمی اسپری آشپزی را اسپری می کنیم و خمیری را که درست کردیم در آن می ریزیم. درب وافل پز را می بندیم تا دستگاه وافل را آماده کند. معمولا بعد از آماده شدن وافل صدای بوقی می آید که با شنیدن آن متوجه پخته شدن وافل خواهید شد. معمولا وافل در 2 دقیقه آماده می شود. می توانید خمیر را چند بار در وافل پز بریزید و مقدار بیشتری درست کنید.
مرحله هفتم تهیه وافل:
وافل ها را بلافاصله بعد از پخت داخل فری که گرم کرده ایم می گذاریم تا گرمای خود را از دست ندهد و موقع سرو گرم باشد. وافل را می توانید با عسل، کره یا شیره خرما یا آنچه که به ابتکار خودتان است می توانید میل کنید. نوش جانتان عزیزان.
چند نکته:
بهتر است به اندازه نیاز وافل تهیه کنید که اضافه ای نماند ولی اگر خواستید مقداری را فریز کنید می توانید از چند روز تا هفته ها آن را فریز کنید. قبل از فریز کردن از خنک شدن کامل وافل مطمئن شوید و در ظرفی که آن ها را می چینید بین هر کدام کاغذ روغنی قرار دهید. این نکته را در نظر بگیرید که وافل فریز شده به اندازه وافل تازه و گرم ترد نیست.
برای اینکه وافل با طعم های مختلف را تجربه کنید می توانید کمی کره روی وافل بمالید و آن را در دارچین و شکر فرو ببرید تا طعم متفاوتی بگیرد.
از برش موز و انواع آجیل ها و توت تازه و خامه نیز می توانید استفاده کنید که یا برای تزئین یا به عنوان مکمل وافل در کنار آن قرار گیرد.