با سلام خدمت همراهان همیشگی مامی فود امیدوارم حالتون خوب باشه و در کنار خانواده روزگار خوشی را سپری کنید و چرخ روزگار بر وقف مرادتون بچرخه.
دستور آشپزی امروز آموزش تهیه نان بربری خانگی می باشد. امیدوارم دستور آشپزی امروز نیز مانند سایر دستور آشپزی های قبلی مورد قبول و پسند شما دوستان واقع شده باشد و شما نیز در منزل بتوانید این نان بربری خوشمزه را تهیه کرده و از خوردنش در کنار اعضای خانواده لذت ببرید و با دادن نظرات و پیشنهادات سازنده ی خود بنده را در ارائه هر چه بهتر دستورات آشپزی یاری بفرمائید.
مرحله اول تهیه نان بربری خانگی:
ابتدا درون ظرف مناسبی شکر را بریزید و حدود یک فنجان و نیم آب ولرم بر روی آن بریزید سپس مخمر را بر روی آب بپاشید دوستان توجه داشته باشند به هیچ عنوان مخمر را با هم زن و یا قاشق و یا هر وسیله ی دیگر درون آب هم نزنند و تنها وقتی که مخمر تمام مخمر بر روی سطح آب شناور شد با چند لرزش آرام ظرف مخمرهای خیس خورده بر روی آب ته نشین می شوند.
نکته: برای به عمل آمدن مخمر نباید آب سرد باشد چون در این صورت مخمر فعال نمی شود و همچنین نباید آب داغ باشد چون دمای زیاد آب نیز باعث از بین رفتن مخمر می شود بنابراین بهترین دمای آب برای به عمل آمدن مخمر چهل درجه ی سانتی گراد می باشد.
مرحله دوم تهیه نان بربری خانگی:
در این مرحله آرد سفید را به همراه بکینگ پودر و نمک درون ظرف جداگانه الک کرده و مخمری را که در مرحله ی قبل آماده کرده اید به آن اضافه کرده و حدود ده الی پانزده دقیقه خمیر خود را ورز داده تا در انتها نرمی بدست آید که تا حدی نیز به دست می چسبد ( اگر خمیر شما بیش از این مقدار شل یا سفت بود با اضافه کردن مقداری آرد و یا آب خمیر خود را درست کنید.) بعد از آماده سازی خمیر روی ظرف را با سلفون و یا نایلون فریزر کاملا پوشانده و حدود یک ساعت و نیم الی دو ساعت خمیر خود را در دمای اتاق قرار داده تا خمیر شما برسد و حجم آن دو برابر شود هر چه محیط گرم تر باشد خمیر شما زودتر می رسد.
مرحله سوم تهیه نان بربری خانگی:
در این مرحله قسمت رومال نان بربری را آماده کنید برای این کار طرف مناسبی را انتخاب کرده و یک قاشق غذا خوری آرد گندم به همراه حدود دو سوم فنجان آب سرد درون ظرف بریزید ظرف را بر روی شعله با حرارت ملایم قرار داده و به آرامی مواد خود را درون ظرف هم بزنید تا جایی که آب به جوش آمده و مایع گرم رنگ و نسبتاً غلیظی بدست بیاید بعد از این مرحله شعله ی زیر طرف را خاموش کنید.
نکته: غلظت رومال باید در حدی باشد که با قلمو بتوانید آن را بر روی خمیر نان بربری خود بمالید بنابراین رومال شما نباید خیلی سفت و یا خیلی سفت و یا شل و آبکی باشد.
مرحله چهارم تهیه نان بربری خانگی:
در این مرحله بر روی سینی آرد سبوس دار را بپاشید خمیر نان خود را به دو قسمت مساوی تقسیم کرده و با دست کمی گرده و به صورت چونه در آورده و بر روی سینی قرار دهید روی خمیر را پوشانده و دوباره اجازه دهید حدود ده دقیقه دیگر خمیر استراحت کند ور این مدت فر را روشن کرده و بر روی دمای ۴۵۰ درجه ی سانتی گراد قرار دهید تا گرم شود بعد از این مدت چانه های خمیر را با دست به شکل نان بربری پهن کرده و با ضربه ها نوک انگشتان به صورت یکنواخت و پشت سرهم و حرکت آن از بالا تا پایین بر روی خمیر شیارهای بر روی آن همانند نان بربری ایجاد کنید از آن جا که خمیر نان بربری کمی چسبنده است برای جلوگیری از چسبیدن خمیر به دست تان می توانید دست خود را مرتب خیس کنید.
در ادامه رومالی را که از قبل آماده کرده اید کرده اید با استفاده از قلمو بر روی خمیر نان خود بمالید و در انتها مقداری کتجد بر روی خمیر بپاشید بعد از این کار خمیر را در وسط فر قرار داده و حدود پانزده دقیقه صبر کنید تا نان بربری شما پخته و سطح روی آن کاملا طلایی شود.
در این مرحله نان بربری شما کاملا آماده است می توانید آن از فر خارج کردهو با چاقو آن را برش داده و به اندازه های دلخواه در آورید و میل کنید، نوش جان