درست کردن سوپ های خانگی کاری بسیار آسان و پذیرایی با آن ها رونق بخش هر سفره ای است. سوپ های خانگی مغذی اند و طعم بسیار خوبی دارند. درست کردن سوپ روشی عالی برای استفاده از سبزیجات موجود در یخچال است اگر نمی دانید با آن کیسه پر از هویج یا ساقه های کرفس چه کار کنید درست کردن سوپ پاسخ شماست! هویج، کرفس، پیاز و مقداری فلفل مواد اساسی تهیه هر نوع سوپ به حساب می آیند.
مرحله اول تهیه سوپ قلم گوساله:
1 عدد قلم گوساله را داخل یک قابلمه دسته دار بگذارید و 4 لیوان آب به آن اضافه کنید. سپس 1 عدد پیاز را هم خرد کرده و داخل قابلمه بریزید. مقداری نمک و فلفل و زردچوبه به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا قلم گوساله پخته شود و چربی وسط استخوان نرم و له شود که برای این پخت تقریبا 45 دقیقه زمان لازم است. پس از آن که قلم پخته شد حرارت گاز را خاموش کنید، قلم را از قابلمه خارج کنید و بگذارید تا سرد شود سپس قلم گوساله را از قسمت باز آن کف یک بشقاب فلزی بکوبید تا چربی مغز استخوان خارج شود؛ سپس چربی خارج شده با مقداری از آب درون قابلمه حل کرده و همه را داخل قابلمه سوپ برگردانید.
مرحله دوم تهیه سوپ قلم گوساله:
2 عدد هویج را بتراشید، بشویید و با رنده خلالی کنید. 2 عدد ساقه کرفس تازه را هم بشویید و با چاقو خرد کنید. این سبزیجات را داخل قابلمه بریزید، مقدار آب و چاشنی آن را اندازه کنید. اگر آب سوپ کم بود مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید یا اگر نمک و فلفل آن کم بود مقداری از آن ها به سوپ بی افرایید و بگذارید این سبزیجات با آب قلم گوساله پخته شوند. حرارت را کم کنید تا سوپ سر نیاید.
مرحله سوم تهیه سوپ قلم گوساله:
از پاستاهای طبق سلیقه خودتان بهره ببرید مثلا می توانید از بسته های نودل آماده استفاده کنید یا از پاستاهای درشت تر به شکل صدفی یا مارپیچی استفاده کنید. پس از آن که سبزیجات یعنی هویج و کرفس پخته شد، پاستا را به قابلمه اضافه می کنیم و مهلت می دهیم تا سوپ جا بی افتد و پاستا ها نرم و پخته شوند. سپس در ظرف دلخواه کشیده و با جعفری تازه ساطوری شده تزیین می کنیم.
چند ترفند برای درست کردن سوپ:
1. همیشه سبزیجات را پس از پختن گوشت به سوپ اضافه نمایید با این کار طعم سبزیجات از بین نمی رود.
2. سوپ حاوی شیر یا خامه را نجوشانید مگر این که در دستور غذایی قید شده باشد. سوپ های خامه ایی به سادگی می سوزند و وقتی بسوزند طعم سوپ خراب خواهد شد؛ پس شیر یا خامه را همیشه در پایان زمان پخت به سوپ اضافه کنید.
3. اگر بیش از اندازه به سوپ نمک زده بوید راه حل ساده برطرف کردن این مشکل، اضافه کردن آب به غذا است. اگر نمی خواهید آب به غذا اضافه کنید و سوپ رقیق شود، چند برش خیلی نازک سیب زمینی داخل غذا بیندازید. آن ها را تا زمانی که نرم شوند بپزید؛ سیب زمینی مانند اسفنج نمک را به خود جذب می کند، اگر دوست دارید می توانید بگذارید سیب زمینی ها داخل سوپتان بماند یا می توانید آن ها را با چنگال بیرون بیاورید و دور بی اندازید؛ گوجه فرنگی تازه و کنسروی(بدون نمک) هم کار مشابهی انجام می دهد.
4. اگر سوپتان بی مزه است: الف) مقداری مواد طعم دهنده مثل پودر عصاره گوشت گوساله یا گوشت مرغ به آن اضافه کنید. ب) یا حتی می توانید به سراغ ادویه ها بروید مثل زیره، رزماری، ترخون، آویشن، مریم گلی و ... ج) مقداری آبلیمو یا آب غوره به سوپ اضافه نمایید.
5. اگر سوپتان غلیظ شد مقداری آب جوشیده به آن اضافه کنید یا یک قاشق غذاخوری خامه یا سبزیجات پوره شده به آن بی افزایید.
6. در ابتدای پخت سوپ ممکن است روی سطح قابلمه کف و یا چربی شناور گوشت جمع شود. سعی کنید آن ها را با قاشق بردارید و دور بریزید اگر این کف بماند با آب غذا ترکیب شده و روی طعم غذا تاثیر نامطلوبی خواهد گذاشت. اگر سوپ را روز قبل درست کرده اید و اکنون قصد گرم کردن و خوردن آن را دارید چربی ماسیده روی سطح سوپ را با قاشق بردارید و دور بریزید.