سلام به همه کدبانوهای عزیز و مخاطبان سایت مامی فود. امروز قصد دارم طرز تهیه یک آش قدیمی رو به شما دوستان آموزش بدم:
آش شوربا مناسب فصول سرد سال است و اگر در آستانه سرماخوردگی هستید این آش را تهیه کرده و میل نمایید تا از پیشرفت بیماریتان جلوگیری کنید. این آش در مناطق مختلف ایران به روش های مختلف طبخ می شود. توصیه من به شما عزیزان این است که اگر این آش را با هدف دفع بیماری های ویروسی زمستان تهیه و مصرف می کنید مقداری شلغم به آن اضافه کنید تا از خواص آن هم بهره ببرید. من شلغم را جز مواد اولیه این آش ذکر نکرده ام ولی اگر خواستید استفاده کنید یک عدد شلغم درشت را پوست گرفته و قاچ کنید به طوری که به قطعات کوچک مکعبی در بیایند و سپس درون آش بریزید.
مرحله اولیه تهیه آش شوربا:
1 عدد پیاز درشت را چه قرمز یا سفید باشد فرقی نمی کند؛ پوست بگیرید، بشویید و سپس خرد نمایید و داخل یک قابلمه تفلون بزرگ بریزید سپس مقداری روغن به آن افزوده و قابلمه را روی حرارت بگذارید و مدام تفت بدهید تا پیاز نرم و طلایی شود سپس مقداری نمک و فلفل و ادویه به آن بی افزایید؛ حرارت را کم کنید و 5 لیوان آب جوشیده به آن افزوده و درب قابلمه را بگذارید.
نصف پیمانه برنج را پاک کرده و بشویید بهتر است از چند ساعت قبل آن را خیس کنید آب اضافی برنج را ریخته و سپس برنج را به قابلمه بی افزایید و بگذارید محتویات درون قابلمه با حرارت کم به جوش بیایند.
مرحله دوم تهیه آش شوربا:
1 عدد دیگر پیاز را پوست بگیرید و بشویید و با رنده ریز، رنده نمایید سپس 200 گرم گوشت چرخ کرده را به آن اضافه کرده و با دست ورز بدهید تا گوشت و پیاز کاملا با هم مخلوط شوند سپس مایه گوشت را به صورت کوفته ریزه آماده کنید تا همه مواد تمام شود. کوفته ریزه ها را کنار بگذارید.
مرحله سوم تهیه آش شوربا:
سری به قابلمه آش بزنید سپس 250 گرم سبزی آش خرد شده را به برنج اضافه کنید تا سبزی هم به مرور با حرارت ملایم بپزد. پس از آن که سبزی پخته شده و برنج لعاب پس داد، گوشت های کوفته ریزه را به قابلمه آش اضافه نمایید و حرارت را ملایم کنید تا گوشت ها هم بپزند و آش جا بی افتد. پس از آن که گوشت ها پخته شد و آش جا افتاد؛ آش را در ظرف کشیده و با پیاز داغ و نعناع داغ تزیین نمایید. برای چاشنی این آش می توانید از آب لیمو؛ آب غوره و یا ماست استفاده نمایید.
نوش جان!
نکته: اگر تصمیم داشتید از شلغم استفاده کنید شلغم های خرد شده را با سبزی آشی (در مرحله سوم توضیح داده ام) به قابلمه اضافه می کنیم.
برای تهیه انواع آش و سوپ دو نکته را حتما در نظر بگیرید:
1. هنگامی که آب به قابلمه آش اضافه می کنید حتما از آب جوشیده استفاده نمایید.
2. حتما حرارت را ملایم نگه دارید تا طعم آش / سوپ تشدید و غلظت آن بیشتر شود. عادت پختن هر نوع آش/ سوپ/ خورش با یک آب را یاد بگیرید. از اضافه کردن آب به طور مداوم طی فرآیند آشپزی خودداری کنید.
برای تهیه این آش یا هر آشی که به برنج احتیاج دارد سعی کنید از برنج دانه کوتاه یا برنج خرد شده ته کیسه استفاده کنید. از عصاره گوشت بره برای خوش طعم شدن آش بهره ببرید.
نکته : در بسیاری از روش های آشپزی باید از پیاز خرد شده استفاده نمایید؛ پیاز طعم و عصاره شدیدی از خود خارج می کند و هنگام خرد کردن باعث خارش و سوزش چشم ها می شود. بهترین روش برای این که نگذارید هنگام خرد کردن پیاز اشکتان جاری نشود استفاده از کارد تیز است که زمان خرد کردن را به حداقل می رساند.
پیاز را به محض خرد کردن مصرف کنید پیاز قاچ کرده یا خرد شد به سرعت ویروس و میکروب ها را به خود جذب می کند. برای تهیه آش و سوپ از قابلمه های بزرگ و عمیق و در دار استفاده نمایید. سبزی آش را که حتما باید جعفری و اسفناج داشته باشد را از قبل پاک کنید بشویید و با ساطور خرد نمایید. هرچه برگ اسفناج سبزی بیشتر باشد آش طعم بهتری دارد.