سلام خدمت همراهان همیشگی مامی فود این بار با دستور آشپزی یک نوع شیرینی محلی از شهر کرمانشاه خدمت شما عزیزان رسیده ام، بژی در فرهنگ کردی به معنی زندگی کردن میباشد، بژی یکی از شیرینی های محلی مخصوص مردم کرمانشاه می باشد که معمولا در اعیاد و مراسم های مختلف آن را تهیه و مورد استفاده قرار می دهند و یکی از سوغاتی های این منطقه محسوب می شود.
از آنجا که بژی را تا چندین روز هم نگه داری و از آن مصرف نمود بدون اینکه تغییری کنید و یا از کیفیت آن کاسته شود در میان مردم این منطقه طرفدارهای زیادی دارد.
و نکته جالب اینکه مردم این منطقه برای سرخ کردن این شیرینی از روغن محلی یا دنبه گوسفند استفاده میکنند، اما از آنجا که تهیه روغن محلی برای خیلی از افراد مقدور به صرفه نیست و یا طمع دنبه گوسفند با ذائقه ی بعضی افراد سازگار نیست شما میتوانید از روغن های مخصوص سرخ کردن استفاده کنید.در حالی که مردم این منطقه تنها بژی را بیشتر میپسند که با روغن محلی سرخ شده باشد.بیشتر شیرینی های که مردم عشایر این منطقه استفاده میکنند به صورت سرخ کردنی میباشد و بژی یکی از این شیرینی ها میباشد.
مرحله اول طرز تهیه بژی:
برای تهیه بژی ابتدا کره آب شده و شکر را در ظرفی بریزید و با قاشق آنها را آنقدر به هم بزنید تا یکدست و کرم رنگ شوند، سپس نصف لیوان شیر را به مواد اضافه کرده و دوباره مواد را هم بزنید، پودر زیره، پودر رازیانه، بکینگ پودر و زعفران را نیز به مواد اضاف کنید،آرد را الک کرده و به آرامی به مواد خود اضافه کنید.
ابتدا تا جایی امکان دارد با قاشق خمیر را هم بزنید اما وقتی خمیر کمی سفت شد با دست خمیر را ورز دهید، خمیر را آنقدر ورز دهید تا مواد درون خمیر خوب با هم ترکیب شوند و خمیر شما حالت لطیفه ای به خود بگیرد، اگر احساس کردید خمیر شما شل است میتوانید مقداری آرد به آن اضافه کنید، خمیر را آنقدر ورز دهید تا تمامی مواد با هم خوب ترکیب شوند خمیر شما باید در حدی سفت باشد که با دست به راحتی بتوانید به آن شکل داد.
خمیر نباید به دست شما بچسبد،اگر خمیر به دست شما چسبید میتوان مقداری آرد به آن اضافه کنید بعد از آماده سازی خمیر روی خمیر را با نایلون فریزر کاملا بپوشانید تا هوا نکشد و خمیر شما خشک نشود و به مدت ۳ الی ۴ ساعت خمیر را در یخچال نگه دارید.و به آن استراحت دهید، چون اگر این کار را نکنید بژی شما مزه ی خمیری به خود مگیرد و آن طمع ترد و خوشمزه ی خود را از دست میدهد.
نکته:برای اینکه زعفران شما رنگ بیشتر پس بدهد،آن را درون یک ظرف چینی با پشت قاشق چای خوری پودر کرده،سپس یک تکه یخ کوچک بر روی زعفران بگذارید با آب شدن یخ زعفران رنگ پس میدهد،با این کار زعفران بیشتر از حالتی که آن را دم میکنید رنگ میده،شما نیز میتوانید یکبار این روش را امتحان کنید.
مرحله دوم طرز تهیه بژی:
برای سرخ کردن بژی، باید بژی در روغن شناور باشد بنابراین شما میتوانید از تابه های کوچکتر و یا حتی از شیر جوش نیز استفاد کنید تا در مصرف روغن نیز صرفه جویی شود. در تابه مورد نظر روغن بریزید و بگذرید روغن کمی داغ شود اما نه در حدی که دود از آن بلند شود، شما میتوانید با نزدیک کردن دست خود به سطح روی تابه و احساس گرمای درون تابه از داغ شدن روغن را بفهمید.
سپس شعله زیر تابه را کم کرده و از خمیر به اندازه ی یک گردو برداشته و با دست به شکل دلخواه در آورده و به آرامی در تابه قرار دهید،من برای شکل دادن به خمیرم از یک آبکش استفاده کردم، ابتدا گلوله خمیر را در دستم کمی لوله شکل کرده،سپس خمیر را روی آبکش قرار داده و به کمک ۴ انگشت به آن شکل دادم، شما میتوانید از قالب های شیرینی پزی نیز استفاده کنید. بعد از اینکه بژی ها سرخ شدن آن ها را درون آبکشی قرار داده تا روغن اضافی آن ها خارج شود سپس درون ظرف چیده و میل کنید،نوش جان
شما میتوانید بژی را درون ظرف درب بسته ای ریخته و تا چند روز نیز بیرون از یخچال نگه داری کنید.