سوکیاکی همان طور که از نامش پیداست از گروه غذاهای آسیای جنوب شرقی بوده و مختص کشور ژاپن است؛ این غذا بی نهایت خوشمزه است تنها مشکلی که در تهیه آن دارید این است که پنیر توفو به سختی پیدا می شود؛ اگر در شهرهای بزرگ ایران زندگی می کنید احتمال یافتن این پنیر بیشتر است. پنیر توفو پنیری است قالبی که از شیر سویا به دست می آید این پنیر چربی کمی دارد ولی در عوض میزان آهن آن بسیار بالاست. این پنیر را تکه تکه ببرید و در انتها در کنار خوراک سوکیاکی قرار دهید.
این غذا در زمره غذاهای رژیمی است، اگر وزن شما زیاد است و دچار کلسترول خون نیز هستید، مصرف سوکیاکی را فراموش نکنید.
مرحله اول تهیه سوکیاکی:
ابتدا 3 قاشق غذاخوری روغن کنجد را داخل یک تابه بریزید و تابه را روی حرارت گاز بگذارید تا روغن گرم شود سپس 250 گرم گوشت قرمز ورقه ورقه شده را داخل روغن بی اندازید و با قاشق ورقه های گوشت را پشت و رو کنید تا رنگ آن ها کدر شود؛ کل محتویات تابه اعم از گوشت و روغن کنجد را داخل یک قابلمه بریزید و حرارت را کم کنید و یک لیتر آب گوشت را به آن اضافه نمایید. باید مهلت دهید تا گوشت ها نرم و پخته شوند. 50 دقیقه الی یک ساعت.
مرحله دوم تهیه سوکیاکی:
یک عدد پیاز درشت را پوست بگیرید سپس پیاز را با چاقوی تیز ، پشت سر هم از عرض ببرید تا به شکل دایره دایره دربیاید. قارچ های درشت را هم بشویید و فقط از وسط دو نیمه کنید. سری به گوشت در حال پختن بزنید، اگر گوشت ها پخته شده بودند؛ 2 قاشق سوپخوری سس سویا را به آب گوشت اضافه کرده و هم بزنید؛ قارچ های دو نیمه شده، پیاز حلقه حلقه شده را هم به قابلمه اضافه نمایید و بگذارید پیاز و قارچ ها پخته شوند و آب گوشت را جذب کنند.
نکته: برای چاشنی این غذا 2 قاشق سوپخوری سس سویا داشتیم که اضافه کرده ایم؛ خودتان مقداری از آب گوشت را بچشید اگر مزه آن به میلتان نبود، مقداری کمی نمک و فلفل به آن اضافه کنید. درب بسته نودل را هم باز کنید، معمولا داخل هر بسته نودل یک بسته چاشنی قرار داده اند آن را بیرون بیاورید و باز کنید و همه پودر چاشنی را داخل قابلمه در حال قل زدن بریزید(اگر طعم خوراک مناسب بود نیازی به این کار نیست).
مرحله سوم تهیه سوکیاکی:
پس از اینکه از پختن گوشت، قارچ و پیاز راضی بودید(قارچ نباید بیش از حد پخته و له شود) حالا نوبت ریختن نودل است، در واقع نودل چون به مدت 5 دقیقه پخته می شود در آخرین مرحله پخت به غذا اضافه می شود. قالب نودل را از وسط نصف کنید و داخل قابلمه بی اندازید و درب قابلمه را ببندید تا نودل ها هم پخته شوند.
مرحله چهارم تهیه سوکیاکی:
پس از پختن رشته های نودل؛ زیر گاز را خاموش کنید و محتویات درون قابلمه خوراک را با صبر و حوصله داخل یک ظرف مناسب بریزید. سپس با یک عدد زرده تخم مرغ خام که روی خوراک قرار می دهید، به همراه تکه های پنیر توفو و هم چنین ساقه های کرفس خرد شده، سوکیاکی را تزیین کنید. نوش جان!
نکته: برای تهیه سوکیاکی همان طور که توضیح داده شد از گوشت قرمز ورقه شده استفاده می شود، سعی کنید از گوشت کمر یا ران گوساله که چربی کمتری دارد استفاده نمایید. کلسترول گوشت در چربی و ماهیچه های آن وجود دارد، بنابراین مصرف گوشت کم چرب و گرفتن چربی های گوشت به کاهش دریافت کلسترول شما کمک می کند. هنگام خرید گوشت بسته ایی که معمولا در فروشگاه های زنجیره ایی یافت می شوند، بسته هایی را بردارید که دارای کمترین میزان چربی است.
نکته: سس سویا سسی شور مزه و تیره رنگ است. این سس مخصوص، معمولا مکمل غذاهای ژاپنی بوده و طعمی بی نظیر به غذاهایتان می دهد. در همین دستور آشپزی توضیح دادم که حتما میزان چاشنی سوکیاکی را پس از ریختن سویا سس چک کنید، اگر احتیاج به اضافه کردن نمک و فلفل بود، این مواد را اضافه کنید در غیر این صورت ریختن آن ها ضرورتی ندارد. زیاد نمک نخورید! همه مواد به صورت طبیعی دارای نمک هستند؛ به جای عادت نمک ریختن روی غذا از پودر سماق، گرد لیمو، خردل استفاده نمایید.