به نام خداوند بخشنده مهربان
سلام به همه مامی فودی های نازنین
امیدوارم حالتون خوب باشه و حسابی قبراق و پر از انرژی باشید.
در خدمتتون هستم با یک نوع سس جذاب و عالی که با انواع غذاها عالی می شود و طعم و عطری بی نظیر به غذایتان خواهد داد.
در این سس نقش اصلی را سرکه ایفا می کند.
سس های سرکه دار جزو سس های چند منظوره هستند. این نوع سس ها با انواع سالاد های سبز و سبزیجات گریل شده جور در می ایند، اما نمی توانید بفهمید از ان ها به عنوان مایه ای که گوشت، مرغ و ماهی را در ان می خوابانند، استفاده و یا تنها به عنوان سس های مزه دار مصرف کنید. مزیت سس های سرکه دار اینست که می توانید حجم زیادی از انها را تهیه کنید و در یک بطری و یا شیشه ی در دار ذخیره کنید. سس های سرکه دار خانگی داخل باطری های زیبا و فانتزی هدیه خوبی خواهند بود.
سس های سرکه دار دو ماده اصلی دارند که شامل: سرکه و روغن زیتون می باشد.
می توانید به این سس ها سبزیجات ساطوری شده معطر، ادویه جات و دیگر چاشنی ها را اضافه کنید و به ان ها ویژگی منحصر به فرد بدهید. اما قبل از اینکه زیادی خیال بافی کنید، به مواد اصلی که می توانید با ان ها سس سرکه ای خانگی با کیفیتی درست کنید، نگاهی بیندازید.
اصلا نقش سرکه در سس های سرکه دار چیه؟
در همه سس های سرکه دار روغن زیتون مکمل ان است و روغن در سالاد به یک ترکیب اسیدی نیاز دارد، ماده ای ترش مزه که باعث بهتر شدن مزه می شود و میزان روغن را تعدیل می کند.
در بسیاری از موارد سرکه گزینه بسیار مناسبی است اما ابلیمو تازه هم می تواند چاشنی خوبی باشد.
هیچ می دانید سرکه انواع مختلفی دارد و چند نوع است؟ سرکه انواع متفاوتی دارد. با وجود اینکه اب انگور سفید و یا قرمز مایعی رایج است، اما از هر ماده تخمیر کننده ای می توانید استفاده کنید.
سرکه سیب: این سرکه قوی، صاف و قهوه ای رنگ است که از سیب درست می شود. با سالاد های پر ادویه خوشمزه خواهد شد و اگر ان را روی انواع سالاد و گوشت و ماهی بچکانیم، طعم خوبی به ان ها می دهد. این سرکه با سس زنجبیل یا کاری هم عالی می شود.
سرکه سفید: سرکه سفید بی رنگ و تند از تقطیر دانه جو به دست می اید و استفاده از ان برای سالاد ماکارانی یا برنج سرد عالی می شود.
سرکه انگور سفید یا قرمز: این سرکه ناب از انگور سفید و یا قرمز تهیه می شود. برای سس های تند و تیز ترکیب عالی می شود.
سرکه برنج: این سرکه که در ژاپن و چین رایج است نسبت به سرکه سفید از تندی کمتری برخوردار است و به خوبی با روغن کنجد ترکیب می شود. سرکه برنج برای غذاهای متشکل از گوشت های دریایی بسیار خوب می شود.
سرکه های مختلف را امتحان کنید تا ببینید از مزه کدام یک از ان ها بیشتر خوشتان می اید و لذت می برید. انتخاب منحصر به فردتان باعث تهیه ی سس سرکه ای خانگی خودتان خواهد شد.
در این سسی که اموزشش را در اینجا در اختیارتان خواهم گذاشت نسبت سرکه و روغن زیتون تقریبی هستند. شما باید مزه سس را بچشید و خودتان بین طعم روغن زیتون و سرکه تعادل برقرار کنید. اگر سرکه سفید و یا قرمز دوست ندارید می توانید در سوپر مارکت ها انواع سرکه را با طعم ای مختلف پیدا کنید و یا از دو قاشق غذاخوری ابلیمو تازه به جای سرکه استفاده کنید.
مرحله اول تهیه سس سرکه دار:
ابتدا سیری را پوست بکنید و با طرف ریز رنده ان را رنده کنید. من با رنده های مختلف سیر را رنده کردم تا متوجه تفاوت ان ها بشوید.
مرحله دوم تهیه سس سرکه دار:
حالا مخلوط کن را بردارید و سس سفید و سرکه و نمک و فلفل سیاه را داخل پارچ مخلوط بریزید و خوب مخلوط کنید.
بعد هم نوبت اضافه کردن روغن زیتون است. روغن را اضافه کرده و دوباره مخلوط کنید.
حالا یک قاشق غذاخوری ابلیمو تازه به سس اضافه کرده و هم بزنید.
سس اماده است. ان را داخل چند شیشه در دار بریزید و نگهداری کنید.